Karadeniz Pet

Bıcır sakatlandı, röntgende kırık yok, ama ayağı kırmızı

kut

Yeni Üye
Katılım
4 Haz 2022
Mesajlar
15
Tepkime puanı
4
Muhabbet kuşum bıcır sabah birşey yokken birden kafesin altına düştü. Röntgen çektirdim kırık yok. Ayağı kırmızı, terramicyn sürdüm ama veteriner hemoroid kremi sürmelisin dedi. Kuş yan yatıyor ve doğrulamıyor. Neler yapabilirim lütfen yardım 🙏
Şimdiden teşekkürler...
 
Olabildeğince düz zemine bassın, yemini suyunu çok rahat ulaşabileceği bir yere koyun. Stresten uzak dursun. Probiyotik vermenizi tavsiye ederim stresi azaltır. Bunlar haricinde veteriner ne diyorsa yapmanızda fayda var, kırık yokmuş zaten zamanla iyileşecektir. Yapacak başka bir şey yok bence. Geçmiş olsun
 
Su mama yanında ama şimdilik dokunmuyor. probiyotik toz yemin içine koydum sabah. tabana düz örtü yerleştirdim üstünde yan yatıyor. