MahkumHüso
Yeni Üye
Muhabbet kuşum aşağı yukarı kafasını oynatıyor halsiz ve kuyruğu aşağıda titriyor 1 aylık gagasında delik var

Gagasında deliği göremedim, yem kırmasına engel bir durumu varsa veteriner görmeli.
O ürünleri temin edip kullanmanızda fayda
@Merve https://www.hizliresim.com/90sd7aoKuşun dışkılarını atar mısınız? Kuş kumu, mineral blok veya probiyotik kullanıyor musunuz ve yem olarak ne kullanıyorsunuz?
Açıkçası veteriner de oraya bir şey yapamaz. Açık yara mikrop kapmasın diye müdahale edilebilir onun dışında deliğe bir şey yapılamaz. Yem kırabiliyorsa ve açık yara şeklinde değilse yapılacak bir şey yok, kalacak öyle.Yem kırmada problemi yok yemini kırıyor ama delik var yani gaga ile cerenin birleştiği yerde
Dışkılar yapılır yapılmaz mı çekildi? Kuş ne zamandır sizde ve denilen takviyeleri alıp uyguladınız mı?
Veteriner bakmalı buna o zaman. Gittiğinizde diğer sorunlarıda belirtirsiniz. Kuş henüz 1 aylıkmış dolayısıyla sizde de çok uzun süredir kaldığını düşünmüyorum. Yani dışkı değişikliği bu süreçte normal sayılabilir. Tabi diğer hastalık belirtilerinde olmaması lazım normal sayılması için. Ayrıca bir günlük dışkı değil, yeni yapılmış dışkıya bakılması gerek.Dışkılar 1 gün içindeki dışkıları açık yara var gagada gözüküyor yani eti
Tmmdır uygulayacam dediklerinizi teşekkür ederimVeteriner bakmalı buna o zaman. Gittiğinizde diğer sorunlarıda belirtirsiniz. Kuş henüz 1 aylıkmış dolayısıyla sizde de çok uzun süredir kaldığını düşünmüyorum. Yani dışkı değişikliği bu süreçte normal sayılabilir. Tabi diğer hastalık belirtilerinde olmaması lazım normal sayılması için. Ayrıca bir günlük dışkı değil, yeni yapılmış dışkıya bakılması gerek.
Grit kuş kumu, mineral blok ve entrobac probiyotik, gerwit multivitamin denilen takviyeleri uygulayınız
2 gündür mama vermedim öğürme hareketinden sonra geçti o hareket dal darı ve probiyotik verdim teşekkür ederimO delik zamanla uzayacak gaga yok olur. Yemi kırmayıpta mı yiyor? Yoksa mama mı yiyor?
Dışkı ve ağızda koku mevcut mu?
Mama ise fazla mi veriyorsunuz acaba kursak fazla dolu olunca da rahatsız olurlar öğürmek istemi oluşur. Yemleri kırmadan yiyorsa kabuk yapışır genizlere ondanda öğürme hareketi yaparlar.. kabuksuz yem deneyin dal darı verin.
Bağırsak floransı dengesi için de probiyotik verin mutlaka düzenli olarak . Şu an bu ishal durumu geçene kadar bence probiyotik ve elektrolit takviyesi yapın sırayla . Geçmiş olsun
Darbe almazsa büyüyeceğini sanmıyorum. Ancak içine yem vs kaçarsa iyice sancı verebilir kuşaBenimde korkum deliğin büyümesi
Kapanır mı peki delikDarbe almazsa büyüyeceğini sanmıyorum. Ancak içine yem vs kaçarsa iyice sancı verebilir kuşa
Pardon bir an deliği ceresinde sandım. Yemden ziyade mineral blok gibi ürünlerle uğraşırsa iyice zarar görebilir.Kapanır mı peki delik