muhabbet kuşumun kaka ve tüy sorunlari

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bilge.J
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Verdiklerinizi ( çimlemeleri ) atmayın sakın yemlikte dursun. Nemli olduğu için yememiştir muhtemelen bir tadına baksa bir daha vazgeçemez. Çok severler normalde.
Yarın diğer yemliği alın. Sadece o kalsın önünde 8 saat bekleyin korkmayın birşey olmaz. 8 saat bekleyin ama ! Ben korkmayın deyince korkulmaz korkulmamalı 😀
Burada 8 saat ibaresi var yemlikte 8 saat kalabilir olarak algıladım,yanlış mı anlamışım?

Eyvah ben yine yanlış anlamışım 😀 Bu tohumların dışını ne kadar kurulasakta içleri nemli kalacak bir sorun oluşturur diye çekinmiştim. Fırsat buldukça uygularım artık.
Dışı kurusun içi çok sorun değil. Mantat veya bakteri içinde üremez kokay kolay. Her gün bile verilebilir. Hatta kuru yemin yerine bile kullanılabilir. Çünkü besleyiciliği artıyor sadece.

dikkat dikkat dışkı kontrol :)
hocam cogu zaman boyle yapiyor bazen de hafif sulu oluyor. ama bazen kakasini yapar gibi yapip bi sey yapmiyor. kabizlik olabilir mi

dikkat dikkat dışkı kontrol :)
hocam cogu zaman boyle yapiyor bazen de hafif sulu oluyor. ama bazen kakasini yapar gibi yapip bi sey yapmiyor. kabizlik olabilir mi
Kabız gibi görünmüyor dışkısı. Hatta eskiye oranla ilerleme var bayağı. Ama tam düzelmiş değil tabiki.
Yemini çimlendirerek vermeye başlarsanız kabızlık sindirim sorunları ortadan kalkar. Ve kuru yemden en az 2 kat besleyici olur.

çimlendirmeden 0 aldim hocam zaten ama yapicam. cok şükür ilerleme kaydediyor 🙏

çimlendirmeden 0 aldim hocam zaten ama yapicam. cok şükür ilerleme kaydediyor 🙏
Çok zor değil. Dediğim gibi bçhiç birşey yapamıyorsanız bile 5 saat suda bekletin beş saatte nemli tutun sonra yıkayıp verin. Filizlenmesi şart değil.

uzun bir aradan sonra merhabalar, nasilsiniz?
kisaca ozetleyecek olursam, mikostatin tedavimiz bittikten sonra powerchol sedochol carnispeed vitabol ve prozim plus tedavimiz başladi 29 Agustosta. yaklasik 17 gun olmuş dışkımiz bu sekilde: https://hizliresim.com/r8j32fx
siz sormadan ben soyleyeyim çimlendirilmis yemi yemiyor. nemli de olsa kuru da olsa. konuyu ilk actigim zamanlar soylemistim kuşum biraz değişik aliskanliklarinin dışına çıkmıyor pek diye ama inanmamistiniz :) neyse o hasta halinden eser yok şimdi maşallah:) karacigeri de iyilestirirsek dileyin benden ne dilerseniz hocam :))

Dışkısında dq bayağı iyileşme var. Karaciğer de düzelecek gibi duruyor. Karaciğer öyle 15 günde düzelmez tabi. Hala karaciğer istediğim gibi değil ancak eskiye oranla dağlar kadar fark var dışkıda.
Hocam onun keyfine bırakırsanız yemez zaten. Biraz disiplinli olmalısınız onun iyiliği için. Benim kuşum alılkanlıklarının dışına çıkmıyor diyorsunuz ya. Her muhabbet kuşu öyle aslında. Ama bazı kuşların sahibi istikrarlı ve disiplinli olduğu için alışkanlıklarda yararlı değişimler yaptırabiliyorlar.
Bakın gerekirse gerekirse 5-6 saat sadece çimlenmiş tohum olsun önünde. Yiyecektir bunun garantisini veriyorum. İlkşnde yemese ikşnci denemede veya belinci denemede. İstikrarlı olun. Korumacı olmayın herşey yoluna girecek.

Örneğin korumacı davranıp tedavi başlamayanlar da var. Forumda görüyorsunuz zaten. Siz de öyle olabilirdiniz ve kuş hala sürünüyor olurdu dimi ? Öyle bir kişi kuşunu sizden daha mı çok seviyor ? Kritik soru bu işte..
Çimlemeyle upraşmak istemiyorum derseniz okey 👍 buna lafım olmaz. Ama öbür türlü istikrarlı olun.

hocam istikrarliyim 8saat degil ama 5 saat sadece onunde cimlenmis yem vardi yemedi sonra icim el vermedi :( ay gene azarı işittik hocadan..
hocam siz karaciger duzelecek gibi dediniz ya inanin icime su serptiniz. özenle takip ediyorum tedavisini günü gününe uyguluyorum insallah kisa zamanda iyilesir cocugum.
tekrar gorusunceye dek hoscakalin hocam, cok sinirlenmeyin kizmayin burdakilere, aklim sizde kalmasin 😅

hocam istikrarliyim 8saat degil ama 5 saat sadece onunde cimlenmis yem vardi yemedi sonra icim el vermedi :( ay gene azarı işittik hocadan..
hocam siz karaciger duzelecek gibi dediniz ya inanin icime su serptiniz. özenle takip ediyorum tedavisini günü gününe uyguluyorum insallah kisa zamanda iyilesir cocugum.
tekrar gorusunceye dek hoscakalin hocam, cok sinirlenmeyin kizmayin burdakilere, aklim sizde kalmasin 😅
Tamam kızmıyorum 😀 ama yanlış uygulama yapılınca dayanamıyorum napim. Belkide boşuna kızıyorum ama yapı meselesi işte bana ne diyemiyorum.

Geri