Aysenurddd
Yeni Üye
Merhaba, bir kaç haftadır muhabbet kuşumun karın bölgesinde hafif şişlik vardı. Tüylerinden dolayı da hafif olarak düşünmüş olabilirim. Üç gün önce tüyleri sönük bir şekilde otururken karnının sağ tarafında bilye büyüklüğünde bir şişlik farkettim ve hemen elime alıp kontrol ettim. Kendi boyutuna göre anormal bir şişlikmiş gibi düşündüğüm için bugün veterinere götürdüm. Veteriner şişliğin bilye kadar sert olmadığını, kursakta şişlik olduğunu, yediği yeni bir şeyi sindirememiş olabileceğini söyledi. Tedavi olarak ekstra bir yiyecek vermememi ve arada hafif, sıkmadan masaj yapmamı söyledi. Kullandığım ürünlerin hepsi neşeli kanatlar sitesinden ve kaliteli bulduğum ürünler. Özel karışık yemi birkaç aydır kullanıyorum. Bunun dışında yaz da yulaf tohumu karıştırdım. Havalar soğumaya başladığı için 1,5-2 aydır yemine kenevir tohumu karıştırdım. Keneviri pek sevmedi yine de devam ettim. Son iki seferdir hem yulaf hemde kenevir tohumu ekliyorum yeme. Bunların dışında haftada ya da iki haftada bir canlı probiyotik, tüy dökümünde b vitamini veriyorum. Sizce hangi ürün sindirimi zorlamış olabilir? Tedavi olarak başka neler önerirsiniz?