Muhabbet kuşu kursak mantarı

Hmm bopazına birşey takılmış gibi yapıyor. Eczaneden flagyle ( reçete isterler ) , veya veterinerden ronidazol veya ornidazol alın. Flagyle alırsanız 50 ml suya 7 damla 7 gün. Probiyotikle beraber tabi
Bakteri mı vardır hocam flagy eczane vermiyor antibiyotik diye kardeşime de alamamıştık reçetesiz

Tricomonas hastalığından şüpheleniyorum. Dedim zaten reçete isterler diye. O zaman veterinerden teicomonas hastalığı için bir ilaç bulmanız gerek.

Tricomonas hastalığından şüpheleniyorum. Dedim zaten reçete isterler diye. O zaman veterinerden teicomonas hastalığı için bir ilaç bulmanız gerek.
Hocam sabah dışkı atsam olur mu dışkısı çünkü çok şükür tamamen düzeldi fıstık yeşili ve ortasında beyaz kısmı var sulu falan değil kuruyunca rengi koyulasiyor yani dışkıda falan bir sorun yok sadece yem yedikten sonra ağızda geveliyor sanki yem varmış gibi aynısını mavi kusta yapıyor ama sonra düzenliyorlar ötüyorlar

Hocam sabah dışkı atsam olur mu dışkısı çünkü çok şükür tamamen düzeldi fıstık yeşili ve ortasında beyaz kısmı var sulu falan değil kuruyunca rengi koyulasiyor yani dışkıda falan bir sorun yok sadece yem yedikten sonra ağızda geveliyor sanki yem varmış gibi aynısını mavi kusta yapıyor ama sonra düzenliyorlar ötüyorlar
Tamam sabah hem dışkı hem kuşların videosunu atın. Ve siz de kuşlardan birinin damak ve boğaz kısmına bakın bir lezyon görecek misiniz bakalım.

Tamam sabah hem dışkı hem kuşların videosunu atın. Ve siz de kuşlardan birinin damak ve boğaz kısmına bakın bir lezyon görecek misiniz bakalım.
Hocam şimdi çektim dışkı resmini sarı kuşun bu iki resimde

Bu da mavi kuşun dışkı iki resimde mavi kuş

Dışkı resmi çekerken altlığı çıkarıp aydınlık ortamda flaş kullanmadan resim çekin ki dışkıyı yorumlayabilelim. Bu şekilde hiçbir şey anlaşılmıyor.
Kuşlarda mantar vardı ve tedavi ettik. Ama belli ki ikincil bir rahatsızlık daha gelişmiş. Ben ya tutarsa modunda konuşmuyorum. İsterseniz 1 hafta bekleyelim gelişmelere göre karar veririz.

Dışkı resmi çekerken altlığı çıkarıp aydınlık ortamda flaş kullanmadan resim çekin ki dışkıyı yorumlayabilelim. Bu şekilde hiçbir şey anlaşılmıyor.
Kuşlarda mantar vardı ve tedavi ettik. Ama belli ki ikincil bir rahatsızlık daha gelişmiş. Ben ya tutarsa modunda konuşmuyorum. İsterseniz 1 hafta bekleyelim gelişmelere göre karar veririz.
Olur hocam valla stres oldum yarın okul var uyuyamıyorum şuan ışığı açamadım o yüzden böyle flaşla çektim birde hocam kuşlar kaşınıyor gibi ama belkide normaldir yani acaba tricomonas varsa bu durum belirti midir şuan çok stres oldum ne yapalım aile hekimine gitsem flagy yazar mı yoksa kuşlar genel durumu iyi gibi bekleyelim mi

Olur hocam valla stres oldum yarın okul var uyuyamıyorum şuan ışığı açamadım o yüzden böyle flaşla çektim birde hocam kuşlar kaşınıyor gibi ama belkide normaldir yani acaba tricomonas varsa bu durum belirti midir şuan çok stres oldum ne yapalım aile hekimine gitsem flagy yazar mı yoksa kuşlar genel durumu iyi gibi bekleyelim mi
Siz uyuyun ve bekleyin ilerlerse ilaç başlarız. Şuan uyanık olmanızın onlara gram faydası yok.

Siz uyuyun ve bekleyin ilerlerse ilaç başlarız. Şuan uyanık olmanızın onlara gram faydası yok.
Hocam günaydın
Sarı kuşun dışkısı bu şekilde

Mavi kuşun dışkısı bu şekilde

Bu da videoları sabah böylelerdi

Hocam sarı kuşun ağzına baktım ama bişe göremedim zaten gagası turuncu ağzının içi açık renk çok bakamadım ama yoktu sanki bir şey dilinde falan

Dili değil boğazı önemli ama neyse 1 hafta kadar gözleyelim. Sorun çıkmazsa hastalık sonrası toparlanma aşamasında olduklarından o ağız hareketini yapıyorlar demektir.

Hocam ağzını açtım iki kusunda tekrar bakabildigim yere Kadar baktım bişe yoktu ama tabi daha derinleri bilemiyorum varsa
Tamam umarım yoktur birşey. 1 hafta sonra 7 günlük bir triflucan kürü daha yaparız hatırlatın.

Tamam umarım yoktur birşey. 1 hafta sonra 7 günlük bir triflucan kürü daha yaparız hatırlatın.
Hocam virkon s elime ulaştı bugün tedavinin 9.gununde sarı kuşun kafesi çamaşır suyu ile dezenfekte etmiştim yemliklerinide suluklarini önce bulaşık deterjanı sonra sıcak sirkeli suda bir kaç dk bekletip durulamistim yarın tedavinin son günü sarı kuşun kafesi birde virkon s Le temizlemek istiyorum ama şuan mavi kuşun kafesini dezenfekte edeceğim virkon s i yemlik ve suluk tünek vs gibi şeylerde kullanılıyor muyuz ve nasıl kullanacağız bilgilendirirseniz çok sevinirim 🙏🏼

Spreyleme yöntemiyle kullanabilirsiniz her yerse kuşa zararı olmaz.

Spreyleme yöntemiyle kullanabilirsiniz her yerse kuşa zararı olmaz.
Sprey şişesiyle kafese mi sıkacağım? Gaga taşi kalamar kemiği vs çıkarıp öyle yapayım değil mi birde yemliklere falanda sıkıp sonra durulamam mi gerekiyor ya da kafeside durulayacak mıyım ? Kutuda baya korozif zehirli dikkat edin falan yazıyor korktum biraz açıkçası

Yiyeceği şeylerin üzerine sıkmayın tabiki. Yemliği suluğu vs tabiki durulayacaksınız. İlaçlı su 1 dk kadar kalsın sonra durulayın kafesi tüneği durulamanız şart değil. Korkmayın.

Yiyeceği şeylerin üzerine sıkmayın tabiki. Yemliği suluğu vs tabiki durulayacaksınız. İlaçlı su 1 dk kadar kalsın sonra durulayın kafesi tüneği durulamanız şart değil. Korkmayın.
Tamam hocam kuş hala yem yemesi bittikten sonra böyle yapıyor https://streamable.com/w7qfgo

Artık normal ak darı olan yeminide yiyor birde üstteki videodaki halı bitince böyle sakinlesti kabardı bu uykusu mu geldi demek yoksa rahatsızlık mi yaşıyor hazımsızlık gibi https://streamable.com/j0xxiw

Geri