Muhabbet kuşum ishal kabarık ve kaşındıkça kepek döküyor son günlerde sürekli ayaklarına bakıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan semiya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Uyandırma fizlizlendirme mi ben çimlendirme tohumu almıştım Karadeniz petten yemle ikisini karıştırıp yapayım mı uyandırılmış yem yazdım çıkmadı hocam

Uyandırma fizlizlendirme mi ben çimlendirme tohumu almıştım Karadeniz petten yemle ikisini karıştırıp yapayım mı uyandırılmış yem yazdım çıkmadı hocam
Evet çimleme ama çimlenmeden önceki formu.

Yem uyandırma ( çimleme ) :

Her gün yediği tohumlardan 1-2 tatlı kaşığı alıp sade suyla süzgeçte yıkayın. ( en küçük delikli süzgeç ) Sonra çay bardağına koyun ve üstüne su çekin. 5-6 saat suda kalmalı. Sudaki 3. Saat süzgece döküp yine yıkayın. 6 saatin sonunda yine süzgece alarak yıkadıktan sonra biraz serin ( yayın ) tohumları. Sonra üzerine nemli temiz bir bez örtün. 5-6 saatte bir tekrar yıkayın sade suyla . Tohumları süzgeç'e aldıktan 24 saat sonra kuşlara vermeye hazır olur. En son yine yıkar öyle verirsiniz. Hem karaciğer yükünü azaltır, hem harika besleyici olur. Tohumlar tomurcuklanır tomurcuklanmaz verin hatta öncesinde de verebilirsiniz tomurcuklanmayı beklemek şart değil. Amaç filiz elde etmek değil tohumları uyandırmaktır.
2-3 tatlı kaşığı hazırlayıp yarısını toprağa dikip 7-8 santim boyutuna geldiğinde kesip kuşa verebilirsiniz buda apayrı faydalı olacaktır. Özellikle klorofil desteği açısından.

Bu yöntem yemin tazeliğini test etmek için de çok güzeldir. Çimlenen tohum daha bayatlamamış demek tir.

Tamam hocam hemen şimdi başlıyorum

Toprağa ekme işlemini yabancı birinde görmüştüm hazır toprak var evde ona bi deniyim bakalım başarabilirsem atarım yerken teşekkürler

https://hizliresim.com/1sglsrs hocam kuşum böyle dışkılamaya başladı
https://streamable.com/3sg1q2 kabartı kendini uyuyor şimdi altına peçete koydum gece dışkıları için sabah kalkınca atarım buraya
Bir de bu gögüs kemiği muhabbetini araştırdım baya sivrilmiş kuşun onun düzelmesi ne kadar zaman alır
Tek dışkıyla karar verilmez birkaç gün gözleyelim. Gündüzkü ronaldo gitti yerine hakan şükür geldi 😀 yarın yine çok enerjik olacaktır ve büyük ihtimalle dışkı da düzelecektir.
Bugün powerchol ve prozim verdiniz dimi ? Powerchol'ü ilk kullanışınız mı ?

Verdim hocam evet ilk kullanışım
Kafese girmeden iki defa aynı beyaz dışkıladı şimdi baktım katı yapmış sabah hepsini çekip atarım
Ronaldo kalsın benim çocuğum Hakan şükür istemem 😂😂

Çimlendirme devam ediyor daha olmadı hocam yem kabına soyulmuş yulaf koyayım mı çimlenme olana kadar

Tamam uyanmış yemi vermeden bi kaç saat önden yem kabını alırım

Az bir miktar verin şimdiden tepkisini görelim.

Dün saat 4 de başladım akşam saat 9 da nemli peçete ile beklemeye aldım aynı duruyor hiç değişim yok yem de hocam

Yarın sabaha kadar çimlenme başlar ama yatın sabahı beklemenize gerek yok iimdiden biraz verin yedikçe ekleyin. Bir kısmı da deneme amaçlı yarına kadar nemli kalsın

Alışması biraz sürer. Normal yem olmasa mecbur yemeye başlar.

İçine azıcık aspur sepeledim o dikkatini çeker belki diye ben hep böyle mi vereyim yemi dışkı düzelene kadar

İçine azıcık aspur sepeledim o dikkatini çeker belki diye ben hep böyle mi vereyim yemi dışkı düzelene kadar
Sürekli böyle verseniz bile olur dışkı düz3lse bile. Faydalıdır her halükarda.en azından haftafa 2-3 verin.

Tamam hocam bu arada yedi yemi arada bir hazırlarım ben ona
Bugün yatmadan ağzıma geldi konuştu ağız kokusu devam ediyor dolapta bekleyip çürümüş roka maydonoz gibi kokuyo dışkılarında bugün yem yoktu

Geri