muhabbet kuşumun kaka ve tüy sorunlari

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bilge.J
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tamamdır. Takviye ve ilaçları aynı suya katmak endişelendirmesin sizi. Sorun olmaz. Ayrıca temiz su içmemesi de endişelendirmesin. Ben sularına her gün birşeyler katarım sık sık da probiyotik veririm. Haftada 4-5 gün. Sağlıklı olmalarına rağmen.

sizinle tanismadan once endiselenirdim ama sizin burda diger kuşlara ettiginiz yardimlari ve tedavileri de okuyup takip ediyorum bir suredir, bilgileniyorum. artik bazi takviye ve ilaclarin karismasinda sorun olmadigini anliyorum. tabi ki farkli bir ilac vb kullanilacak olursa size sormadan karistirmam ama 😅

Veterinerler de çoğu zaman kokteyl hazırlayıp veriyorlar. İçinde antibiyotik, antifungal ve anti protozoal oluyor. Garanti tedavi yöntemi olduğu için yapıyorlar. Biz burda veterinerlerde oranla daha spesifik tedavi uyguluyoruz küçük yanılma payı dışında genelde olumlu sonuç alıyoruz. Takip ediyorsanız görmüşsünüzdür. Özellikle troid büyümesini teşhis eden veterinere rastlamadım hiç. Kuşlar iyot eksikliği sebebiyle boğularak can veriyor içim sızlıyor. Ama veterinerler antibiyotiği dayıyorlar hayvana. Olmadı başka etken madde :(

evet mesela iyot tedavisini burda öğrendim. troidin buyuyerek kuşa nefes aldirmadigini tespit etmiştiniz bir hastada cok sasirmistim. nefes problemi sadece ciger kaynakli degilmiş demek ki. bazen sinirli, bazen de biraz ters yapiyorsunuz ama ben aliştim size artik😅 geçen gun birine muneccimlik yapmami mi bekliyorsunuz yazmişsiniz gülesim geldi 😅 @Selçuk YÜKSEL
cok haklisiniz kuşlar konusunda veterinerlere pek guvenim kalmadi ne yazik ki :(

bazen de biraz ters yapiyorsunuz ama ben aliştim size artik😅
Aslında sakin bir insanım. Ama " kuşum ishal ne yapmalıyım " tarzı sorulara kızıyorum. Yada kuşumun kanadında yara var uçamıyor ne yapmalıyım diye soruyorlar görsel yok kuşun öyküsünden bahsetmek yok. Evet müneccim de değilim okuyup üfleyerek tedavi etme yeteneğim de yok 😂 bana hastalık verilerini eksiksiz verecekler ki bende teşhis edebileyim. Haksız değilim bu konuda ama.
Yazı tarzımdan biraz tersmişim gibi hissetmiş olabilirsiniz aslında öyle değilim. Veya farkında değilim 😂

Aslında sakin bir insanım. Ama " kuşum ishal ne yapmalıyım " tarzı sorulara kızıyorum. Yada kuşumun kanadında yara var uçamıyor ne yapmalıyım diye soruyorlar görsel yok kuşun öyküsünden bahsetmek yok. Evet müneccim de değilim okuyup üfleyerek tedavi etme yeteneğim de yok 😂 bana hastalık verilerini eksiksiz verecekler ki bende teşhis edebileyim. Haksız değilim bu konuda ama.
Yazı tarzımdan biraz tersmişim gibi hissetmiş olabilirsiniz aslında öyle değilim. Veya farkında değilim 😂
Selçuq hojam, kuşum ölüm döşeğinde de,acaba vitttamin verseq yeterlii olur mı??
🤣

İçine biraz da karabiber at tam olur 😂😂😂

hocam biliyorum sizlik bir problem değil ama bahsetmek istiyorum yine de,
gectigimiz haftasonu karadenizpet'ten selcuk hocamin soyledigi ilaclari sipariş verdim takip edenler biliyordur zaten. neyse gunlerdir kargoda Merzifon ve Ankara arasi transfer merkezlerinde gidip geliyor ilaclar. sicak bi yandan gunes bi yandan bozulmuş olma ihtimalleri cok yuksek (sedochol ve carnispeed) kargoya ulastim bi bilgileri yok. karadenizpet'e ulasmaya calisiyorum mail attim falan geri dönüş yok. karadenizpet'i taniyan var mi aramizda acaba? yani o ilaclar ne zaman gelecek belli degil, gelse bile kullanmak istemiyorum bozulduklarina eminim hatta buzdolabinda saklanmasi gereken takviyeler sonucta

Öyle 3-4 gün sıcakta kalmaları bozmaz hocam kullanabilirsiniz sorun yok. Kargonun sizin şehrinizdeki şubesini arayın. Onların belki bilgisi vardır. Veya belki ulaşmıştır. Kargonun dediğiniz şekilde mekik dokunması pek olası değil.

İlk defa karşılaşıyorum. 😲

bu arada 5 damla mikostatinin ustune 3 damla powerchol kattim, basladik hocam az once ilk yudumunu aldi evladim . alistirmak icin az verebilirsiniz ilk gün dediniz diye 3 damla koydum sadece. dezenfekte işlemini de az once bitirdim sabah başlamistim :) butun ev ve butun kafes ve esyalari olmak uzere. yerimden kalkacak halim kalmadi bana da onerebileceginiz takviye var mi 😅 @Selçuk YÜKSEL

Bir bardak suya mercimek tanesi kadar entrobac olur 😂

Son düzenleme:
Suya herhangi bir takviye katılacakken kışın 4 saat yazın 2 saat suluğunu alıp susmasını sağlamak verir vermez içmesi için iyi bir yöntemidir. Maksimum fayda suyun ilk saatlerinde olur çünkü.

Suya herhangi bir takviye katılacak Ken kışın 4 saat yazın 2 saat suluğunu alıp susmasını sağlamak verir vermez içmesi için iyi bir yöntemidir. Maksimum fayda suyun ilk saatlerinde olur çünkü.
haklısınız :) ben suyunu almamistim ama yine de verir vermez icti taze suyu tabi hemen bi degisiklik oldugunu anladi ama yapacak bir sey yok 😇

Bugün tadına alışır yarın tam doz verirsiniz. Porizim neden katmadınız ?

prozim kattim ilk mesajda soylememişim, soyledim saniyordum.

bir de dun gece bir sey oldu sizin de bilmeniz gerekiyor bence.
gece uyurken birden ard arda hapsurmaya basladi, bir sure hapsuruktan sonra bikac kere öğürdü ama kusmadi. ardindan hicbir sey olmamis gibi yemini yiyip uyudu cocuk. bu davranislar da karacigerin eseri mi acaba ?

Geri