Karadeniz Pet

ADRIAN

Moderatör
Yönetici
Katılım
15 Nis 2019
Mesajlar
6,769
Tepkime puanı
3,885
Ekran Alıntısı bitiş.PNG


1. Pelet Yem Kullanın

Bir muhabbet kuşunun beslenmesindeki temel unsurlardan biri peletlerdir. Muhabbet kuşları için uygun peletler satın alabilirsiniz. Peletler, muhabbet kuşunuzun beslenme açısından dengeli bir diyete sahip olmasının en iyi yoludur çünkü kuş için onlarca besin içerirler
  • Peletleri satın aldığınızda, içinde herhangi bir koruyucu, ilave şeker, yapay renklendirici veya yapay tatlar bulunmadığından emin olun.
  • Peletler, muhabbet kuşunuz için en iyi seçenektir çünkü en sevdiği parçaları seçemez ve sağlıklı parçaları geride bırakamaz.

2. Tohumları deneyin


Muhabbet kuşlarını beslemek için iyi seçeneklerden biri de tohumlardır. Ancak muhabbet kuşunuzun tohumla dolmasına izin vermemelisiniz çünkü bu bir kuşun ömrünü kısaltabilir. Bunun nedeni, çoğu tohum karışımının kuşunuzun ihtiyaç duyduğu yeterli besinleri sağlamaması ve kanser, obezite ve diğer sağlık sorunlarına neden olabilmesidir.
  • Tohumlar muhabbet kuşunuzun beslenmesinin yalnızca 1 / 6'sını oluşturmalıdır.
3. Meyve ve sebze ile besleyin

Meyveler ve sebzeler muhabbet kuşunuzun beslenmesinin çok önemli bir bölümünü oluşturur. Elma, kabak, üzüm, havuç, maydanoz, brokoli, mango, tatlı patates, kabak ve ıspanak gibi meyve ve sebzeleri deneyin. Meyveleri ve sebzeleri muhabbet kuşunuza çiğ olarak verin çünkü bu besinleri pişirmek hayati besinleri ortadan kaldırır.
  • Muhabbet kuşunun tercih ettiği herhangi bir şekilde servis edilebilir; bunlar doğranmış, parçalanmış, dilimlenmiş, püre haline getirilmiş veya bütün olabilir. Muhabbet kuşunuzun en çok sevdiği yolu bulana kadar birden fazla yol deneyin.
  • Muhabbet kuşunuzun iki saat sonra yemediğini besinleri kafesten çıkarın, çünkü kesilmiş çiğ sebzeler çabuk bozulabilir.
  • Kuşunuza toksik olduğu için asla beslememeniz gereken bazı meyve ve sebzeler var . Buna avokado, meyvelerin çekirdekleri ve tohumları (elma tohumları siyanür içerir ve özellikle zehirlidir), çikolata, sarımsak, soğan, mantar, pişmemiş fasulye, domates yaprakları ve sapları dahildir.
4.Muhabbet kuşunuzu tahılla besleyin

Birçok hayvan sahibi ve yetiştirici, kuşun beslenmesinde ekstra bir muamele olarak "yumuşak yem" adı verilen ıslatılmış tahıl karışımını besler. Kinoa, esmer pirinç, bulgur veya arpa dahil olmak üzere istediğiniz tüm tahılları ekleyebilirsiniz. Daha ilginç hale getirmek için tahıllara organik doğal bal, meyve veya sebze de ekleyebilirsiniz.
  • Tahılları bir tabağa dökün ve suyla ıslatın. Şişirdikten sonra suyu boşaltın ve istediğinizi karıştırın.
5.Haşlanmış yumurta

Bu bir muhabbet kuşu için alışılmadık gibi gelse de muhabbet kuşunuz için harika bir protein kaynağı sağlar. Aynı zamanda beslenmesine biraz çeşitlilik katar ve her zaman iyi bir şey olan faydalı besinler sağlar.
  • Bununla birlikte, bu özel ikramları sınırladığınızdan emin olun.
6.Beslenmesini Taze ve çeşitli tutun

Muhabbet kuşunuzun her gün yemek için birçok farklı seçeneği olmalıdır. Genel bir kural olarak muhabbet kuşunuzu tohum ve peletlerle her gün besleyin. Meyveler, sebzeler ve yumuşak yiyecekler ona her iki günde bir veya tercihen her gün beslenmelidir. Yumurta haftada bir veya iki haftada bir yedirilmelidir.
  • Seçenekleri taze tutmanın yanı sıra, yemeğinde taze yiyecekler bulundurarak her gün yiyecekleri de değiştirmelisiniz. Yeni yiyecek eklemeden önce her zaman eski yiyecekleri çıkarın.
7.Uygun bir kap kullanın

Muhabbet kuşunuzun ihtiyaç duyduğu her an yemeğine erişebilmesi gerekir. Bir muhabbet kuşu 24 saat yemek yemeden beklerse hastalanabilir, bu nedenle yemeğine her zaman erişebilmesi gerekir. Kap çok derin olmamalıdır, böylece muhabbet kuşunun yiyeceğe ulaşmak için fazla derine inmesi gerekmez. Aynı zamanda birlikte yiyip içebilmesi için suyuna yakın bir yerde olmalıdır.


