Yok maalesefEnginar var mı evde?
Yok maalesefEnginar var mı evde?
Karaciğer problemi var kuşta. Enzim içerikli bir perobiyotik kullanmalısınız. Ayrıca daha önce dediğim gibi powerchol kullanmalısınız.
Elimde sedochol, avipharm, gerwit-w, entrobac, bt amin forte, elektrolyt 3plus var şu an. Onları da temin edeceğim.Enginar var mı evde?
Yani gaga taşı ve biraz kalamar kemiğiYem ve su harici yediği şeyler oldu mu
Sedochol ya da avipharm verin şimdi suya hazırlayarak. İçsin.Elimde sedochol, avipharm, gerwit-w, entrobac, bt amin forte, elektrolyt 3plus var şu an. Onları da temin edeceğim.
Ölümcül aciliyette bir sorun var mı? Veterinere götürelim mi, var mı açık bilmiyorum ama Acilen yapmam gereken yapabileceğim bir şey var mı? Gayet iyiydi aniden neden böyle oldu hiç hali yok ve hiç böyle dışkılamamıştı of
Bugün halsizdi ve bugün hep siyah dışkıladı sanırım, daha önce böyle olmamıştıSedochol ya da avipharm verin şimdi suya hazırlayarak. İçsin.
Arada siyah dışkı olabilir ama sürekli siyah yapar ve de halsizlik olursa normal değil.
yok hayır şu an hatırladım hep siyah dışkılamadı akşama doğru başladı siyahlarBugün halsizdi ve bugün hep siyah dışkıladı sanırım, daha önce böyle olmamıştı
zorla mı içireyim yoksa kendisi mi içsinHemen verin şimdi karaciğer koruma takviyesinden birini.
Bu parazit damlasına hep devam edeyim mi 3-4 ayda bir? Bu damlayı damlatınca da kuşta bir yan etki oluyor böyle uçup konunca falan aa benim ayaklarım mı varmış der gibi bi ayağına bakıyor daha önce videosunu atmıştım sebebinin o olduğunu fark ettim ne zaman damlatsam o zaman başlıyor çünkü ama geçiyor sonra. Acaba yanlışlıkla 1 damladan fazla mı damlatıyorum dedim ama3 ayda 1 kez dış parazit damlası yaptırın. Herhangi bir veteriner kliniğine gidin sonu mec mac ile biten ivermektin içerikli dış parazit damlası alın. İvomec olabilir. Enjektöre 0,5 ml (10 damla) çektirin. Veya 5 damla alabilirseniz alın.
Kuşun ense derisine gelecek şekilde sadece 1 damla parazit damlasından damlatın. 15 gün sonra tekrar 1 damla daha. Bitti.
Bir hafta kadar da banyo yaptırmayın ilacın etkisi için.
Daha sonraları 3-4 ayda 1 kez 1 damla yaptırın tedbiren.
Damla sonrası kuş birkaç gün deliler gibi kaşınabilir normaldir. Sonra düzelir..
![]()
Birde çok tüy döküyor bu kuş, internette falan sürekli aratıyoruö yılda 2 kez falan diyor ama bizimkisi arka arkaya döküyor, bazı günler kaşıntıdan bıkıyor dayanamıyor sinir tutuyor, güzel beslenemezse tüyünü beğenmez tekrar dökermiş. Vitaminlerini veriyorum, kendisi her şeyden korkuyor doğru düzgün yemden başka bir şey yediremiyorum yeşillik hiç yemiyor, besinler kafeste anca bir gün durunca denemeye yaklaşıyor o da artık yenmez oluyor atıyorum. Anca havuç yedirebiliyorum ona hemen saldırıyor. Elma falan da yiyor bazen ama ona da her defasında alışması gerekiyor, kafeste beklemesi gerekiyor elmanın. Zaten elden ya da böyle dışarda tabağa koyayım gelsin yesin hiç yok yerse ancak kafese asınca bi süre sonra yer. Böyle elimden, yemek masasında yiyeyim otururken üstümde gezinsin falan hiç yok, evcilleşmiyor. 1 yılı geçti bizimle, kapısı gece hariç hep açık ama hep ürkek hep ürkek omzumda bi yerden bi yere gidemiyoruz hemen uçuyor sabit durup hareket etmezsem anca duruyor omzumda. Kafesine çok bağlı. Oyuncak severler, sıkılmasınlar falan deniyor onları da sevmiyor hep korkuyor sadece salıncağını seviyor. Bazen birilerine bırakmak zorunda kalıyoruz başka şehre giderken, güven sağlayamıyor mu o yüzden bir türlü acaba. Kuşlar banyoyu çok sever, kendisi de suya girince seviyor ama kendş videosunu açıp banyoluğa dayamazsam kendi asla yaklaşmıyor oysa girince seviyor ama o banyoluk günlerce kafeste dursun yaklaşmıyor içine başka türlü3 ayda 1 kez dış parazit damlası yaptırın. Herhangi bir veteriner kliniğine gidin sonu mec mac ile biten ivermektin içerikli dış parazit damlası alın. İvomec olabilir. Enjektöre 0,5 ml (10 damla) çektirin. Veya 5 damla alabilirseniz alın.
Kuşun ense derisine gelecek şekilde sadece 1 damla parazit damlasından damlatın. 15 gün sonra tekrar 1 damla daha. Bitti.
Bir hafta kadar da banyo yaptırmayın ilacın etkisi için.
