Yahya kuru
Yeni Üye
Merhaba kuş yemliğini üflemiyorum bı zararı olurmu ?akıllı yemlik almalımıyım
Merhaba kuş yemliğini üflemiyorum bı zararı olurmu ?akıllı yemlik almalımıyım
Hocam akıllı yemlik kabukları napıyor anlamadım Bi türlü şu akıllı yemliğibence de akıllı yemlik en mantıklısı hem kafes temiz duruyor hem sürekli temizlemek zorunda kalmıyorsunuz
Size katılıyorum. Bende akıllı yemlik kullanıyorum ve bir kerasin de tıkandı ve ben farketmedim. Nerdeyse açlıktan ölecekti kuşlarım.. ayrıca dediginiz gibi alta kabuklarla birlikte yemlerde dökülüyor. Hatta karışlık yemin içinde yulaf varsa erkek kuşum tüm yemi eşeleyip alta döküyor. Kısacası akıllı yemligide üflüyorumAkıllı yemlik kullnımını tavsiye etmiyorum. Şöyleki akıllı yemliklerde tıkanma sorunu var. Tıkanır akmaz kuş aç kalır anlamazsınız! Zaten akıllı yemliklerde de kabukların düştüğü kısıma yemlerde düşüyor yani çokta faydası olduğu söylenemez.
Ve yem üflemek zor geliyorsa benim yaptığım gibi bir yem temizleme makinesi yapın rahat edin
![]()
Yem Üfleme Makinesi Yaptım :)
Kullanılan malzeme : Stropiyer köpük, 12 volt pc fanı, 12 volt ayarlı adaptör ( adaptör ayarlı olduğu için 9 volt veya 7.5 voltta çalıştırınca yeterli oluyor.) Not : 5 voltluk eski şarj cihazı kullanmıştım, gücü yetersiz geldi 12 volt adaptörle değiştirdim. Yem dökme haznesinden kabuklar...www.muhabbetkusu.com.tr
evet ama en azından akıllı yemilte 3-4 günde bir üflüyorum ve tıkanma sorunu için de kuşların yemi aldığı o ortaki bölümü sıcak bıçakla eriterek çıkarttım artık ne tıkanmıyor ve daha çok yem alıyor normal yemliklerin bir diğer sıkıntısı ise üfleseniz bile yem den gelen tozlar içeride kalıyor ben akıllı yemlik kullanıyorum memnunum daSize katılıyorum. Bende akıllı yemlik kullanıyorum ve bir kerasin de tıkandı ve ben farketmedim. Nerdeyse açlıktan ölecekti kuşlarım.. ayrıca dediginiz gibi alta kabuklarla birlikte yemlerde dökülüyor. Hatta karışlık yemin içinde yulaf varsa erkek kuşum tüm yemi eşeleyip alta döküyor. Kısacası akıllı yemligide üflüyorum