Önder Savaşcı
Yeni Üye
2 ay kadar önce yavru bir muhabbet kuşu edindim. Tüylerinde eksikler olduğunu farkettim getiren arkadaşa sordum yavru olduğu için dedi. Üzerinden zaman geçse de düzelmedi ve getiren arkadaş açıklayamadı. Bu aralıkta kafasının üzerinde çok miktarda yeni tüy çıktı ama bu bölgeler aynı kaldı. Destek kullanmaya başladım. Bir dolu bir boş olacak şekilde sırayla vitaz soliter, röhnfried bt-amin forte, gervit-w, entrobac kullanmaya başladım. Suya ekliyorum ama bu desteklerin suya karışan oranları çok az ve günlük değiştiği için ne kadar bünyesine alıyor işe yarıyor mu bilemiyorum. Keyfi yerinde duruyor genelde, ötüyor kendi kendine oynuyor. Yem yemesinde sıkıntı yok. Kırık taş gibi bir şey almıştım taşlığı için, onu yiyor kırıyor. Alışık olmadığı için çok çekingen ve korkak. Uçamıyor, tüylerini düzeltiyor(kendisi yolmuyorsa) ve kendine bakım yapıyor. Ne önerirsiniz? Forumda eski tarihli konular gördüm ama çok geçmiş üzerinden. Sirkeli su içirmiş ve sirkeli suyla yıkamışlar. Bunu deneyeceğim sanırım ama yıkanır mı bilmiyorum. Bir taraftan hasta etmek istemiyorum.