Kuşum epey yaşlandı

colgeceen

Yeni Üye
QJ-s_PGI.jpeg
FPH93fbn.jpeg
Sgc6PQqxs8.jpeg
Yaklaşık yedi sekiz belki dokuz yıldır bizimle. Her daim şen şakraktır konuşkandır. Sürekli bıcır bıcır gezer. Ama artık yaşlandı. Yemini suyunu hiç eksik tutmuyorum. Arada bir ben banyo yaptırıyorum eskiden kendi yapardı fakat artık yaşlandığı için en ufak harekette telaşlanıyor korkuyor kalbi dayanmıyor. Arada bir yeşil sebzeler, meyveler ve haşlanmış püre yapıp veriyorum. Fotoğrafta da göründüğü gibi ayakları kuru teramisin süreceğim. Gagasına da sürüyorum. Tüyleri biraz kötü geldi gözüme, kuyruğu da kısalmış. Neler yapabilirim.

Probiyotik ile destekleyin ( tercihen prozim plus ) bt amin forte az doz sık sık verin. Önerilen dozun yarısını kullanarak bir gün prozim diğer gün bt amin şeklinde devam edin. Karaciğerini ve genel hücre desteği için powerchol kullanabilirsiniz. Onuda prozim günlerinde katın aynı suya.

Ayaklarına ve gagasına neem yağı sürün. Hem besler hem mantar ve parazit önleyicidir. Teramycin sürmeyin.

Probiyotik ile destekleyin ( tercihen prozim plus ) bt amin forte az doz sık sık verin. Önerilen dozun yarısını kullanarak bir gün prozim diğer gün bt amin şeklinde devam edin. Karaciğerini ve genel hücre desteği için powerchol kullanabilirsiniz. Onuda prozim günlerinde katın aynı suya.

Ayaklarına ve gagasına neem yağı sürün. Hem besler hem mantar ve parazit önleyicidir. Teramycin sürmeyin.
Merhaba başka bir forumda birileri şunları önerdi: probiyotik için entrobac, bt amin forte b vitamini, multivitamin gervit-w. Bunları aldım.

Onlar da olur. Ama Prozim de enzim de var dolayısıyla sindirimine ek destek olur. Yaşlı okduğu için sindirimi zor olabilir. Olmazsa olmaz değil ama olursa iyi 👍

Öncelikle maşallah 🧿💛 Ayaklarına kuruluk için teramisin sürmeyin. Teramisin bir ilaçtır ve kuruluk için sürülmez. Tatlı badem yağı kullanmanızı tavsiye ederim. Kuşlarda ayak kuruluğu, gaga çatlaklarına vs kullanılır. Bende kuşlarıma sürüyorum hiç sorun yaşamazsınız.
Yaşı gereği tüylerinde parlaklık azalması, görme, denge kaybı vs olma durumları normal karşılanıyor. Ama maşallah tüy parlaklığı güzel görünüyor fotoğraf da. Dışkısı da güzel görünüyor. İyi bakmışsınız anladığım kadarıyla, diğer bir tavsiyem rutininizi bozmamanız 🌸

Geri