Karadeniz Pet

Parazitler hakkında !!!

Serkan ERKAN

Onursal Üye
Katılım
16 Ocak 2013
Mesajlar
3,804
Tepkime puanı
14
Arkadaşlar hobici ve tecrübesi olmayan arkadaşlar için ufakta olsa bilgi vermek istedim.

Malum yaz ayları geliyor ve özellikle evimizde beslediğimiz kuşlarımızın hijyenine ve kafes tül temizliğine çok dikkat etmeniz gerekiyor.

Yapmanız gerekenler çok basit olarak aşağıya sıralıyorum , bu dediklerimi uygularsanız hem kuşlarınız sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürür hemde parazitlerin oluşumundan korursunuz.

**Haftada en az 1 kez mutlak suretle kafesin tüm ekipmanlarını ve varsa tüllerini çok iyi şekilde temizleyip tülünü yıkamalısınız , mümkünse tüllerini çamaşır suyu ile yıkayın.

**Suluklarınıza vitamin koyuyorsanız her vitamin sonrası kalan tortularıda temizlemek için kullanılmış bir diş fırçası yardımı ile içlerini iyice temizleyin.

**Haftada en az 2 kez kafes tabanındaki kağıtları yada gazete vb. kullanıyorsanız onu mutlaka yenileyin.

**Ev ortamı sıcaksa kuşların üşümeyeceğine inanıyorsanız elma sirkeli su yapıp kuşlarınıza fısfıs yardımı ile sıkabilirsiniz.

**Vilmectin kulanmak isterseniz enselerine 2 ayda 1 kez 1 damla olmak kaydıyla damlatırsanız etkili bir parazit koruma yöntemini uygulamış olursunuz.

**Kuşlarınız yavrulu bir dönemde ise yuvalık temizliği çok önemlidir , yavrularınızın tümü yumurtadan çıktıktan sonra ilk yuva temizlğinizi yapabilirsiniz , anne baba çok aşırı derecede kıskanç değil ise hiçbir sorun ile karşılaşmazsınız . Bu dönemden sonra yavrularınız yeme düşene kadar 2 kez daha yuva temizliği yapmalısınız ve mümkünse altlarına az miktarda talaş ekleyiniz ki yavruların pislikleri ayaklarına yapışıp pis görüntü ve sağlık sorunu oluşturmasın.

**Unutmayın ki parazitler yavrularınızın ölümüne neden olabilir bu yüzden yuva temizliği çok çok önemlidir.

**Kuşlarınızda illa parazit olmasını beklemeden gerekli önlemleri almalıyız ki bunlar oluştuklarında yok etme çabasında bulunmayalım.

Umarım faydalı olabilmişimdir.

NOT : TÜMÜ KENDİ UYGULADIĞIM YÖNTEMDİR , ALINTI DEĞİLDİR.
 
teşekkürler çok iyibi noktaya değinmişsin işime çok lazımdı
 
Rica ederim Umut bey , yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
 
Elıne pc ne klavyene emegıne saglık :D gercekten harıka bılgıler ben bu saydıklarınızın yarıdan fazlasını yapıyordum ama bılmedıgım konular varmıs. bılgı ıcın tesekkurler.
 
Rica ederim :)
 
Çok teşekkürler vakit ayırıp bilgilendiediniz bu siteye geç kavuştum ama sizlerden çok şey öğreniyoruz ( ne mutlu benim cocuklarıma ) ;))
 
Mehmet Bey siteyi yani forumu araştırırsanız fayda sağlayacak çokkk bilgiler var :)
 
Bende tam bu tarz bir soru sorucaktım hiç konu açmayayım :) Kuşumun sağlığını korumak için aylık bir program düşündüm. Mesela cumartesileri 1 hafta suyuna vitamin diğer hafta sirke koymayı planlıyorum.Böyle devam ettiricem haftalık.Ayda 2 kere mama yapsam birde ayda bir kere bit spreyi sıksam nasıl olur sizce? Henüz meyve tarzı şeylerede alıştıramadım.Tadına bakıp kaçıyor kerata :(
 
Ahmet ustam ne demek , her hobicinin uygulamasında fayda gördüğüm için paylaşmak istedim.
 
teşekkür ederim görmemişim o konuyu :) Benim sistemim nasıl sizce mamayı arttırmalıyım galiba meyveye alıştırana kadar...
 
Meyve ile mama çok ayrı şeyler , mama içerisine kurutulmuş meyva eklerseniz olabilir ama yaş meyveyi eklerseniz mamayı lapa hale getireceği için yemeyebilir.

Meyveyı kafes tellerine asarak az miktarda kuşlarınıza sunabilirsiniz.
 
Bu güzel bilgileri bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
 
Rica ederim Mehmet bey ne demek.
 
Hepsi çok işe yarar yöntemler.Bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Gazete değiştirme konusuna gelirsek ben her gün değiştiriyorum. Biraz fazla hijyeniğim sanırım :) :D
 
En güzelini yapıyorsunuz , ne kadar çok titiz ve temiz olursanız , kuşlarınızda o kadar sağlıklı olur.
 
Geri
Üst