Muhabbet kuşum aç, yem kırıyor ama yemiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eminesc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tekrar merhaba. Araştırma yaparken yıllar önce bu sitede geçen megabakteri konusunu gördüm. Benim kuşumun belirtileri bununla aynı. Sadece dışkısında yem yok. Yem yiyemediği için onu elle besliyorum. Mamayı çok büyük bir iştahla yiyor ve sürekli yedirmemi istiyor. Ama yemini yemiyor. Mamayı da sürekli vermem için bana geliyor, istiyor bu sefer de gece kusuyor. Gün boyunca sürekli yemek istiyor.
Olabilir evet. Tahlil yapan iyi bir klinik veya hayvan hastanesine gidin. Megabakteri çıkarsa amphotericin b almanız gerekecek. O da pahalı bir ürün ve bulmak da zor deniyor.

Şuan gittiğim bir veteriner var. Kuş veterineri diye geçiyor. Dışkısını mikroskopta incelemişti. Bir hafta önce iç parazit için ilaç verdi. Üç gün sonra tekrar gideceğim dışkısını tekrar inceleyecek. O zaman ona sorarım.

Bence geç kalmadan flagyle ve triflucan başlayın yarım suluğa her birinden 6 damla şeklinde.

Merhaba. Kuşum çok fazla ilaç kullandığı için bir süre beklemek istedim. En son veterinerin verdiği üç günde bir verdiğim parazit ilacından sonra hemen her gün kusmaya başladı. Veteriner kusma ilacı verdi yine kusuyor. Bir süredir ilaç vermedim. Şimdi triflucan aldım. Suluk 40 ml. Triflucanı kaç gün ve kaç damla kullanmalıyım? Bir de denflor probiyotik aldım. Bunu da kaç gün ve ne kadar kullanmalıyım?

Parazit ilacı ismi nedir? İç parazit için mi verdi? Suya mı kattınız evetse kaç damla?

İlacın ismini bilmiyorum. Bir hapın yarısını ezip sulandırdı ve şırıngaya çekip verdi. İç parazit ilacı
Kuşun güncel videosunu ve güncel dışkılarını paylaşınız.
Kusmuğunda kötü koku var mı?
Ayrıca kusma sebebini tedavi etmeden kusma ilacı işe yaramaz.
Triflucan şurup sabah 1 damla,akşam 1 damla Kuşun ağzına damlatın,yuttuğundan emin olun. 10 gün devam edin sonra buraya ilacı kullanırken gün gün rapor verin.
Kuş suyundan içiyorsa 50 ml içme suyuna 6 damla triflucan da katabilirsiniz, günde 2 kez ilaçlu suyu hazırlayabilirsiniz tazeleyebilirsiniz.

Flagy almış mıydınız?

Kusmuğu kokmuyor. Flagy eczane vermedi, reçeteyle satılıyormuş. Hala toz yavru kuş maması veriyorum çünkü hala çok az yiyor ve daha da zayıfladı. En azından mamayı az da olsa yiyor.

Triflucan şurubu duruma göre ağızdan verin ya da suyuna katıp verin içiyorsa. Yemeden içmeden kesilen kuşunuz varsa ağızdan damla vereceksiniz direkt ilacı.

Hem maması sulu hem de su içiyor. Bu yüzden hep sulu kaka yapıyor

Tedavi sürecinde sulu mama vermeyelim. Su tüketmesini engeller.

O zaman mamayı hazırladığınız suya da ilaç katın. Mama dediğiniz nedir bu arada yumurtalı kuru mama mı ?

Geri