KUŞUMUN NEYİ VAR

arkadaşlar kuşumun kara ciğer yağlanması için ne önerirsiniz kuşumun çok yiyor engel olamıyorum karaciğeri yağlanmış gibi şiş orası yıllardır
Diyet ✔️
Düzenli uçuş ve egzersiz ✔️
Haftada 1 veya 2 kez L carnitin vermek ✔️
Karaciğer koruyucu kullanmak ✔️

Diyet konusuna gelirsek ak darı oranı fazla yem ayarlayın,karbonhidrat değeri yüksek olan tohumlardan fazlaca vermeyin örneğin dal darı verilmemelidir. İnsan gıdaları zaten verilmemeli beyaz ekmek cips falan.
Çekirdek de verilmemeli. Kuşunuz çok sık çekirdek tüketiyor ise yemlerin içindeki çekirdekleri ayıklayın.
Sık sık her gün yeşil yapraklı sebzeler verilebilir bir miktar.

Her gün düzenli uçmalı,hareket etmeli.

Takviye olarak l carnitin kullanılabilir metabolizmasını hızlandırır yağ yakar. Röhnfried carni speed alabilirsiniz isterseniz.
Ve karaciğer koruma da gerekli. Çünkü obez kuşlarda karaciğer yağlanması görülür. O yüzden karaciğer için takviye de uygun olur. Ben Sedochol kullanıyorum ama daha profesyonel ürünler alabilirsiniz isterseniz veterinerden veya başka marka.

Düzenli olarak da kilo ölçümü yapın,hassas teraziniz olsun.

Diyet ✔️
Düzenli uçuş ve egzersiz ✔️
Haftada 1 veya 2 kez L carnitin vermek ✔️
Karaciğer koruyucu kullanmak ✔️

Diyet konusuna gelirsek ak darı oranı fazla yem ayarlayın,karbonhidrat değeri yüksek olan tohumlardan fazlaca vermeyin örneğin dal darı verilmemelidir. İnsan gıdaları zaten verilmemeli beyaz ekmek cips falan.
Çekirdek de verilmemeli. Kuşunuz çok sık çekirdek tüketiyor ise yemlerin içindeki çekirdekleri ayıklayın.
Sık sık her gün yeşil yapraklı sebzeler verilebilir bir miktar.

Her gün düzenli uçmalı,hareket etmeli.

Takviye olarak l carnitin kullanılabilir metabolizmasını hızlandırır yağ yakar. Röhnfried carni speed alabilirsiniz isterseniz.
Ve karaciğer koruma da gerekli. Çünkü obez kuşlarda karaciğer yağlanması görülür. O yüzden karaciğer için takviye de uygun olur. Ben Sedochol kullanıyorum ama daha profesyonel ürünler alabilirsiniz isterseniz veterinerden veya başka marka.

Düzenli olarak da kilo ölçümü yapın,hassas teraziniz olsun.
med tollyamin iyi gelir mi sedecholmda var carni speed de var bu üçünü ne sıklıkla kullanamam gerek

Med haftada 1 diğerler haftada 2 defa verilebilir. Diğer günlerin hepsinde probiyotik.

avı chol iyi diyorlar med den devam mi edeyim yoksa avi mi takviye edeyim mesela bu aralar devedikeni tohumu verdim tüyleri parladı yeni tüyler çıktı ama şişlik var işte

Geri