muhabbet kuşumun kaka ve tüy sorunlari

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bilge.J
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Elinizdeki ürünleri yazın ben eksikleri önereyim.

Tüyde olması dışında sağlıklı duruyor. Ama karaciğer problemimiz devam ediyor maalesef. Takviyelerle devam.
Bakın tekrar tekrar söylüyorum. Çimlenmiş tohuma alışmalı ! Bu keyfi bir durum değil zorunluluk. Hasta olan çocuk ilaç sevmiyor diye vermemek olur mu ? Mutlaka bir şekilde içecek dimi ? Benzer durum.

hocam askolsun sanki ben vermiyorum yani hemen bana kiziyosunuz :( evet devam ediyoruz takviyelere de versele laganin cimlendirme tohumunu alsam bi degisiklik olur mu?

Omega 3 için veterinerden bir premiks alınmalı. Ürün öneremem çünkü piyasada çok ürün yok maalesef. Epa/dha değeri yüksek bir ürün tercih etmelisiniz. Yada eczaneden saf balık yağı alırsınız. Kapsülleri kırarak günde 1-2 damla kadar içirirsiniz.
Med tolyamin forte alın oda hem amino asit hem B kompleks vitaminidir. Oda fayda sağlayacaktır.

hocam askolsun sanki ben vermiyorum yani hemen bana kiziyosunuz :(
Hayır kızmıyorum, uyarıyorum sadece. Çünkü yavrucağın çabuk toparlamasını istiyorum. Kuş bende 3-4 gün kalsa canavar gibi yemeye başlar çimlenmiş tohumu. Ondan ısrarcı davranıyorum. Yoksa niyetim size kızmak eleştirmek falan olamaz. Ki sizi anlıyorum inatçı olduklarını biliyorum.

Kuşun tüyden çıkamamasının altında yatan sebep şu : karaciğer görevini tam yerine getirmediği için, kuş yeterli protein alamıyor. Özellikle metionin sistini sindiremediği için keratin sentezlemesi de zorlaşıyor ve dolayısıyla tüyler hem geç uzuyor hem tüy dönemini tamamlayamıyor.
Tohumlar uyanmaya başladıkları zaman hem besin değerleri artıyor hem bir takım enzimler üreterek sindirimi kolaylaştırıyor. Sindirimin kolaylaşması da karaciğer yükünü azaltıyor.
Bu kadar detay yazdım ki neden ısrar ettiğimi anlayın.Yoksa düzelmesinin 3 ay gecikmesi beni çok da ilgilendirmez.

aciklama icin tesekkur ederim, karaciger her seyi etkiliyor demek ki :( tamam size söz veriyorum bir dahaki yazdigimda cimlenmis yem yedigini soylicem. o inatsa ben daha inatim hadi bakalim 🐦
hocam ben de sizi anliyorum. burdaki kimseye kötülük icin bir sey soylemediginizi biliyorum.

Demekki isteyince oluyormuş 😀 2-3 gün yesin ve dışkı paylaşın. Değişim Olursa eğer dışkıdaki değişim gözleminizi de paylaşın..

Son düzenleme:
sizi o kadar iyi anliyorum ki. benimki de istahla yemedi oyle azcik yedi birakti.
insallah siz de azicik da olsa yedirebilirsiniz
Selçuk hocadan korkusuna yemiştir 😀
Bizim eleman hiç yemiyor,yemlikten alıp atıyor.Kafes tabanında çimlendirme gibi bir planı var sanırım 😀

Selçuk hocadan korkusuna yemiştir 😀
Bizim eleman hiç yemiyor,yemlikten alıp atıyor.Kafes tabanında çimlendirme gibi bir planı var sanırım 😀
Bilge hanıma 3-4 gün gönderin bende kalsın dedim yavrucağın ödü koptu da yedi muhtemelen 😂

hocam en son bana oyle bi çemkirdiniz ki, bu sefer de yemeseydi çocuk uyeligimi silip kayiplara karismayi planliyordum 😅

hocam en son bana oyle bi çemkirdiniz ki, bu sefer de yemeseydi çocuk uyeligimi silip kayiplara karismayi planliyordum 😅
Hocam size öyle gelmiş. Size neden çemkireyim. Yavrucağın çimlenöiş tohum yemesi veya yememesi beni çok ilgilendiren bir şey değil. Sadece korumacı davranmanın onlara zarar verdiğini bildiğimden ısrarcı davranıyorum. Yoksa benlik bir durum yok.

Hocam size öyle gelmiş. Size neden çemkireyim. Yavrucağın çimlenöiş tohum yemesi veya yememesi beni çok ilgilendiren bir şey değil. Sadece korumacı davranmanın onlara zarar verdiğini bildiğimden ısrarcı davranıyorum. Yoksa benlik bir durum yok.
hocam biliyorum saka yapiyorum size takilayim dedim azicik :)

1 saat sonraki dışkılarını paylaşın eper full çimlenmiş yediyse.

hayir az yedi birakti karisik yedi daha dogrusu. yine de atarim ama uyumuş, sabah da atabilirim

Geri