Muhabbet kuşu kursak mantarı

Gaga gıcırdatma ara ara yaparlar bir nevi bileyleme yapıyorlar ona takılmayın.
Hocam bugün mavi kuşa Triflucan öğlen 12 de veriyordum günlük ilk dozunu ama bugün okula erken gittim yeni geldim eve şuan bu dozu atlaayayim mi eğer vereceksem gece kaçta vereyim ikinci dozu

Hocam
Virkon s adlı yazdığım konu paylaşımında size anlattım yazımı okuyun orda.
Gaga taşına içme suyuna yeme tabiiki virkon s gelmemeli yani üzerine püskürtülmemeli. Zaten bunları kafesten çıkaracaksınız, sonra kafesi banyoya götürün ya da bahçeniz varsa uygun bir yere götürün. Orada virkon s kullanın.
Hocam sarı kuşun triflucan tedavisi dün 14.gundu bitti
Bugün bir iki kere söyle bir hareket yaptı bu kusma harketi mi yoksa normal bir hareketi mi anlayamadım

Çektiğiniz videoda kuş uyku modunda. Normal zamanlarda da böyle hareketler yapıyorsa sorundur. Yapmıyorsa sorun yok

Çektiğiniz videoda kuş uyku modunda. Normal zamanlarda da böyle hareketler yapıyorsa sorundur. Yapmıyorsa sorun yok
Evet hocam uykudan yeni uyandı ışığı açmıştım ötmeye başlama hareketi olarakta yapıyor böyle ileri geri kafasını kusma herketi daha belirgin bir hareketti o zaman normal inşallah bu hareketi. Birde mavi kuşun sabah dozu kaçtı o saatte okuldaydim bugün tek doz verebileceğim 1 damla akşam dozu sorun olur mu

Sorun olmaz bugün tek doz olsun

Bikaç saniye kaynar suda bekletip çıkarın

Aç kalmışsa ondan olabilir. Yarın tekrar dışkı atın. Çünkü açlık dışkısı yanıltabilir. Dün nasıldı dışkısı ?

Aç kalmışsa ondan olabilir. Yarın tekrar dışkı atın. Çünkü açlık dışkısı yanıltabilir. Dün nasıldı dışkısı ?
Hocam dün güzeldi ben kafesi temizledim iki saat dışarda odada uçtu yani 2 saat yem yemedi. Hocam gündüz böyleydi dışkılar sadece bir tane biraz sulu hafif jelimsi yapmış ama koku yoktu https://hizliresim.com/34yikh6

Tamam o zaman açlık dışkısı o. Korkacak birşey yok.

Evet hocam yem yedikten sonra düzeldi sarı kuşun diskilar daha güzel mavininki biraz daha koyu yeşil ama o da artık gayet düzgün.İkisinede entrobac başladım kafesleri dezenfekte ettikten sonra mavi kuşun gece son damlasını vericem triflucan 14.gun sarı kuşun 3 gün önce bitmişti tedavisi ikiside çok şükür maşallah çok iyiler.Sizlere çokt teşekkür ederim🥰 sizlerinde yardımıyla kuşlarım iyileşti şimdi 1 hafta gözlem yapacağım sizlere sonuçları bildiririm.tekrardan çok teşekkürler 🙏🏼 @Selçuk YÜKSEL @BeautiBird

Mavi kuş dışkı

Sarı kuş dışkı

İkisi video
Mavi kuş aslında sabah daha çok ötüyordu şimdi biraz uykusu geldi galiba yada hala toparlanma sürecinde o sarı kuştan 3 gün sonra hastalanmisti.Gerçi şuan oda başladı ötmeye kamera sevmiyorda olabilir 😅

İkisi de sağlıklı dışkıkatından belli. İkisine de probiyotik desteği verin ve yemlerini çimlendirerek verin.

Hepsinden katın ne kadar çeşit o kadar iyi ama özellikle keten, yulaf ve kenevir.

Yem uyandırma ( çimleme ) :

Her gün yediği tohumlardan 1-2 tatlı kaşığı alıp sade suyla süzgeçte yıkayın. ( en küçük delikli süzgeç ) Sonra çay bardağına koyun ve üstüne su çekin. 5-6 saat suda kalmalı. Sudaki 3. Saat süzgece döküp yine yıkayın. 6 saatin sonunda yine süzgece alarak yıkadıktan sonra biraz serin ( yayın ) tohumları sonra üzerine nemli temiz bir bez örtün. 5-6 saatte bir tekrar yıkayın sade suyla . Tohumları süzgeç'e aldıktan 24 saat sonra kuşlara vermeye hazır olur. En son yine yıkar öyle verirsiniz. Hem karaciğer yükünü azaltır, hem harika besleyici olur. Tohumlar tomurcuklanır tomurcuklanmaz verin hatta öncesinde de verebilirsiniz tomurcuklanmayı beklemek şart değil. Amaç filiz elde etmek değil tohumları uyandırmaktır.
2-3 tatlı kaşığı hazırlayıp yarısını toprağa dikip 7-8 santim boyutuna geldiğinde kesip kuşa verebilirsiniz buda apayrı faydalı olacaktır.
Bu yöntem yemin tazeliğini test etmek için de çok güzeldir. Çimlenen tohum daha bayatlamamış demektir.

Hepsinden katın ne kadar çeşit o kadar iyi ama özellikle keten, yulaf ve kenevir.

Yem uyandırma ( çimleme ) :

Her gün yediği tohumlardan 1-2 tatlı kaşığı alıp sade suyla süzgeçte yıkayın. ( en küçük delikli süzgeç ) Sonra çay bardağına koyun ve üstüne su çekin. 5-6 saat suda kalmalı. Sudaki 3. Saat süzgece döküp yine yıkayın. 6 saatin sonunda yine süzgece alarak yıkadıktan sonra biraz serin ( yayın ) tohumları sonra üzerine nemli temiz bir bez örtün. 5-6 saatte bir tekrar yıkayın sade suyla . Tohumları süzgeç'e aldıktan 24 saat sonra kuşlara vermeye hazır olur. En son yine yıkar öyle verirsiniz. Hem karaciğer yükünü azaltır, hem harika besleyici olur. Tohumlar tomurcuklanır tomurcuklanmaz verin hatta öncesinde de verebilirsiniz tomurcuklanmayı beklemek şart değil. Amaç filiz elde etmek değil tohumları uyandırmaktır.
2-3 tatlı kaşığı hazırlayıp yarısını toprağa dikip 7-8 santim boyutuna geldiğinde kesip kuşa verebilirsiniz buda apayrı faydalı olacaktır.
Bu yöntem yemin tazeliğini test etmek için de çok güzeldir. Çimlenen tohum daha bayatlamamış demektir.
Tamamdır hocam

İkisi de sağlıklı dışkıkatından belli. İkisine de probiyotik desteği verin ve yemlerini çimlendirerek verin.
Sorun olmaz bugün tek doz olsun

Geri