Tüy eksikliği ve tüysüz bölgeler

Önder Savaşcı

Yeni Üye
2 ay kadar önce yavru bir muhabbet kuşu edindim. Tüylerinde eksikler olduğunu farkettim getiren arkadaşa sordum yavru olduğu için dedi. Üzerinden zaman geçse de düzelmedi ve getiren arkadaş açıklayamadı. Bu aralıkta kafasının üzerinde çok miktarda yeni tüy çıktı ama bu bölgeler aynı kaldı. Destek kullanmaya başladım. Bir dolu bir boş olacak şekilde sırayla vitaz soliter, röhnfried bt-amin forte, gervit-w, entrobac kullanmaya başladım. Suya ekliyorum ama bu desteklerin suya karışan oranları çok az ve günlük değiştiği için ne kadar bünyesine alıyor işe yarıyor mu bilemiyorum. Keyfi yerinde duruyor genelde, ötüyor kendi kendine oynuyor. Yem yemesinde sıkıntı yok. Kırık taş gibi bir şey almıştım taşlığı için, onu yiyor kırıyor. Alışık olmadığı için çok çekingen ve korkak. Uçamıyor, tüylerini düzeltiyor(kendisi yolmuyorsa) ve kendine bakım yapıyor. Ne önerirsiniz? Forumda eski tarihli konular gördüm ama çok geçmiş üzerinden. Sirkeli su içirmiş ve sirkeli suyla yıkamışlar. Bunu deneyeceğim sanırım ama yıkanır mı bilmiyorum. Bir taraftan hasta etmek istemiyorum.

Merhaba,
Kuşun güncel videosunu görelim,her yeri görünecek şekilde çekin. Net olsun video.
Video için: streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya linki atın. Link atarken linkler arasında boşluk bırakın.

Kuşunuz kaç gram ağırlığında? Son yaptığı dışkılarının fotoğrafını da paylaşınız.
Daha evvel dış parazit damlası yapıldı mı?

Merhaba,
Kuşun güncel videosunu görelim,her yeri görünecek şekilde çekin. Net olsun video.
Video için: streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya linki atın. Link atarken linkler arasında boşluk bırakın.

Kuşunuz kaç gram ağırlığında? Son yaptığı dışkılarının fotoğrafını da paylaşınız.
Daha evvel dış parazit damlası yapıldı mı?
Merhabalar,

Daha önce dış parazit damlası yapılmadı, 34 gr kuşun ağırlığı. İlginiz için teşekkürler.

Merhabalar, kullandığınız takviyeler ve sürenin uzunluğunu ve en önemlisi fotoğraf, videolarıda baz alarak söylüyorum ki kuşunuz tüy hastası. Yani kalıcı ve genetik geçişli bir durum olması çok çok yüksek ihtimal hatta bana göre kesin... Hiçbir takviye kullanmasanız dahi şimdiye kadar tüyleri uzamalıydı.

Benimde bu durumda bir kuşum var ve hayat standartlarını yükseltmek sizin elinizde. Uçamadığı için ona merdiven almanızı öneririm, çok severek kullanır. Ayrıca kesinlikle eş almayın. Arkadaşı olabilir ama aynı kafeste olmasınlar. Rutin olarak diğer kuşlara yaptıklarınızdan farklı bir şey yapmanız gerekmez. Sadece var olan tüylerini korumanız gerekecek yani bu durumu kabul edip, daha fazla dökülmemesi için çabalanması lazım. Bunun içinde takviyelerinin yanında kesinlikle stresten uzak durmalı. Benim kanatları ve kuyruğu eksik olan kuşumda bir ara kelleşmeler de başlamıştı. Sonra ona sevgi gösteren bir kuşum oldu (ikiside dişi olmasına rağmen ve sürekli reddedilen bir kuşum) ve o günden sonra tüyleri çok güzelleşti. Şimdi ise hala kanatları ve kuyruğu eksik, sizin kuşunuz gibi ama tüy parlaklığı, yapısı inanilmaz güzelleşti.
Demem o ki kesinlikle stressizlik ve sevgi tüy hastası kuşlara çok iyi geliyor.

Merhabalar, kullandığınız takviyeler ve sürenin uzunluğunu ve en önemlisi fotoğraf, videolarıda baz alarak söylüyorum ki kuşunuz tüy hastası. Yani kalıcı ve genetik geçişli bir durum olması çok çok yüksek ihtimal hatta bana göre kesin... Hiçbir takviye kullanmasanız dahi şimdiye kadar tüyleri uzamalıydı.

