YENİ YAVRU KUŞUM HASTA

aelia

Yeni Üye
merhabalar kime ulaşacağımı bilemediğimden yazıyorum.ben öğrenciyim ve üç gün önce bir arkadaşım tarafından bana yavru bir muhabbet kuşu hediye edildi.ancak gözlemlediğim kadarıyla kuşun kuyruğunda sallanma ve bariz şekilde geviş getirir gibi yaptıktan sonra esner gibi ağız açma hareketleri vardı çok aradaysa vik vik gibi küçük sesler çıkartıyordu bir de bazen bariz şekilde nefes alma sesini duyabiliyoruz ve sanki burnu tıkalı bir insan gibi bu nedenle geldikten sonraki gün hemen yakınımdaki bir veterinere götürdüm arkadaşım tavsiyesiyle ve hekim bey solunum yolu rahatsızlığı ve poposuna yapışan dışkıları sebebiyle sindirim sisteminde rahatsızlık olduğunu söyleyerek şu 2 takviyeyi verdi avicare digestive,sambucus nigra.aynı zamanda avicare’in probiyotik ve enzim takviyesini suyuna katmamı söyledi.şu anda bunları yapıyorum.ancak röntgen çekilmedi kuşun durumunda ölümcül olabileceği söylendi.bu durumda ne yapmam gerekir bana yardımcı olabilir misiniz şimdiden çok teşekkür ederim.yem yiyor ama su içtiğini görmedim.ve internette önerilerle kekik suyu yapmistim su an onu taktım.hediye alan arkadaşım aldığı adamın sağlıklı dediğini söyledi ancak oradayken videosunu çekmiş ve kuyruk sallaması orada da var

BUNLAR DIŞKI GÖRSELLERİ
İKİNCİ GÜNKÜ VİDEOSU
VETERİNERDEN SONRAKİ VİDEOSU

Eczaneden iyot lugol alın %2 lik. 25 ml içme suyuna 1 damla iyot ekleyin. Kuşun ağzına birkaç damla bu karışımdan içirin.
Gelişmeleri yazınız. Son yaptığı yeni dışkıları da net şekilde paylaşın.
Hassas terazi varsa kuşu tartın

Eczaneden iyot lugol alın %2 lik. 25 ml içme suyuna 1 damla iyot ekleyin. Kuşun ağzına birkaç damla bu karışımdan içirin.
Gelişmeleri yazınız. Son yaptığı yeni dışkıları da net şekilde paylaşın.
Hassas terazi varsa kuşu tartın
bu iyot eksikliği durumunu forumda okudum ancak çok daha ağır durumda olan kuşlar için kullanılmış galiba.bu kuş daha yavruymuş 6-8 haftalık olduğunu söylemişler bir sıkıntı olur mu yavruya.şu an kabarıklığı yok yem yemesinde sıkıntı da.

bu iyot eksikliği durumunu forumda okudum ancak çok daha ağır durumda olan kuşlar için kullanılmış galiba.bu kuş daha yavruymuş 6-8 haftalık olduğunu söylemişler bir sıkıntı olur mu yavruya.şu an kabarıklığı yok yem yemesinde sıkıntı da.
Sorun olmaz iyot ilaç değil mineraldir. Eksikliğinde bir çok problem çıkar. Ama sizin kuşta iyot eksikliğinden ziyade tricomonas hastalığından şüphelendim. Eczaneden flagyle veya nidazol şurup ve denflor ( kırmızı kutu ) alıp 50 ml suya 8 damla 3 gün 6 damla 4 gün olmak üzere toplam 7 gün verin. Dışarıda temiz suya ulaşmamalı. Her gün suyuna 3mercimek tanesi kadar da denflor katın. Gelişmeleri yazın 3 tam gün sonrasında.

Sorun olmaz iyot ilaç değil mineraldir. Eksikliğinde bir çok problem çıkar. Ama sizin kuşta iyot eksikliğinden ziyade tricomonas hastalığından şüphelendim. Eczaneden flagyle veya nidazol şurup ve denflor ( kırmızı kutu ) alıp 50 ml suya 8 damla 3 gün 6 damla 4 gün olmak üzere toplam 7 gün verin. Dışarıda temiz suya ulaşmamalı. Her gün suyuna 3mercimek tanesi kadar da denflor katın. Gelişmeleri yazın 3 tam gün sonrasında.
abi selamlar yazdıkların için teşekkür ederim bu hastalık tam olarak nedir?ve nasıl anlaşılır net olarak bir bilgi var mı

bugünkü durum böyle çok hareketli

bir de abi dikkat ediyorum da hep ilacını ya da yemini yedikten sonra vik vik sesleri ya da gaga sesleri artıyor

Evet hareketli o zaman daha mantıklı olan önve iyot takviyesi yapmak. Hocamın dediği gibi iyot takviyesi yapın ve gelişmeleri paylaşın. Daha sonra Gerekirse tedavi başlarız.

Geri