Kuşumun Ayağı Şişti

ophelio

Yeni Üye

Fotoğraflar görünüyordur umarım.

Birkaç aydır kuşumun ayaklarının altında yara çıkıyordu. Terramycin yaptım geçti ilkinde, sonra tekrar oldu fakat bu sefer terramycin ile geçmedi. Sonra antibiyotikli kremler kullandım, azaldı ama geçmedi. Şimdi ne sürsem geçmiyor ve iki gündür sağ ayak şişti ve basamıyor hiç. Büküldü ayağı fotoğraftaki gibi. Veterinere götürdüm, tahlil yapılması gerekir, ürik asit birikmesi olabilir bunu bilemeyiz hiçbir tedavi yapılamaz bu durumun tedavisi yok dedi. Hiçbir şey vermeden gönderdi. Şu an ne yapacağımı bilmiyorum, hiç basamadığı için sürekli sırt üstü düşüyor kuşum. Öneriniz var mıdır?

Ayağı dışında sağlığı yerinde.

Geçen hafta böyleydi:

Kuşunuzun sorunu basit bir enfeksiyon sorunu değil maalesef. Kuşta hormonal bozukluk da var ve karaciğerinde de sorun var. Ayrıca obez bir kuş zayıflaması lazım. Aşırı protein alıyorsa o da sıkıntı çıkarmış olabilir. Besleme diyetinizi kuşun kilosunu, günde ne kadar uçtuğunu vs detaylı yazın.

Kuşunuzun sorunu basit bir enfeksiyon sorunu değil maalesef. Kuşta hormonal bozukluk da var ve karaciğerinde de sorun var. Ayrıca obez bir kuş zayıflaması lazım. Aşırı protein alıyorsa o da sıkıntı çıkarmış olabilir. Besleme diyetinizi kuşun kilosunu, günde ne kadar uçtuğunu vs detaylı yazın.

Normal marketlerdeki paketli yemlerden yiyor, meyvelerden veriyorum ara sıra. Ara sıra küçük parçalar halinde dal darısı yiyor. Gerwit, Avidress Plus, B vitaminleri, sedochol dönüşümlü olarak arada suyuna ekliyorum. Eskiden iyot eksikliği yaşıyordu nefes alırken ses çıkarıyordu, bu yüzden arada iyot ekliyorum suyuna çünkü uzun süre vermezsem o ses geri geliyor. Hiçbirini fazla veya sık sık vermedim, haftalık döngüler halinde. İyotu belki bir aydır vermedim, şu an ayak sorunu için tetikleyici değldir, o sebeple söylüyorum. Kilo problemi hep vardı, uçmuyor çok fazla. Kafesin kapısı hep açık ve dışarı çıkıyor ama nadiren uçar.

Ayağındaki problem kasımdan beri mevcut, ara ara geçse de hiç bu kadar şiddetli olmamıştı. Ayağının altında yaralar var.
Kafesinde tahta tünekler var, temizliği de düzenli yapılıyor, hijyen konusunda bir sorunu olmaması lazım.
Aklıma gelenler bu kadar.

Kuşum ayağını tekrar kullanamayacak mı ve ölür mü acaba :( çok endişeliyim.

İyotu ne kadar verdiniz suya mı kattınız ne kadar suya ne kadar damla?
Ayrıca % kaçlık?
İyotu fazla almak hormon sorununa neden olabilir.

Röntgen çektirdiniz mi daha önce?
Gittiğiniz veteriner kanatlı hayvanlar konusunda tecrübeli biri mi?
İsterseniz yaşadığınız şehri belirtin kanatlı veterineri varsa size öneride bulunabilirim.

Röntgen çektirdiniz mi daha önce?
Gittiğiniz veteriner kanatlı hayvanlar konusunda tecrübeli biri mi?
İsterseniz yaşadığınız şehri belirtin kanatlı veterineri varsa size öneride bulunabilirim.
Çekilmedi, kanatlı hayvan konusunda tecrübeli birini bulamadım. Hayvan hastanesine yönlendirdi gittiğim veteriner. Afyondayım.

Çekilmedi, kanatlı hayvan konusunda tecrübeli birini bulamadım. Hayvan hastanesine yönlendirdi gittiğim veteriner. Afyondayım.
Duru veteriner kliniği var Eskişehir de. Yasin bey kanatlı hekimidir. Türkiyenin en başarılı kanatlı kliniklerindendir. İmkan varsa kendisine muayene ettirmenizi öneririm. Gelmeyi düşünürseniz öncesinde veterinerle görüşün.

Duru veteriner kliniği var Eskişehir de. Yasin bey kanatlı hekimidir. Türkiyenin en başarılı kanatlı kliniklerindendir. İmkan varsa kendisine muayene ettirmenizi öneririm. Gelmeyi düşünürseniz öncesinde veterinerle görüşün.
Çok teşekkür ederim, duruma göre bakacağım.

Kuşun sorunlarının temelinde kilo var ama mutlaka egzersizler yaptırarak zayıflatın.

Carnitin, betain ve metionin desteği verin. Bütçe sorunu yoksa haftada 2-3 defa powerchol takviyesi de toparlamasına yardımcı olabilir. Sedochol, Carnisspeed ve powerchol her gün birinden probiyotikle birlikte verin.

Carnitin, betain ve metionin desteği verin. Bütçe sorunu yoksa haftada 2-3 defa powerchol takviyesi de toparlamasına yardımcı olabilir. Sedochol, Carnisspeed ve powerchol her gün birinden probiyotikle birlikte verin.
Sadece sedocholu biliyorum, diğerlerine de bakacağım. Çok sağolun gerçekten.

Yem olarak ne önerirsiniz, marketlerdeki klasik paketli yemler iyi midir? Ve zayıflaması için günde kaç kere yemeli mesela.

Bumblefoot hastalığına benzettim ben. Bu hastalığı bir araştırın derim.
Ben yem olarak Karadeniz petten(internet üzerinden) yem alıyorum. Şehir dışına çıkma imkanınız var mıdır?
+1 bu ihtimal var. Amoksisilin veya Enroflaksasin başlamak işe arayacaktır.

Geri