KUŞUMUN NEYİ VAR

arkadaşlar kuşumun kara ciğer yağlanması için ne önerirsiniz kuşumun çok yiyor engel olamıyorum karaciğeri yağlanmış gibi şiş orası yıllardır
Diyet ✔️
Düzenli uçuş ve egzersiz ✔️
Haftada 1 veya 2 kez L carnitin vermek ✔️
Karaciğer koruyucu kullanmak ✔️

Diyet konusuna gelirsek ak darı oranı fazla yem ayarlayın,karbonhidrat değeri yüksek olan tohumlardan fazlaca vermeyin örneğin dal darı verilmemelidir. İnsan gıdaları zaten verilmemeli beyaz ekmek cips falan.
Çekirdek de verilmemeli. Kuşunuz çok sık çekirdek tüketiyor ise yemlerin içindeki çekirdekleri ayıklayın.
Sık sık her gün yeşil yapraklı sebzeler verilebilir bir miktar.

Her gün düzenli uçmalı,hareket etmeli.

Takviye olarak l carnitin kullanılabilir metabolizmasını hızlandırır yağ yakar. Röhnfried carni speed alabilirsiniz isterseniz.
Ve karaciğer koruma da gerekli. Çünkü obez kuşlarda karaciğer yağlanması görülür. O yüzden karaciğer için takviye de uygun olur. Ben Sedochol kullanıyorum ama daha profesyonel ürünler alabilirsiniz isterseniz veterinerden veya başka marka.

Düzenli olarak da kilo ölçümü yapın,hassas teraziniz olsun.

Diyet ✔️
Düzenli uçuş ve egzersiz ✔️
Haftada 1 veya 2 kez L carnitin vermek ✔️
Karaciğer koruyucu kullanmak ✔️

Diyet konusuna gelirsek ak darı oranı fazla yem ayarlayın,karbonhidrat değeri yüksek olan tohumlardan fazlaca vermeyin örneğin dal darı verilmemelidir. İnsan gıdaları zaten verilmemeli beyaz ekmek cips falan.
Çekirdek de verilmemeli. Kuşunuz çok sık çekirdek tüketiyor ise yemlerin içindeki çekirdekleri ayıklayın.
Sık sık her gün yeşil yapraklı sebzeler verilebilir bir miktar.

Her gün düzenli uçmalı,hareket etmeli.

Takviye olarak l carnitin kullanılabilir metabolizmasını hızlandırır yağ yakar. Röhnfried carni speed alabilirsiniz isterseniz.
Ve karaciğer koruma da gerekli. Çünkü obez kuşlarda karaciğer yağlanması görülür. O yüzden karaciğer için takviye de uygun olur. Ben Sedochol kullanıyorum ama daha profesyonel ürünler alabilirsiniz isterseniz veterinerden veya başka marka.

Düzenli olarak da kilo ölçümü yapın,hassas teraziniz olsun.
med tollyamin iyi gelir mi sedecholmda var carni speed de var bu üçünü ne sıklıkla kullanamam gerek

Med haftada 1 diğerler haftada 2 defa verilebilir. Diğer günlerin hepsinde probiyotik.

avı chol iyi diyorlar med den devam mi edeyim yoksa avi mi takviye edeyim mesela bu aralar devedikeni tohumu verdim tüyleri parladı yeni tüyler çıktı ama şişlik var işte

Nasıl beslediğinizi yazsanız ona göre önerilerimiz olur. Neler yiyip içiyor genel olarak ?

kafesinde72 yemlik var birinde normal vitaminli yem diğerinde ise haftanın belli günlerine
sağlık tohumları (pzt salı )
yulaf (haftada 1 kez 3 4 tane )
deve dikeni tohumu veriyorum
ek olarak dal darısı bazı günler
genellikle yemi çok seviyor
tabi sebze olarak marul havuç elma ıspanak salatalık bazen kaynamış yumurta (bunları çok yemese de azda olsa yiyor)

Dal darı vermeyin. Yulaf abartmamak şartıyla iyidir. Günlük diyetinin %5'i keten %5'i kenevir olsun. %40 aspur ( kanarya yemi ) %30 ak darı geri kalanı karışık tohumlardan oluşmalı. Sormak için kilosunun bu seviyeye gelmesini neden beklediniz ki. En önemlisi bol bol uçmalı. Zamanla arttırarak sık sık uçmasını sağlayın.

Deve dikenini ise her gün 1-2 tane yesin. Haftada 2-3 kez de carnitin verin.

Bu kuşun alt taraf ne böyle,anormallik var. Kuş kaç gram ağırlığında?

Bu kuşun alt taraf ne böyle,anormallik var. Kuş kaç gram ağırlığında?
maalesef bu sorun yıllardır var diyet yaptım zayıfladı ama o bölge geçmedi 2 yaşından beri böyle şu an 5 yaşında veterinere götürdüm röntgen çekmek riskli dedi öyle bir anlattı ki korktum çektirmedim

Tümör olabilir,kist olabilir. Kuşlara da röntgen çekilir. Bir sürü röntgeni çekilmiş kuş oldu. Düzgün bir veterinere röntgen çektirin. Kuşu tutmasını bilen ve sakince çekebilen..
Aslında bayıltarak da çekilebiliyor, veterineriniz iyiyse bu yolu da seçebilirsiniz kuşunuz çok korkaksa..
Birçok veteriner kuştan anlamaz,anlayanı bulun lütfen.

Hangi şehirde yaşıyorsunuz?

Tümör olabilir,kist olabilir. Kuşlara da röntgen çekilir. Bir sürü röntgeni çekilmiş kuş oldu. Düzgün bir veterinere röntgen çektirin. Kuşu tutmasını bilen ve sakince çekebilen..
Aslında bayıltarak da çekilebiliyor, veterineriniz iyiyse bu yolu da seçebilirsiniz kuşunuz çok korkaksa..
Birçok veteriner kuştan anlamaz,anlayanı bulun lütfen.

Hangi şehirde yaşıyorsunuz?
Tümör olsa bunca yıl kalabilir miydi korkutmayın beni daha önce lipom dediler yani neşesi yemesi iyi

Tümör olsa bunca yıl kalabilir miydi korkutmayın beni daha önce lipom dediler yani neşesi yemesi iyi
Lipom da tümördür zaten ama iyi huylu zararsız tümördür fakat bazı durumlarda cerrahi operasyon ile alınması gerekebilir.
Muayene ettirmekte fayda var.

Lipom da tümördür zaten ama iyi huylu zararsız tümördür fakat bazı durumlarda cerrahi operasyon ile alınması gerekebilir.
Gaziantep de anlayan veteriner yoktur ne yapacağım ki cerrahi müdahale diyorsunuz 6 yaşında oldu kaldiramaz gibi

genetik olabilir mi annesi de öyleydi göğüs kısmı şiş ve
Gaziantep de anlayan veteriner yoktur ne yapacağım ki cerrahi müdahale diyorsunuz 6 yaşında oldu kaldiramaz gibi
https://hizliresim.com/s7d9hvg mesela bu 2021 haziran da çekilmiş bir fotoğraf sanki yine o bölge şiş gbi
peki genetik olabilir mi annesi de biraz kiloluydu aynı şekilde o bölge şişti ama kaybettik maalesef ishalden
sebze ağırlıklı beslenme yapıyorum okulda olduğum için sürekli çıkartamıyorum ara sıra kısa mesafe de uçuyor bu uçurmak doğru mu bu kiloda bir kuş için hızlı yoruluyor yaşını da göz önünde bulundurmak gerekirse

Geri