Muhabet kusum 4 yumurta yapti 2 yumurtasini ayirmis neden olabilir bu konu hakkinda yardimci olurmusunuz ?

Selim1903

Yeni Üye
Muhabet kusum 4 yumurta yapmisti 3 gun once 1 yumurtasi kenara ayirmisti bugun kontrol ettigimde 2 tane yumurta yumurtalikta kenardaydi kendisimi ayiriyor yoksa yuvaliktan girip cikinca kayiyormu bu konu hakkinda yardimci olurmusunuz ?

Muhabet kusum 4 yumurta yapmisti 3 gun once 1 yumurtasi kenara ayirmisti bugun kontrol ettigimde 2 tane yumurta yumurtalikta kenardaydi kendisimi ayiriyor yoksa yuvaliktan girip cikinca kayiyormu bu konu hakkinda yardimci olurmusunuz ?

Folluk yoksa,folluksuz yuvalık kullanılıyorsa talaş vb şeyler de koyulmamışsa yumurtalar kaymış olabilir. Folluk var mı yuvalıkta? Eğer yoksa bir an evvel folluk alın taban malzemesi de alın yuvalık için ve yumurtaları folluğa koyun temiz ellerle.

Evet folluklari var icine talasta koymustum talaslarin hepsini disariya atti follugu bosaltti bende 2 ci defa talas koymadim kusu strese koymayayim diye yumurtalar folukta ama 2 tanesini kenara atmis veya dediginiz gibi kaymista olabilir

Evet folluklari var icine talasta koymustum talaslarin hepsini disariya atti follugu bosaltti bende 2 ci defa talas koymadim kusu strese koymayayim diye yumurtalar folukta ama 2 tanesini kenara atmis veya dediginiz gibi kaymista olabilir

Talaşsız olması sebebiyle kaymış olma ihtimali var. Başka taban malzemesi de kullanabilirsiniz. Merve hocayı etiketliyorum onun bu konuda bilgisi vardır @Merve

Malesef onu yurtdisinda bulamadim hep talas var oldugundan mecbur talas almak zorunda kaldim ama suan birseyler eklemek dogru olurmu bilemem yuvaya tuylerini cok dokmus disi kus strese girmemesi icin oldugu gibi biraktim

Malesef onu yurtdisinda bulamadim hep talas var oldugundan mecbur talas almak zorunda kaldim ama suan birseyler eklemek dogru olurmu bilemem yuvaya tuylerini cok dokmus disi kus strese girmemesi icin oldugu gibi biraktim
Ebeveynler yuvalıkta değilken onların dikkatini başka şeye çekin ve o sırada da folluğa talaş ekleyin eldivenle.

Tamam oyle yaparim peki yumurtayi digerlerinin yanina birakayim mi ?

Geri