Yem harici bişey vermiyordum zaten hasta diye kuş kumu var onu yiyorKuşunuz tüyde mi? Gün içinde neler yiyor ve grit kuş kumu, mineral blok yada probiyotik kullanıyor musunuz?
Kuş kumu beyaz toz gibi olanlardansa onlar bir işe yaramıyor. Mineral blokla kum aynı işlevi görür ama gaga törpülenmesi ve vakit geçirmesi açısından ben kafeste bulunmasını uygun görüyorum.Yem harici bişey vermiyordum zaten hasta diye kuş kumu var onu yiyormineral blok şuan yok ama alicam kullanıcam onu da
Gün içinde bı kaç defa yapiyor bu hareketi yaptıktan sonra yem yemeye iniyor genel gözlemlediğim şekildeKuş kumu beyaz toz gibi olanlardansa onlar bir işe yaramıyor. Mineral blokla kum aynı işlevi görür ama gaga törpülenmesi ve vakit geçirmesi açısından ben kafeste bulunmasını uygun görüyorum.
Öğütme hareketi dediğiniz muhtemelen kursak genişletme hareketidir. Aslında normal, çoğu kuş ara ara yapar. Önemli olan devamlılık arz etmemesidir. Yani sürekli sürekli yapmaması gerekir.
Zaten yeni bir ilaç kullanım sürecinden çıkmışsınız ve sadece bu hareketi yapıyor diye yeni bir ilaca başlanmaz. Dışkısı, neşesi, iştahı yerindeyse sorun olacağını sanmıyorum.
Bağışıklığı ve sindirimini kolaylaştırması için entrobac probiyotik temin etmeniz yeterlidir.
Grit kuş yemi var küçük olanlardan değilKuş kumu beyaz toz gibi olanlardansa onlar bir işe yaramıyor. Mineral blokla kum aynı işlevi görür ama gaga törpülenmesi ve vakit geçirmesi açısından ben kafeste bulunmasını uygun görüyorum.
Öğütme hareketi dediğiniz muhtemelen kursak genişletme hareketidir. Aslında normal, çoğu kuş ara ara yapar. Önemli olan devamlılık arz etmemesidir. Yani sürekli sürekli yapmaması gerekir.
Zaten yeni bir ilaç kullanım sürecinden çıkmışsınız ve sadece bu hareketi yapıyor diye yeni bir ilaca başlanmaz. Dışkısı, neşesi, iştahı yerindeyse sorun olacağını sanmıyorum.
Bağışıklığı ve sindirimini kolaylaştırması için entrobac probiyotik temin etmeniz yeterlidir.
Dediğim gibi ben sorun olduğunu düşünmüyorum kuşunuz yeni yeni toparlanıyordur. Biraz zaman vermek gerekir. Yine iyileşmediğini düşünüyorsanız, biraz dinlendirdikten sonra tedavisine devam edersiniz. Şimdilik boşuna evham yapmaya gerek yok bence. Probiyotik kullanıyor musunuz bilmiyorum ama kullanmıyorsanız onu temin ediniz.Gün içinde bı kaç defa yapiyor bu hareketi yaptıktan sonra yem yemeye iniyor genel gözlemlediğim şekilde![]()
Yok internetten aldım ama guvenemedim ve veterinerim internetten aldığın urunleri kullanma dedi o yüzden attım direkDediğim gibi ben sorun olduğunu düşünmüyorum kuşunuz yeni yeni toparlanıyordur. Biraz zaman vermek gerekir. Yine iyileşmediğini düşünüyorsanız, biraz dinlendirdikten sonra tedavisine devam edersiniz. Şimdilik boşuna evham yapmaya gerek yok bence. Probiyotik kullanıyor musunuz bilmiyorum ama kullanmıyorsanız onu temin ediniz.
Siz bilirsiniz o zaman...Yok internetten aldım ama guvenemedim ve veterinerim internetten aldığın urunleri kullanma dedi o yüzden attım direkumarım kuşum hemen iyileşir