Muhabbet kuşum ishal kabarık ve kaşındıkça kepek döküyor son günlerde sürekli ayaklarına bakıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan semiya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tamam hocam bu arada yedi yemi arada bir hazırlarım ben ona
Bugün yatmadan ağzıma geldi konuştu ağız kokusu devam ediyor dolapta bekleyip çürümüş roka maydonoz gibi kokuyo dışkılarında bugün yem yoktu
Teiflucana rağmen koku devam ediyorsa sıkıntı karaciğerde demektir 😔 zaten hep şüphe duyuyor ama emin olamıyordum. Şuan netleşti sayılır. Kuş sağlıklı olmasına rağmen koku varsa karciğer sorunu yaşıyor olma ihtimali yüksek.
Ama şu ihtimal de var ; Bugün suyunda hangi takviyeler vardı ? Suluğunu da koklayın ağzı daki kokuya benzer bir koku var mı bir bakın.

Verdiklerimden farklı koku bu çürümüş ot gibi takviye vermiyoken triflucandan önce de böyle kokuyodu
Karaciğerde de ne gibi bi sıkıntısı olabilir çok üzülüyorum veterinerlere de hiç güvenim yok napcam ben diğer hocamız özvet mi ne onu tavsiye etmişti arkadaşımın kuşu orda vefat etti güvenmiyorum hiç birine

Takviyelerle devam edelim. Karaciğer rahatsızlıklarında veterinerlerinde takviye vermek dışında pek yapabilecekleri birşey yoktur.
Bir süre takviyelerle ilerledikten sonra gelişmelere göre yol çizeriz.

Merhaba ben vitamin programına devam ediyorum ağzında koku yok triflucan kullanmıştık kursak mantarı diye
https://hizliresim.com/pfr2hb5
Enerjisi falan harika yerinde durmuyor dışkılar bu şekilde uyandırılmış yem yapmıştım devam edemedim şehir dışına çıktığım için şimdi gene hazırlıyorum normal yem yiyince dışkılar böyle

Dışkılar zarlı karaciğerde en iyi ihtimalle yorgunluk var. Karaviğerin desteklenmesi gerekir.

Sadece powerchol yeterli mi karaciğer desteği için hocam başka ne yapmalı

Yeterli değil tabiki. Carnisspeed, sedochol, glisin destekleri verilmeli. Aynı zamanda enzim içerikli probiyotik.

Carniseed sedochol veriyorum bugün sedochol verdim liste yapmıştınız ona uyuyorum hocam glisin nedir nerden alabilirm bir de enzim içerikli probiyotik prozim mı o da haftalık listede var veriyorum hocam

Carniseed sedochol veriyorum bugün sedochol verdim liste yapmıştınız ona uyuyorum hocam glisin nedir nerden alabilirm bir de enzim içerikli probiyotik prozim mı o da haftalık listede var veriyorum hocam
Neden sadece powerchol vermek yeter mi diye sordunuz o zaman. Ben vakaların hepsini ezbere hatırlamıyorum. Bana ne verirseniz ona göre yanıtlarım.
Glisin bir aminoasit çeşididir. Online mağazalarda veya eczanelerde satılır.

Hocam powercholu siz dediniz diye aldım diğerleri bende vardı bulunsun diye almıştım elimdekileri diyince haftalık programa onlarda dahil oldu yani ilk de onların üzerine düşmediğiniz için sadece powerchol yeterli mi diye sordum
İki haftadır sedochol carnispeed powerchol prozim amin forte b gerdir ve usegano kullanıyoruz tahmini ne kadar sürede toplar böyle dışkıda yem gördükçe endişeleniyorum

Hocam powercholu siz dediniz diye aldım diğerleri bende vardı bulunsun diye almıştım elimdekileri diyince haftalık programa onlarda dahil oldu yani ilk de onların üzerine düşmediğiniz için sadece powerchol yeterli mi diye sordum
İki haftadır sedochol carnispeed powerchol prozim amin forte b gerdir ve usegano kullanıyoruz tahmini ne kadar sürede toplar böyle dışkıda yem gördükçe endişeleniyorum
Karaciğer toparlanması uzın süren bir süreçtir hatta topatlanması garanti de değildir. Hastalığın türüne şiddetine göre değişir. Siz dediğim şekilde ilerleyin. Ara ara gelişmeleri yazın. Dışkı video vs paylaşın. Birlikte takip ederiz.

