MultivitaminMerhabalar kuşa takviye olarak neler veriyorsunuz
İsim olarakMultivitamin
Gold wingsİsim olarak
Aslında dal darisi yem ve bazi sebzeler dışında bir şey yemiyoKaraciğer fonksiyonlarında bozulma olabilir. Yada düzensiz beslenme, yağlı beslenme, düzensiz vitamin veya ilaç kullanımı gibi nedenlerden de olabilir. Ayrıca bir yerde okumuştum, çok öpülen kuşların da tüylerinde kırmızı kırmızı lekelenmeler olabiliyordu.
Yem yeme durumu nasıl? Kaç gram ve dışkıları nasıl fotoğraf atabilir misiniz?
Yem yeme durumu nasıl? Kaç gram ve dışkıları nasıl fotoğraf atabilir misiniz?
Fotografta tam net çıkmamış şimdi yanında olmadığımdan kuşun çekemiyorumDışkıların birazı normale yakın bir kısmı kötü. 3 farklı dışkı var sanki
Hangi yemi tavsiye edersinizHangi çeşit tüy problemi olursa olsun. Hepsinin altında yatan sebep, kaliteli tohum karışımlı yem kullanmamak ve vitamin eksikliği. Kuşların veya diğer canlıların. Tüy, kıl , ten renlerini veren pigmentler vardır. Bu pigmenler beslenmeye göre canlıların görünüşlerini belirlerler. Daha parlak renkte tüyler gibi.
Hemen hemen bütün marka yemleri denedim ve bazılarını kullandım. Versele Laga , Vitakraft , Gold Wings gibi markalar.Hangi yemi tavsiye edersiniz
Hocam benim yem karışımımda bu şekilde yaklaşık. Yulafı ayrı veriyorum çünkü seçip yiyiyorlar üstte kabukları gitmiyordu. Birde ben aspuru diğerleri ile aynı oranda koyuyorum.Hemen hemen bütün marka yemleri denedim ve bazılarını kullandım. Versele Laga , Vitakraft , Gold Wings gibi markalar.
En iyi yem karışımı kendi yaptığım yem karışımıHem daha kaliteli hem daha hesaplı.
Benim 2 tane Sultan Papağanım olduğu için yem karışımım bu şekilde. Muhabbet kuşu besleyenler yarı oranını kullanabilir.
3 kg Ak darı , 3 kg Sarı darı , 2 kg Kızıl darı , 1 kg Siyah darı , 1 kg Aspur , 500 gr Yulaf , 500 gr keten tohumu
Bu yem karışımının dışında haftada 1 gün Japon darısı ve yine haftada 1 gün Versela Laga yabani sağlık tohumu karışımı kullanıyorum.
Haftada 1 gün Ceviz içi , Çiğ Badem içi , Çiğ Fındık içi hepsinden 2 adet .
Sebze ve Meyve ikramları.
Yem karışımınızın bu şekilde olmasına sevindim.Hocam benim yem karışımımda bu şekilde yaklaşık. Yulafı ayrı veriyorum çünkü seçip yiyiyorlar üstte kabukları gitmiyordu. Birde ben aspuru diğerleri ile aynı oranda koyuyorum.