Benimde bu durumda bir kuşum var ve hayat standartlarını yükseltmek sizin elinizde. Uçamadığı için ona merdiven almanızı öneririm, çok severek kullanır. Ayrıca kesinlikle eş almayın. Arkadaşı olabilir ama aynı kafeste olmasınlar. Rutin olarak diğer kuşlara yaptıklarınızdan farklı bir şey yapmanız gerekmez. Sadece var olan tüylerini korumanız gerekecek yani bu durumu kabul edip, daha fazla dökülmemesi için çabalanması lazım. Bunun içinde takviyelerinin yanında kesinlikle stresten uzak durmalı. Benim kanatları ve kuyruğu eksik olan kuşumda bir ara kelleşmeler de başlamıştı. Sonra ona sevgi gösteren bir kuşum oldu (ikiside dişi olmasına rağmen ve sürekli reddedilen bir kuşum) ve o günden sonra tüyleri çok güzelleşti. Şimdi ise hala kanatları ve kuyruğu eksik, sizin kuşunuz gibi ama tüy parlaklığı, yapısı inanilmaz güzelleşti.
Benim daha önce muhabbet kuşlarım olmuştu çok güzel bir duygu ve yakınlıktı. Ben bu kuşu özellikle 5,5 yaşındaki kızım çok istediği için annesinin onayı olmadan aldım ve çok duygulandı, sevdi. Şuan bu konuyla ilgili duymayı en son istediğim şey buydu. Kızımın üzüleceğini ama yine de onu sevmeye devam edeceğini biliyorum. İlk günden beri iyi olacağını umut etmiştim. Açıkcası iyileşemeyeceğini öğrenmek üzdü beni de.

Takviyeleri ne düzende ne sıklıkla veriyorsunuz ve ne dozajda? Kanatlar eşit değil,diğer normal görünüyor. Olumlu sonuç olmadı mı bir nebze olsun? Uzama olmadı mı?

Takviyeleri ne düzende ne sıklıkla veriyorsunuz ve ne dozajda? Kanatlar eşit değil,diğer normal görünüyor. Olumlu sonuç olmadı mı bir nebze olsun? Uzama olmadı mı?
Bir gün takviye bir gün normal su veriyorum. 100 ml su için verilmesi gereken miktar 1-2 ml civarında. Tabi her biri için kullanımı anlatan çıktı gönderilmiş, onlara göre veriyorum. Bu eksik bölgelerde gelişme görmedim. 20 gün kadar oldu takviyeleri kullanalı, daha uzun süreli kullanımda düzelme olabilir mi?

Bir gün takviye bir gün normal su veriyorum. 100 ml su için verilmesi gereken miktar 1-2 ml civarında. Tabi her biri için kullanımı anlatan çıktı gönderilmiş, onlara göre veriyorum. Bu eksik bölgelerde gelişme görmedim. 20 gün kadar oldu takviyeleri kullanalı, daha uzun süreli kullanımda düzelme olabilir mi?
Merve hocam haklı kalıcı bir sorun gibi geldi bana da. Ama iyi bir bakımla uzın yıllar yaşayıp tüylerinib düzelme ihtimali bile var ( tam düzelme olmasa da görece düzelir tüyler )
Haftada 2 kez bt amin yarım suluğa 7 damla. Haftada bir multi vitamin. 2 günde bir prozim plus probiyotik. Bir de powerchol önereceğim oda haftada 2 kez yarım suluğa 10 damla. Probiyotiğin diğer ürünlerle çakışması sorun olmaz ama özellikle powerchol günlerine denk getirin. Yemine günde bir çay kaşığı keten tohumu katın. Tüy değişim döneminde 2 çay kaşığı her gün.

Benim de kuyruk tuylerinin sag ve sol kisimlarinda kellik olan bir kuşum var, folikülit dendi.Şu an kuyruk tuyleri dokuldu, kanatlarda sorun yok kuyruksuz bile butun evi uçarak dolaşıyor cok şükür.Arkadaş demissiniz, ben de istiyorum almak oma arkadaş ama yavru almak istemiyorum, onlarda da bu problem olabilir belki
Benimkinin cinsiyetine dişi denmisti yine bir dişi alsam ayri kafeslerde tutsam sadece kontrolum altinda oynasalar bu olabilir mi, onu daha da strese sokar mi ya da

Geri