Muhabbet Kuşumu 3 kere veterinere götürmeme rağmen iyileşmiyor.

Ama vorikanazol olması daha iyi olur

Güncel video ve güncel dışkı paylaşın

Güncel sesi ve videosu
Sabah yemliğin haznesini değişmiştim. İşten eve geldiğimde hiç dolmadığını gördüm. Çok az yemek yemiş. Hemen yemliği dışarı çıkardım kuşumu da çıkardım yemliğin önüne koydum o şekilde biraz yem yedi.
Su içmesi iyi
Sesi hala kısık
Çok az da olsa daha hareketliydi kendini kaşıdı ve daha çok ses çıkarıyor ama sesinde bir düzelme yok
Biraz daha hareketli olması, su içmesi ve ses çıkarması dışında net bir iyileşme belirtisi göremiyorum. Dışkısı da sabah attığım fotoğraf ile aynı

Edit:yemek yemesi akşamüstü biraz arttı

Son düzenleme:
Güncel sesi ve videosu
Sabah yemliğin haznesini değişmiştim. İşten eve geldiğimde hiç dolmadığını gördüm. Çok az yemek yemiş. Hemen yemliği dışarı çıkardım kuşumu da çıkardım yemliğin önüne koydum o şekilde biraz yem yedi.
Su içmesi iyi
Sesi hala kısık
Çok az da olsa daha hareketliydi kendini kaşıdı ve daha çok ses çıkarıyor ama sesinde bir düzelme yok
Biraz daha hareketli olması, su içmesi ve ses çıkarması dışında net bir iyileşme belirtisi göremiyorum. Dışkısı da sabah attığım fotoğraf ile aynı

Edit:yemek yemesi akşamüstü biraz arttı

Kuşun durumu kritik.
Selçuk hocanın dediği diğer ilacı temin ettiniz mi? Aspergillus mantarı olması söz konusu. Akciğerleri saran bir mantar türü. Akciğer enfeksiyonu yapar. Kuşun ön bölge zaten davul gibi olmuş. İlacı temin edin. Selçuk hoca kullanımını söyledi ise o şekilde kullanmaya başlayınız.

Teifuculan işe yaramamış gibi görünüyor. İlacı doğru kullandınız mı kuş yuttu mu ? Bunlar önemli tutmadığı sürece ağzına damlatmak anlam ifade etmez. Eğer yuttu eminim diyorsanız diğer ilaca başlayın.

@BeautiBird ön bölge çok şiş görünüyor hocam farkındayım ama kendini kabartmadığı zaman o kadar bir şişlik yok aslında

@Selçuk YÜKSEL yuttuğuna özellikle emin olmaya çalışıyorum kafesin dışından çıkarıp elime alıp direkt gagasının içine veriyorum ve dışarı atmadığından emin olana kadar gözlemliyorum. Sadece bir kere tek dozu yutmayıp attı onu da bir daha verdik o hariç hiç olmadı hocam..
İlacı daha edinemedik yarın edinmeyi düşünüyoruz o zamana kadar benim size sormak istediğim şey şu: bugün biraz daha fazla hareketli. Yemek yemesi ve su içmesi de özellikle akşam işten eve geldikten sonra takip ettim daha iyiydi. Dışkısı tamamen düzgün olmasa da en azından cıvık ishal değil açık renkli ve yumuşak.
Sizce bunlar iyi belirtiler mi 1-2 gün daha ilaç kullanılıp takip edilmeli mi yoksa videosunda çıkardığı sesten ötürü direkt diğer ilaca geçmeli miyiz

Eğer kuşta olumlu gelişmeler varsa 2-3 gün daha ilaca devam edip gözleyebiliriz. Eğer düzelme olmazsa mecbur diğer ilaca geçiş yapmalıyız.

sabah dışkı cıvıklaşmıştı ishali geri başlamış sanırım diğer ilaca geçmemiz gerekecek nefesi de düzelmiyor kuyrukta da seğirme var

Evet kuş kötüleşmiş diğer ilacı hatta evde insanlar için olan antibiyotik yoksa antibiyotik de alın. Oda gerekebilir. Doksisilin veya amoksisilin etken maddeli antibiyotik olur.

Tamam hocam ikisini de alayım eczaneden vorikonazolü hangi dozda nasıl kullanalım şurup formlu mu olacak yine
Ve alacağımız augmentin ya da amoksisiklin için hangisini alalım amoklavin var ama klavulanik asit de içeriyor ve başka yapabileceğim dikkat etmem gereken bir şey var mı

Son düzenleme:
Amoklavin olur. İki ilacın da şurup formunu alın. Probiyotiğiniz vardı yanlış hatırlamıyorsam.. Yoksa alın.

Probiyotiğimiz var kullanıyoruz suyuna katarak.. Vorikonazolü yine 1 damla olarak günde 2 mi kullanalım hocam
Aklıma takılan bir şey daha vardı biz uzun süredir antibiyotik antifungal vs çok ilaç kullandık bunun kuşa bir zararı olur mu bundan da endişe ediyorum

Son düzenleme:
Uzun zaman derken ne zamandan beri ve neler kullandınız ve hangi tarihlerde ?

Hocam sırayla yazayım tekrar
İlk gittiğimiz veterinerde antibiyotik ve vitamin verildi antibiyotik baytril 2.5luk vitamin de vitamino tonic 1 hafta kullandık 0.1 cc suya kattık
2. Kez gittiğimizde üniversiteye gittik gastrit dendi yine antibiyotik verildi bunun adını bilmiyoruz 1 hafta 0.5 cc ağızdan verdik nbl probiyotik ve yine vitamin verildi
Şu an da triflucan kullanıyoruz probiyotik ile

Tarihler ne ? Uzun süre geçti mi aradan

5 nisanda ilk veterinere gidişimiz. 12 nisana kadar baytril kullandık.
28 nisandan itibaren 1 hafta kadar 2. Kez antibiyotik kullandık
6 mayıs akşamdan itibaren triflucan kullanıyoruz

Tamam o zaman antibiyotik başlamayalım dediğim ilaca devam edin.

Geri