Ön tarafa toplayı aşağı döküyorlar özellikle erkek olan inadına yapıyormuş gibi yemleri oraya biriktiriyor bunu nasıl önlerim yazık oluyor?
Normal yemliğe geçsem mi diye düşünüyorum ama bu sefer dişi olan çok döküyor kuş kumu normal yemlikte ve doldurunca iki gün gitmeden boşaltıyor. Biri akıllıyı diğeri normal yemliği bir rahat bırakmıyorlar nasıl bir çözüm bulucam bilemedim.Maalesef ona yapacak bir şey yok Benim sultan papağanım da aynı
Ben hiç akıllı yemlik kullanmadım ama dökmeleri hicbir zaman bitmeyecek gaga taşının üzerine ağzında götürüp yemekten zevk alıyor mesela benim kuşum ilginçlerNormal yemliğe geçsem mi diye düşünüyorum ama bu sefer dişi olan çok döküyor kuş kumu normal yemlikte ve doldurunca iki gün gitmeden boşaltıyor. Biri akıllıyı diğeri normal yemliği bir rahat bırakmıyorlar nasıl bir çözüm bulucam bilemedim.
Aaa evet iyi dediniz ben de bundan aldım Pakistan papağanıma, temizlemesi de kolay ve daha sağlıklı iyiki hatırlattınız
Ben bu yem kabını kullanıyorum kuşlarımda. Bu tarz bir yem kabını deneyebilirsiniz. Bunda yemleri aşağıya itemezler, çukur kap çünkü, yarısına kadar yem koyarsınız. Fakat ağzına alıp yere atabilir veya kabın içine girip eşelenebilir ve yerlere yem dökülebilir. Ayrıca dezavantaj olarak kuş içine pisleyebilir. Benim dişi kuş bazen yem kabına poposunu çeviriyor ve orayı tünek gibi kullanıyor içine pislediği de oldu. Sıkıntı bu da ..
Avantajları olarak şunu diyebilirim,kolayca yem kabını çıkartıp yem doldurabiliyorum, temizliği basit, çelik olduğu için sağlığa uygun, kuşlar kolayca yemek yiyebiliyor kabın ağzı örtülü olmadığı için güvende hissediyorlar gibi geliyor bana.
Bunuda bir deneyebilirim ama içini eşeler gibi geliyor dişi kuş. Teşekkürler öneriniz için.
Ben bu yem kabını kullanıyorum kuşlarımda. Bu tarz bir yem kabını deneyebilirsiniz. Bunda yemleri aşağıya itemezler, çukur kap çünkü, yarısına kadar yem koyarsınız. Fakat ağzına alıp yere atabilir veya kabın içine girip eşelenebilir ve yerlere yem dökülebilir. Ayrıca dezavantaj olarak kuş içine pisleyebilir. Benim dişi kuş bazen yem kabına poposunu çeviriyor ve orayı tünek gibi kullanıyor içine pislediği de oldu. Sıkıntı bu da ..
Avantajları olarak şunu diyebilirim,kolayca yem kabını çıkartıp yem doldurabiliyorum, temizliği basit, çelik olduğu için sağlığa uygun, kuşlar kolayca yemek yiyebiliyor kabın ağzı örtülü olmadığı için güvende hissediyorlar gibi geliyor bana.
İkiside döküyor ama özellikle yeşil erkek olan döküyor maalesefBeyaz olan kuş mu döküyor? O dişi de o yüzden soruyorum merak ettim
Izgaralı yemliklerden denediniz mi? Normal yemliklere benziyorlar ama üzerlerinde ızgara olduğu için kuşlar içine girip eşelenemiyorlar. Ağızlarında götürseler bile; en azından bu kadar israf olmaz. Bir de ben mesela kumu yemlerine karıştırıyorum. Benimkiler ayrı yemiyorlar da. Ya da siz illa ayrı koyacam diyorsanız iki adet ızgaralı yemlik alabilirsiniz.İkiside döküyor ama özellikle yeşil erkek olan döküyor maalesef
Dikkat çekmek için ya da sevdiği bir yemi arıyordur. Doğaları gereği bazı şeyleri tolere etmek gerekiyor. Benim erkek kuşumda döküyor ve yıllardır çözüm bulamadım. Dökmek istiyorsa döksün canı sağolsun. Ama şunu söyleyebilirim yemini değiştirdim ve daha az döker oldu. Sevdiği bir yem olunca dökmek yerine iştahla yiyor.İkiside döküyor ama özellikle yeşil erkek olan döküyor maalesef
Bunu denemedim ama bir bakarım teşekkürler.Izgaralı yemliklerden denediniz mi? Normal yemliklere benziyorlar ama üzerlerinde ızgara olduğu için kuşlar içine girip eşelenemiyorlar. Ağızlarında götürseler bile; en azından bu kadar israf olmaz. Bir de ben mesela kumu yemlerine karıştırıyorum. Benimkiler ayrı yemiyorlar da. Ya da siz illa ayrı koyacam diyorsanız iki adet ızgaralı yemlik alabilirsiniz.
Böyle de var:
Böylesi de:
Anladım. Şuan vitakraft kullanıyorum ve dökme sorunu devam ediyor sanırım dediğiniz gibi çözümü yok görmezden gelmeye devam etmek dışındaDikkat çekmek için ya da sevdiği bir yemi arıyordur. Doğaları gereği bazı şeyleri tolere etmek gerekiyor. Benim erkek kuşumda döküyor ve yıllardır çözüm bulamadım. Dökmek istiyorsa döksün canı sağolsun. Ama şunu söyleyebilirim yemini değiştirdim ve daha az döker oldu. Sevdiği bir yem olunca dökmek yerine iştahla yiyor.
Bir turlu alıştıramadım hocam...Bu tarz sorunların önüne geçmenin bir yolu Rasyon yeme geçmektir. Biraz pahalıdır ama daha kullanışlı ve daha sağlıklıdır.
Aslında kolay. Eski yemiyle karıştır bir süre. Sonra yemliğe sadece ondan koy bi tadına baksalar devam ederlerBir turlu alıştıramadım hocam...
Günaydın. Rasyon yem dediğiniz şey pelet yem mi? Ben hala alıştıramadım 3 ayı geçti. Karıştırsam diğerlerini yiyor, peleti bırakıyorlar. Ben de mecburen ezip yeme karıştırıyorum. Öyle yapınca yiyor keratamla cilveli kızım.Bu tarz sorunların önüne geçmenin bir yolu Rasyon yeme geçmektir. Biraz pahalıdır ama daha kullanışlı ve daha sağlıklıdır.