selamlar.
ben bu basligi actiktan bir sure sonra kuşum 1 kere kustu. kustugunu görür gormez panikle veterinere gittik, nitekim kuşlardan anlayan bir veterinerdi. elle muayene ve dişki gozleminden sonra kursak mantari oldugunu soyledi ama cok ilerlememiş daha başinda buyuk ihtimal, göğsü bicak gibi keskin degil dedi. turuncu bir ilac verdi iceriginde ne olduğunu soylemedi antibiyotik mantar ilaci karişimi bir ilacmiş. ve enzim icerikli probiyotigi vardi kendisinin, ondan verdi. 5 gun bu ikiliyle tedavi devam etti. 5 gunde maviş hic kusmadi daha iyiydi. kontrol muayenesinde de kusmadigini istahinin yerinde oldugunu gorunce aylik bakim tablosu olusturdu. turuncu ilac haftada 1e düştü, probiyotik, nervit ve c vitamini döngünüsunu uygulamaya basladik. birer gun temiz su olmak uzere aralikli olarak suyuna soyledigi miktarda ilaclari damlatiyordum tedavi iyi gidiyordu. ama az once ben mutfaktayken mavicigim kusmuş, etrafa yemler saçılmış. kötü koku yok, agzinda beyaz leke ya da lezyon yok, taze dışkı fotosu cekemedim henuz cekince aticam. ama dun geceden bu yana olan dişkilari bu sekilde. kustuktan sonra halsizleşti kapiya çıkmış uyumaya calisiyor. poposunda yine kaka toplari var, tutulmaktan nefret ettigi ve tedavi hala devam ettigi icin yorulmasin diye tutup temizlemedim bir iki gundur. biraz uzun oldu ama detay atlamadigima emin olmak istiyorum. bugun baya cok yemek yedi acaba ondan mi kustu diye de dusunuyorum acaba farkli bir hastaligi mi var çocuğun siz ne düşünüyorsunuz?