Selçuk hocam kursak mantarından 14 gün triflucan uyguladık ilaç kullanımı biteli üçüncü hafta sedochol carnispeed powerchol prozim haftalık veriyorum üç haftadır dışkılarını hep takip ediyorum dışkıda yem var diye uyandırılmış yem veriyordum dün normal yem koydum cam tünegin altına dışkı takibi yapmak için peçete koymuştum dışkıda yem var ama başka bi dışkı dikkatimi çekti kanlı gibi https://hizliresim.com/4k7xcoo farklı dışkı bu
https://hizliresim.com/aqejer1 dışkıların tümü de bu şekilde
Hali keyfi de gayet yerinde oynuyo libidosu yüksek hareketli baya
https://hizliresim.com/hl5uy77 son dışkıları bu şekilde

Son düzenleme:
Dışkılar düzelmemiş ki bu kadar erken düzelme beklenmez zaten. Karaciğeri bayağı kötü durumda bazen yetersiz kalıyor. Çimlenmiş yem yediğindeki dışkıları neden çekmediniz ? Onları da paylaşın. Kanlı dediğiniz dışkıyı yaptığı gün ne yedi ne içti ? Suyunda ne vardı yani ?

Peçeteyi dün sabah koymuştum çimlendirilmiş yem i bitmek üzereydi gece yatmadan normal yem koydum sabah yemli dışkıladı
Kanlı dediğim dışkıyı dün yapmış sanırım görür görmez buraya yazdım biraz sulu dışkılıyodu zaten dışkıları kontrol için peçete koymuştum öğleden sonra farkettim yem harici bişey vermedim dün de bugün de suyuna da bişey katmadım su tüketimi baya düşük diye bugün üç defa poposunu temizledim dışkı tüylerine yapışmış ama katı kıvamlı değildi şuan için de dışkılar normal ama çok az dışkılama yapıyor dışkılasın çekip atıcam

Peçeteyi dün sabah koymuştum çimlendirilmiş yem i bitmek üzereydi gece yatmadan normal yem koydum sabah yemli dışkıladı
Kanlı dediğim dışkıyı dün yapmış sanırım görür görmez buraya yazdım biraz sulu dışkılıyodu zaten dışkıları kontrol için peçete koymuştum öğleden sonra farkettim yem harici bişey vermedim dün de bugün de suyuna da bişey katmadım su tüketimi baya düşük diye bugün üç defa poposunu temizledim dışkı tüylerine yapışmış ama katı kıvamlı değildi şuan için de dışkılar normal ama çok az dışkılama yapıyor dışkılasın çekip atıcam
Bir süre uyanmış tohum ve prozim plus'ı ihmal etmeyip her gün verin. Aksi halde yemli dışkılama ihtimali yüksek. Sindirimi düzene oturana kadar sindirim desteği vermek zorundayız

Tamam hocam çimlendirme tohumu almıştım dün ektim onları da toprağa çimlenen yemiyle karışık bugün tekrar yem uyandırma yapayım

Evet çimleme ama çimlenmeden önceki formu.

Yem uyandırma ( çimleme ) :

Her gün yediği tohumlardan 1-2 tatlı kaşığı alıp sade suyla süzgeçte yıkayın. ( en küçük delikli süzgeç ) Sonra çay bardağına koyun ve üstüne su çekin. 5-6 saat suda kalmalı. Sudaki 3. Saat süzgece döküp yine yıkayın. 6 saatin sonunda yine süzgece alarak yıkadıktan sonra biraz serin ( yayın ) tohumları. Sonra üzerine nemli temiz bir bez örtün. 5-6 saatte bir tekrar yıkayın sade suyla . Tohumları süzgeç'e aldıktan 24 saat sonra kuşlara vermeye hazır olur. En son yine yıkar öyle verirsiniz. Hem karaciğer yükünü azaltır, hem harika besleyici olur. Tohumlar tomurcuklanır tomurcuklanmaz verin hatta öncesinde de verebilirsiniz tomurcuklanmayı beklemek şart değil. Amaç filiz elde etmek değil tohumları uyandırmaktır.
2-3 tatlı kaşığı hazırlayıp yarısını toprağa dikip 7-8 santim boyutuna geldiğinde kesip kuşa verebilirsiniz buda apayrı faydalı olacaktır. Özellikle klorofil desteği açısından.

Bu yöntem yemin tazeliğini test etmek için de çok güzeldir. Çimlenen tohum daha bayatlamamış demek tir.
hocam şimdi yazınısıı okudum toprağa ekmek vs gibi işlemler yapmayacağım değil mi

Geri