kuşum salyalı yem çıkarıyor

Behlülsannesi

Yeni Üye
Merhaba kuşum biraz önce kafasını sallayıp kusmaya başladı, ağzından çıkardıklar etrafa gidiyor. Eve geldiğimde gayet iyiydi ötmesi, yem yemesi vs. Hatta şuanda keyfi yerinde duruyor. Ama birden kafasını sürtmeye başladı. Ve kustu. Kafasını tüneğe ve kafese sürttü. Çıkan görseli ve yakaladığım videoyu paylaşıyorum. Yardımcı olun lütfen.

Dışkı resmini paylaşın ve yarın ve öbürgünkübütün dışkılarını takip ederek hastalıktan mı yoksa geçici mi olduğunu netleştirelim. Gerekirse tedavi başlarız. Sanırım ilk defa kusma oldu öyle değil mi ?
Yeminizi de kontrol edin bozulmuş olabilir mi ? Bugün değişik birşey veya süs bitkisi falan yemiş olabilir mi ?

Dışkı resmini paylaşın ve yarın ve öbürgünkübütün dışkılarını takip ederek hastalıktan mı yoksa geçici mi olduğunu netleştirelim. Gerekirse tedavi başlarız. Sanırım ilk defa kusma oldu öyle değil mi ?
Yeminizi de kontrol edin bozulmuş olabilir mi ? Bugün değişik birşey veya süs bitkisi falan yemiş olabilir mi ?
Bize ilk geldiğinde kusma oluyordu ama geçiyordu. Daha doğrusu yem çıkarıyordu. Hatta ben kur kusması mı diye zannetmiştim. Ama değil sanırım. Bu sefer yemli ama sulu gibi kustu ve kokusu vardı kokladım. Böyle ilk kez oldu. Üşüttü mü acaba sıcak diye yerini değiştirdim kapıya yakındı. Bir kere hapşırırken yakaladım birde. Yemini hep kontrol ediyoruz sıcaklarda. Bozulma yok. Bugün sadece yem ve su ile besledik. Öğle sadece azcıj dal darısı yedi oda çok değil. Şimdi kafesteki dışkıları çektim. Yarından itibaren takiptr bulunup güncelleme yapacağım. Şimdi keyfi yerinde hatta kafesten çıkmak istedi ama salmadım. Herhangi bir şey yapmam gerekiyor mu.

Kusmukta koku olması dışında anlattıklarınız korkulacak birşey olmadığına işaret ediyor. Ağzını koklayın birkaç gün koku varsa ve devam ederse hastalık olabilir. Birde dışkıdaki beyaz kısmın süt beyaz mı yoksa krem rengi mi olduğunu kontrol edin.

Güncel dışkısı bu şekilde,

ağzından herhangi bir koku alamadım. Şuana kadar kusma olmadı bir daha. Bugün yine sadece su ve yem vereceğim. Kontrolleri dediğiniz şekilde yapıcam. Herhangi bir olumsuzluk karşısında destek için yazacağım. Cevabınız için teşekkür ederim.

Güncel dışkısı bu şekilde,

ağzından herhangi bir koku alamadım. Şuana kadar kusma olmadı bir daha. Bugün yine sadece su ve yem vereceğim. Kontrolleri dediğiniz şekilde yapıcam. Herhangi bir olumsuzluk karşısında destek için yazacağım. Cevabınız için teşekkür ederim.
Merhabalar, hangi marka yem kullanıyorsunuz? Kum ve probiyotik kullanıyor musunuz?

Merhabalar, hangi marka yem kullanıyorsunuz? Kum ve probiyotik kullanıyor musunuz?
pembeyi veriyorum şuan. İçindeki meyvemsi şeyleri ayıklayıp veriyorum yemiyor seçiyor zaten. Elimdeki yem ve vitaminler bu şekilde.Kum ve probiyotik kullanıyorum evet.
Kusacak korkusuyla bir şey vermeye korkuyorum şuan açıkçası. Sadece yem ve su vericem. Yemi değiştirmem mi gerekiyot. Sizce yemden mi kaynaklı.

Takip edin yem yedikten bir süre sonra mı kusuyor yoksa durup dururken mi? Kusma gün içinde ne kadar oluyor veya her gün oluyor mu? Quik değilde gardenmix'i verin. Hatta dal darı da verin, taneleri daha ufak olduğundan daha kolay öğütür. Yem kaynaklı olup olmadığını anlamaya çalışalım.

