Ani İshal Kusma ve Halsizlik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ege_35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ege_35

Yeni Üye
Herkese merhaba. Bu sabah muhabbet kuşum aniden ishal oldu ve yediği yemlerin tamamını çıkardı. Şimdi de kabarık ve halsiz bir şekilde duruyor. Yem yediği zaman tekrar çıkarıyor. Neden olabilir ve ne yapabilirim. Videosunu da ekliyorum.

Çiçek falan yedi mi? En son ne yedi ne içti? Kemirdiği şeyler oldu mu

@Selçuk YÜKSEL

Çiçek yemedi. Normal yemini ve suyunu içiyordu. Bir anda ishal başladı daha sonra kustu. Bu ikinci kusmasının videosuydu. Şimdi bir şey yese bile bir süre sonra kusuyor.

Ağzında veya dışkılarında kötü koku var mı?
Su ve yem taze miydi?

Su ve yem taze her gün değiştiriyorum. Yem Versele Laga kapalı yem. Suyu da şise su. Sadece geceleri sulu dışkısı oluyordu. Gündüzleri çoğunlukla normaldi. Enerjisi de yerindeydi. 11'den beri dışkı yapmadı. Bu normal mi?

Ani başlayan bir durum olduğundan durum şüpheli. Kanatlı (kuş) veya egzotik hayvan veterinerine götürmenizi öneririm. Zehirlenme vakası olabilir. Dışkı rengi normal değil. Kusma ve dışkı anormalliği var kuşta.

Normal değil. Elinizde probiyotik varsa şimdi probiyotikli su yapıp kaşık veya şırınga yardımı ile 3-4 damla veriniz. Dediğim gibi veterinere götürmenizi öneririm.

Yarına kadar en azından durumunu koruyabilmek için ne önerirsiniz?

Dışkısı sindirimle ilgili sıkıntı yaşadığını gösteriyor. Yarım suluğa mercimek tanesi kadar karbonat ve mercimek tanesi kadar da ingiliz tuzu katarak verin. ( marketlerde iksisi de bulunur genelde.
Karbonat maalesef elimde yok abi yurtdışında olduğumdan bugün her yer kapalı. Entrobac koydum sabahtan suyuna ama hala yediği yemi hemen ardından kusuyor kafasını sarsarak özellikle. Sabahtan bir şeyi yoktu bir anda başladı.

Karaciğer sorunu olabilir kuşta yada safra sorunu. Ondan sindirim sıkıntısı yaşıyor olabilir. Suyuna yarım suluğa 3 damla sirke katın hangisi varsa artık.

Karaciğer sorunu olabilir kuşta yada safra sorunu. Ondan sindirim sıkıntısı yaşıyor olabilir. Suyuna yarım suluğa 3 damla sirke katın hangisi varsa artık.
Beyaz sirke var olur mu

Yarın veterinere götüreceğim ama gözleri kapalı tüyler kabarık uyuyor sabahtan beri. Bu geceyi atlatır mı?

Beyaz sirke de olur. Eğer zehirlenme durumu olmadıysa ki olmadı diyorsunuz. Birşey olmaz bir günde.

Bugün kuşu veterinere götürdüm kursak iltihabı olabileceğini söyledi. İğneyle antibiyotik yapacaktı iyice strese girer de daha kötü olur diye yaptırmadım. Bird Power diye bir takviye verdi ağzından ve Alamin diye bir B vitamini elektrolit verdi. Kuş bugün yine halsiz çoğunlukla uyuyor ama dünkü kusma bugün yok. Az az elle yem yedirmeye çalışıyorum. Yemeye çalışıyor ama eski iştahlı hali gibi değil. Dışkı atsam iyiye gitme var mı ve bundan sonra ne yapabilirm yardımcı olur musunuz? İğneyi yaptırmalı mıydım sizce?

Veteriner pek birşey yapmamış açıkçası gitmemeniz daha iyi olurdu hatta. En azından bu gün sirkeli su içirip gözlerdik kuşu. Antibiyotiği yaptırmamanız iyi olmuş. Madem antibiyotik gerekiyor neden yazmamış ? Tek doz antibiyotik mi olur ? Bu veterinerler ne kafadalar anlamış değilim..

Neyse probiyotik varsa probiyotikle destekleyin kuşu. Dediğim sirkeli suyu vermediyseniz verin. Yarın akşama kadar o sudan içsin yarın akşam dışkı paylaşın.

Bugün kuşu veterinere götürdüm kursak iltihabı olabileceğini söyledi. İğneyle antibiyotik yapacaktı iyice strese girer de daha kötü olur diye yaptırmadım. Bird Power diye bir takviye verdi ağzından ve Alamin diye bir B vitamini elektrolit verdi. Kuş bugün yine halsiz çoğunlukla uyuyor ama dünkü kusma bugün yok. Az az elle yem yedirmeye çalışıyorum. Yemeye çalışıyor ama eski iştahlı hali gibi değil. Dışkı atsam iyiye gitme var mı ve bundan sonra ne yapabilirm yardımcı olur musunuz? İğneyi yaptırmalı mıydım sizce?

Veterineriniz teşhisi nasıl koydu? Tahlil test falan yaptı mı?
Dışkılara gelirsek leke bırakmamalı. Karaciğer koruyucu takviye ve de enzim içerikli probiyotik temin edin kuşlara uygun.
Yurtdışında yaşadığınız için yerli marka önermiyorum o yüzden. Siz bakın,hangi marka iyiyse onu alın. Profesyonel ürün alın.
Alırsanız haber verin nasıl ve ne sıklıkla kullanmanız gerektiğini söyleriz.

Veterineriniz teşhisi nasıl koydu? Tahlil test falan yaptı mı?
Dışkılara gelirsek leke bırakmamalı. Karaciğer koruyucu takviye ve de enzim içerikli probiyotik temin edin kuşlara uygun.
Yurtdışında yaşadığınız için yerli marka önermiyorum o yüzden. Siz bakın,hangi marka iyiyse onu alın. Profesyonel ürün alın.
Alırsanız haber verin nasıl ve ne sıklıkla kullanmanız gerektiğini söyleriz.
Teşekkür ederim. Teşhisi gözle muayeneyle koydu. Antibiyotik vurmak istedi. İzin vermeyince ağızdan vitamin ve probiyotik takviyesi yaptı. Egzotik veterineri diye gittik. Röhnfried Sedochol olur mu karaciğer sağlığı için?

Geri