Muhabbet Kuşumu 3 kere veterinere götürmeme rağmen iyileşmiyor.

Hocam bugün sizin de kursak mantarı olma ihtimali yüksek demeniz üzerine tekrar veterinerlik fakültesine gittik. Terbisil isimli tablet antifungal ilacı izotonik ile karıştırıp ağızdan uygulamamızı söylediler ilaçla ilgili sizin de fikrinizi öğrenebilir miyim etken maddeleri farklı olduğu için iyice kafam karıştı artık hızlıca bir çözüm bulmak istiyorum bu işe, gerçekten çok endişeliyim.. teşekkür ederim

İlaçları almılsanız hızlıca başlayın. İlaca dedikleri şekilde verin. 10 gün sürecek tedavi

Triflucan,mikostatin varken terbisil ne alaka? Terbisile internetten baktım hapmış,kremi de varmış.
Biz önerimizi söyledik gerisi size kalmış.
Kolay yol varken hapla falan uğraşırsınız artık. Ayrıca hapın dibe çökme durumu da var. Kendiniz bilirsiniz.

Triflucan,mikostatin varken terbisil ne alaka? Terbisile internetten baktım hapmış,kremi de varmış.
Biz önerimizi söyledik gerisi size kalmış.
Kolay yol varken hapla falan uğraşırsınız artık. Ayrıca hapın dibe çökme durumu da var. Kendiniz bilirsiniz.
Aynen ama almışsa ilaçları yapacak bir şey yok maalesef

hocam ilacı almadan size sormuştum emin olamadığım için. öneriniz üzerine triflucan şurubu eczaneden edindik hemen başladım 1 damla ağızdan vererek. Dozundan emin olamıyorum, eczaneden damlalık edinerek versek daha mı sağlıklı olur acaba ne önerirsiniz ayrıca elimizde insülin şırıngası da var kaç ünite çekeceğimden de emin olamadım ne önerirsiniz

Şimdilik günlük iki damla ağzına damlatın. Eczaneden damlalık alırsanız yarım suluğa 6 damla. Aynı suya probiyotik de katın.

Aynı durumu bir ay önce bende yaşadım sultan papağanım da kanatlı uzmanına götürdüm ancak uyguladığımız tedaviler işe yaramadı çok arastirma yaptım kuşum 1 ay acı cekti ve onunla beraber bende onun o halini gördükçe iyi bakamadım diye çok üzüldüm sonra yine böyle bir yerde forumda bir yazıya denk geldim benim kuşumun yaşadıklarının aynisiydi sizin kusunuzda tıpa tıp aynı bir toz ilaç onermislerdi onu edindim bir şekilde sonra kuşumun suluguna koydum ertesi gün kalktığımda kusumun keyfi yerine gelmişti ve ne kadar aciktiysa durmadan bişeyler yedi 11 günlük ilaç tedavisi yaptım sonra 3 gün Multi vitamin 3 gün probiyotik tedavisi yaptım şükür su an çok iyi

Videosu
İyi akşamlar muhabbet kuşum ilk kez bu şekilde bir ses çıkarmaya başladı ne olduğunu anlayamadım çok korktum açıkçası hemen buraya atmak istedim lütfen yardımcı olur musunuz
bugün triflucanın üçüncü dozunu vereceğim saati gelince başka ne yapabilirim çok üzülüyorum böyle olmasına

Damlalık alıp suyuna katın ilacı. Yarım suluğa 6 damla. Kuşun ağırlığını biliyor musunuz ? Gözüme kilolu gibi geldi

Hocam su hiç içmiyor desek yeridir o yüzden ağzına günde 2 defa 1-2 damla damlatıyoruz. Tarttık hocam 34 gram.

Eğer sorunsuz damlatabiliyorsanız tamam. Mutlaka su içiyordur. Günde 4-5 ml içerler zaten.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim hocam. Değişiklikleri buradan yazmaya devam edeceğim. Selamlarımla.

Videosu
İyi akşamlar muhabbet kuşum ilk kez bu şekilde bir ses çıkarmaya başladı ne olduğunu anlayamadım çok korktum açıkçası hemen buraya atmak istedim lütfen yardımcı olur musunuz
bugün triflucanın üçüncü dozunu vereceğim saati gelince başka ne yapabilirim çok üzülüyorum böyle olmasına
Çünkü hastalık ilerlemiş. Vakit kaybedilerek..
Kursak şişmiş,ses kısıklığı da başlamış. Bu da mantarın çok yayıldığının göstergelerinden. İlaç dozajını eksiksiz verin. Damlalıkla ağızdan verin.

@BeautiBird maalesef yaşadığımız şehirde muhabbet kuşu hastalıklarıyla ilgilenen bir veteriner olmadığı için ve anlamadıklarını söylemedikleri için zaman kaybettik. Siz ve Selçuk Beyin dediklerini itinayla uyguluyoruz. Umarım eski günlerine geri döner.

Ama şunu da söyleyeyim. Eğer megabakteri varsa o çok daha inatçı ve de tedavisi zordur. İlacı da pahalıdır. Ampotericin b verilir. Bulmak zordur.
İmkan varsa dışkı kursak kültürü aldırıp tahlil yaptırın bakteri mantar olup olmadığına. Belirtiler mantar diyor. Ama megabakteri de olabilir ilaca rağmen iyileşmezse. Ya da mantarın son evreleri olduğundan tedaviye geç kalınmış ilaç işe yaramayabilir. Vakit kaybettiniz çünkü. Hastalık da ilerledi tabiiki.

Megabacterden ziyade aspergillus ihtimali var. Ki umarım değildir. O durumda da itrakonazole veya vorikanazole etken maddeli bir ilaç kullanılmalı. Risk almamak adına yatın eczaneden bu iki etken maddeli şuruptan hangisini bulurdanız alın elinşzde bulunsun. Gerekirse başlarız.

Yaşadığım şehirde bildiğim kadarıyla kuşlardan kültür örneği alıp inceleyen bir yer yok ve çevremdeki illerde de olacağını sanmıyorum. Yarın ilaçları temin edeceğim Selçuk hocam. Umarım gerek kalmaz.

Yaşadığım şehirde bildiğim kadarıyla kuşlardan kültür örneği alıp inceleyen bir yer yok ve çevremdeki illerde de olacağını sanmıyorum. Yarın ilaçları temin edeceğim Selçuk hocam. Umarım gerek kalmaz.
İlaçları değil iki etken maddeden hangisini bulursanız artık onu alın.

Geri