Takip edin yem yedikten bir süre sonra mı kusuyor yoksa durup dururken mi? Kusma gün içinde ne kadar oluyor veya her gün oluyor mu? Quik değilde gardenmix'i verin. Hatta dal darı da verin, taneleri daha ufak olduğundan daha kolay öğütür. Yem kaynaklı olup olmadığını anlamaya çalışalım.
Tamam yemini değiştiriyorum hemen, dal darıyı ne kadar vermeliyim peki çünkü yemeyi çok seviyor ama ben yem ile fazla gelir diye vermiyor. Sebze, meyve veriyordum arada onu kesmelimiyim. Dengeyi nasıl sağlamalıyız ben ilk kez kuş bakıyorum da. Kusuyor diyede özellikle yanlış bir şeyler yapmak istemiyorum. Tamam söylediklerinizi takip edip tekrar güncelleyeceğim.

Güncel dışkı paylaşın

Güncel dışkı paylaşın
Yem çıkardı ağzından kafasını sallayarak ben de dışkısına bakıyordum. Farklı dışkılar var sanki. Gündüz kusma olmamış evdekiler öyle söyledi. Akşamda ben şahit olmadım. Ama dediğim gibi 5 dk öncesi çıkardı yemi. Yemini değiştirdim. Henüz onu yemedi. Birde bu yemden sonra takipte bulunacağım.

Kusmukta koku olması dışında anlattıklarınız korkulacak birşey olmadığına işaret ediyor. Ağzını koklayın birkaç gün koku varsa ve devam ederse hastalık olabilir. Birde dışkıdaki beyaz kısmın süt beyaz mı yoksa krem rengi mi olduğunu kontrol edin.
Dışkı daha çok süt beyazı gibi

Dışkıları çok kötü değil ama hoşuma gittiği de söylenemez. Daha iyi olabilir. Entrobac probiyotik temin edip kullanın. Yanına gervit sipariş edebilirsiniz. İnternet üzerinden Karadenizpet güvenilirdir. Dal darıyı haftada bir. On güne bir verebilirsiniz. Şu an verin mesela. Ben daha çok kızıl daldarı temin ediyorum.

Saat 16 ve 19 olmak üzere 2 kere kustu ikinciye kusması uzun sürdü ve onu zorladı. uyuyordu ve uyandı yemleri çıkarmaya başladı. İlk kusma sadece yem çıkarmak ikinci yem salyalı. Yem yedikten hemen sonra olmuyor kusması. Bugün 2 kere kustu. Dün hiç yoktu. Kum yiyor, probiyotik vs veriyorum. Ne yapacağızz yardım edin lütfen

Dışkıları çok kötü değil ama hoşuma gittiği de söylenemez. Daha iyi olabilir. Entrobac probiyotik temin edip kullanın. Yanına gervit sipariş edebilirsiniz. İnternet üzerinden Karadenizpet güvenilirdir. Dal darıyı haftada bir. On güne bir verebilirsiniz. Şu an verin mesela. Ben daha çok kızıl daldarı temin ediyorum.
Yazdığınızı şimdi hördüm. Probiyotik veriyorum ilk yazdığımda önerilmişti ı zaman almıştım suyuna koyup veriyorum haftada bir. 2 gün b vitamini 2 gün multivitamin diğer günler sade su veriyorum. O şekilde önerildi. sizin önerdiğiniz probiyotiğin farkı var mı acaba. Bugün verdim dal darı. Bir de yem yiyor her zaman ki gibi. Sarı bendeki darı fark eder mi. Gervitede bakacağım. : şimdi baktım multivitamin diyor. Ben zaten düzenli olarak probiyotik ve vitaminler veriyorUm dediğim gibi.

Veteriner imkanınız şu an için yoksa Mikostatin alıp başlayabilirsiniz o zaman. Sabah akşam 1 damla ağızdan verin. Ağızdan veremiyorsanız yarım suluğa (50 ml) 5 damla damlatın ve içtiğine emin olun.
Bildiğimiz mikostatin mi Eczaneden mi temin edebilirim. Ağzına vermem zor olabilir. Deneyeceğim ama olmazsa suluğa damlatırım veririm. Ne kadar süre kullanmalıyım peki. Vitaminleri kesmeli miyim bu süreçte.

Geri