Daha sonraları 3-4 ayda 1 kez 1 damla yaptırın tedbiren.
Damla sonrası kuş birkaç gün deliler gibi kaşınabilir normaldir. Sonra düzelir..
![]()
Yani etki değil,ilaç etki ediyor ve hal hareketleri geçici olarak tuhaflaşabiliyor yani ayaklarına bakabilirler,kanatlarıyla çok uğraşabilirler, kanat çırpabilirler, yerinde durmayabilir ve hareket edip durabilirler. Ama geçici bir durumdur. Damla sonrası birkaç saat veya güne düzelir zaten. Eğer aylarca devam eden bir sorun olursa o zaman normal sayılmaz.Bu parazit damlasına hep devam edeyim mi 3-4 ayda bir? Bu damlayı damlatınca da kuşta bir yan etki oluyor böyle uçup konunca falan aa benim ayaklarım mı varmış der gibi bi ayağına bakıyor daha önce videosunu atmıştım sebebinin o olduğunu fark ettim ne zaman damlatsam o zaman başlıyor çünkü ama geçiyor sonra. Acaba yanlışlıkla 1 damladan fazla mı damlatıyorum dedim ama![]()
Anladım, aylarca devam etmiyor normal o zaman. 3 ayda bir damlatmayı bırakayım mı o zaman artık?Yani etki değil,ilaç etki ediyor ve hal hareketleri geçici olarak tuhaflaşabiliyor yani ayaklarına bakabilirler,kanatlarıyla çok uğraşabilirler, kanat çırpabilirler, yerinde durmayabilir ve hareket edip durabilirler. Ama geçici bir durumdur. Damla sonrası birkaç saat veya güne düzelir zaten. Eğer aylarca devam eden bir sorun olursa o zaman normal sayılmaz.
Senede 2 kere dış parazit uygulaması yapabilirsiniz yani 6 ayda 1 defa.
bitasonHangi ürünü kullanıyorsunuz?
Aldığınız ürüne göre de kullanımı değişir açıkçası. Örneğin vücutta 12 ay depolanan ve senede 1 kere kullanmanın yeterli olduğu ürün de var mesela.
Siz hangisini kullanıyonuz
Kuşun güncel videosunu (video sesi açık olsun) ve son yaptığı birkaç dışkının fotosunu flaşsız çekip paylaşın. Hassas teraziniz varsa da kuşu ölçün.Birde çok tüy döküyor bu kuş, internette falan sürekli aratıyoruö yılda 2 kez falan diyor ama bizimkisi arka arkaya döküyor, bazı günler kaşıntıdan bıkıyor dayanamıyor sinir tutuyor, güzel beslenemezse tüyünü beğenmez tekrar dökermiş. Vitaminlerini veriyorum, kendisi her şeyden korkuyor doğru düzgün yemden başka bir şey yediremiyorum yeşillik hiç yemiyor, besinler kafeste anca bir gün durunca denemeye yaklaşıyor o da artık yenmez oluyor atıyorum. Anca havuç yedirebiliyorum ona hemen saldırıyor. Elma falan da yiyor bazen ama ona da her defasında alışması gerekiyor, kafeste beklemesi gerekiyor elmanın. Zaten elden ya da böyle dışarda tabağa koyayım gelsin yesin hiç yok yerse ancak kafese asınca bi süre sonra yer. Böyle elimden, yemek masasında yiyeyim otururken üstümde gezinsin falan hiç yok, evcilleşmiyor. 1 yılı geçti bizimle, kapısı gece hariç hep açık ama hep ürkek hep ürkek omzumda bi yerden bi yere gidemiyoruz hemen uçuyor sabit durup hareket etmezsem anca duruyor omzumda. Kafesine çok bağlı. Oyuncak severler, sıkılmasınlar falan deniyor onları da sevmiyor hep korkuyor sadece salıncağını seviyor. Bazen birilerine bırakmak zorunda kalıyoruz başka şehre giderken, güven sağlayamıyor mu o yüzden bir türlü acaba. Kuşlar banyoyu çok sever, kendisi de suya girince seviyor ama kendş videosunu açıp banyoluğa dayamazsam kendi asla yaklaşmıyor oysa girince seviyor ama o banyoluk günlerce kafeste dursun yaklaşmıyor içine başka türlü. Niye böyle ya
Üzülüyorum ona özellikle şu tüy olayı çok zorluyor onu, keyfi kaçıyor sürekli kaşınıyor rahatsız bir şey de yapamıyorum, uykuluyken kaşındırıyor ama kapsüllerini de çok bıkana kadar açtırmıyor, küçük kapsülleri de açamıyorum zaten acıtıyor onlar onu
( Ne tavsiye edebilirsiniz
![]()
3-5 ay etkisi vardır yazıyor bir sitede bu ürün hakkında. Şişenin arkasında bilgi var mı kullanım hakkındabitason
ne sıklıkla damlatılması gerektiği yazmıyor3-5 ay etkisi vardır yazıyor bir sitede bu ürün hakkında. Şişenin arkasında bilgi var mı kullanım hakkında
tamam çekince yükleyeceğimKuşun güncel videosunu (video sesi açık olsun) ve son yaptığı birkaç dışkının fotosunu flaşsız çekip paylaşın. Hassas teraziniz varsa da kuşu ölçün.
Kullandığınız yemin markası nedir? Takviye olarak hangi ürünleri ne sıklıkla ne ölçüde kullanıyorsunuz?