8.Bir mürekkep balığı kemiği ve bir mineral blok sağlayın
Mürekkepbalığı ve mineral bloklar muhabbet kuşunuz için gereklidir. Kuşunuzun başka yerlerden alamayacağı gerekli mineralleri ve besinleri içerirler. Mürekkep balığı kemiği kafese yerleştirilmelidir, böylece yumuşak tarafı kuşa bakar, böylece kemiği kazıyabilir.
  • Ya düşerek kirlenirse, yenirse ya da ıslanırsa, atıp yenilerini sağlayın.
  • Bunlar aynı zamanda kuş zenginleştirme faaliyetleri de sağlar. Muhabbet kuşları üzerlerine tünemeyi sever ve bazen onları parçalara ayırır. Temiz ve kuru kaldıkları sürece onlarla istediklerini yapabilirler. Zamanla onları kullanması gerektiğini bilecek, bu yüzden bir süre dokunmazsa endişelenmeyin. Yemekleri ona şu an için yeterli besin sağlıyor olabilir.
9.Obeziteyi önleyin

Muhabbet kuşunuzun egzersiz yapmak için evinizde geniş bir kafes alanına veya odaya ihtiyacı vardır. Aşırı yemesini önlemek için kuşunuzun günlük beslenme alışkanlıklarına da dikkat etmelisiniz. Bu obeziteye neden olabilir. Obez bir kuş, aerodinamik görünümünü kaybeder ve uyuşuk hale gelebilir ve sağlık sorunları yaşayabilir.
  • Deneyimli bir kuş veterineri muhabbet kuşunuzun fazla kilolu olup olmadığını belirlemenize ve eğer öyleyse ona nasıl yardım edeceğinize karar vermenize yardımcı olabilir.
10.Yiyecekleri dengeleyin

Muhabbet kuşlarının çok hassas sistemleri vardır. Yemeğinde herhangi bir değişiklik uzun bir süre boyunca kademeli olarak yapılmalıdır. Tohum karışımlarını değiştirmek istiyorsanız, her gün yeni karışımdan biraz daha ekleyin ve tamamen yeni yiyeceğe geçene kadar eski karışımdan biraz daha alın.
  • Muhabbet kuşunuzun diyeti zaman içinde dengelenmelidir, hepsi aynı öğünde değil. Ona aynı anda beslediğiniz tüm farklı yiyecek türlerini vermeyin. Onu beslemek için genel kuralları izleyin ve zamanla yemeğini değiştirin. Onu aynı anda beslemek, aşırı yemeye ve kuşunuzu mutsuz veya hasta hale getirebilir.
11.Besinleri farklı şekillerde sunun

Muhabbet kuşunuz alışık olmadığı besinleri yemek istemeyebilir, bu da yiyeceklerin sunumuna veya onu beslediğiniz şeylere bağlı olabilir. Taze yiyecekleri yemiyorsa, sebzeleri ve meyveleri doğrayın ve boş bir yem kabına koyun. Birkaç yeşil yapraklı sebze ile ilgilenip sevebileceği sunumlar hazırlayın.
  • Bunu muhabbet kuşunuz nihayet kazanana ve tüm farklı yiyecek türlerini yiyene kadar her gün yapın.
12.Hastalığa dikkat edin

Muhabbet kuşunuzun dışkısının kıvamına dikkat etmelisiniz. Bu, çok fazla taze yiyecek alıp almadığını gösterebilir. Dışkısı gevşek ve sulu hale gelirse, taze yiyecek miktarını bir veya iki gün azaltın besinlerden dolayı çok fazla sıvı alıyor olabilir ve bu da bu tür sorunlara neden olur.
  • İshal devam ederse, diğer nedenleri belirlemek için veterinerinize danışın.
13.Suyu günlük olarak değiştirin
Tüm kanatlıların temiz su kabında gün boyu suya ihtiyacı vardır. Temiz ve taze tutmak için su kabını her gün temizleyip suyunu değiştirin. Suluğu sadece sirke ve suyla temizleyin. Temizlemek için asla sabun veya kimyasal kullanmayın. Sirke, tabakta herhangi bir bakteri birikmesini önlemeye yardımcı olacaktır.
 
Son düzenleme:
Kuşumun mineral bloğu var ancak aylardır hiç dokunmadı. Üzerine çıkıp tünemek için kullanıyor sadece. Acaba kullanım amacını mı anlayamadı?

Bu konuda ne yapmalıyım grit kuş kumu mu alıp koymalıyım ?
Kuş kumum var ancak grit değildi kafese koymuyorum belirli aralıklarla veriyorum.
 
Kuşumun mineral bloğu var ancak aylardır hiç dokunmadı. Üzerine çıkıp tünemek için kullanıyor sadece. Acaba kullanım amacını mı anlayamadı?

Bu konuda ne yapmalıyım grit kuş kumu mu alıp koymalıyım ?
Kuş kumum var ancak grit değildi kafese koymuyorum belirli aralıklarla veriyorum.
Mineral bloğun kafesteki yerini değiştirebilirsiniz. Kuş kumu önermiyorum mineral blok yeterlidir.
 
merhabalari bilgiler için çok teşekkürler, ben cahil gibi sadece roka, marul, tohum yem, darı ve arada vitaminli su veriyordum. bu pelet yemlerden hangisini öneririsiniz?
 
Geri
Üst