Ceyda Doğan
Yeni Üye
İlk fotoğrafa bakıldığında sanki bacağının derisine bir şey olmuş, yüzülmüş gibi ama ayağının içinde de var. Lütfen yardım edin.Ayağının içindemi yoksa bacağındamı yara var tam anlayamadım...
İlk fotoğrafa bakıldığında sanki bacağının derisine bir şey olmuş, yüzülmüş gibi ama ayağının içinde de var. Lütfen yardım edin.
Şöyle ki mesela dizimizde veya imzamızda durduğunda pul döktüğünü görebiliyorum. Yani pul döküyor. Aynı zamanda ayağının altındaki yaradan kaynaklandığını düşünüyorum, ayağının üstünde eklem yerinde şişlik var. Yani bu semptomlar var.1- Mantar olduğunu düşünüyorum.
2- Ayak akarları da benzer durumlar gösterebiliyor (Ayakta pullanma, ayak derisinin kuru ve mat görünmesi, pulların dökülmesi, şekil bozuklukları gösterir.)
2. Yazıdaki semptomlar mevcut mu?
Teşekkür ederim.Anladım bu sorunun neyden kaynaklandığı tam bilinmiyor ara ara bazı kuşlarda görülüyor ayak altı yaraları ve iyileşmesi uzun sürüyor. Bu tarz durumlarda veterinerler dahil herkes teramisin yara kremi uyguluyor ama dediğim gibi iyileşmesi uzun sürüyor. Ve krem haricinde bir önerimde 1 cm çapında tahta tünek kullanın. Hazır satılanlar 1.25 cm çapında olduğu için önermiyorum. Siz 1 cm çapında yuvarlak çıta alın ve kafese göre kesip kullanın. Bunun şöyle bir avantajı olucak kuş tüneği daha rahat kavrıyacak ve tutunmak için ayağını zorlamıyacak fazla, buda iyileşmesini hızlandırır...
Şöyle ki mesela dizimizde veya imzamızda durduğunda pul döktüğünü görebiliyorum. Yani pul döküyor. Aynı zamanda ayağının altındaki yaradan kaynaklandığını düşünüyorum, ayağının üstünde eklem yerinde şişlik var. Yani bu semptomlar var.
Travazol gibi bir deri kremi kullanılabilir mi ?Öncelikli olarak mantar olma ihtimaline karşı eczaneden trosyd krem alıp ilgili durum düzelene kadar günde 2 kez kulak çubuğu yardımı ile kuşun ayaklarında lezyon görülen bölgelere uygulayabilirsiniz.
Pullu akarlar için ivermektin yada moksidektin öneriliyor kullanımı riskli ve daha önce hiç kullanmadım, böyle yada şöyle kullanın diye öneride bulunamayacağım maalesef.
Yada Kanatlı hayvanlar konusunda uzman bir veterinere başvurarak mantar mı yoksa pullu akar mı olduğunu netleştirebilirsiz. Şuan önerebileceğim sadece bunlar, umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur kuşunuz :”)
Mantar için kullanılan bir krem az kullanmak şartı ile kullanabilirsiniz.Travazol gibi bir deri kremi kullanılabilir mi ?
Çok teşekkür ederimMantar için kullanılan bir krem az kullanmak şartı ile kullanabilirsiniz.
Kulak çubuğuna çok az alıp tüm bölgeye uygulayın az kullanın ki kuş gagası ile ilgili bölgeyi kemirmeye çalışır ise krem oral yol ile vücuda girip etken maddeler yüzünden zarar vermesin.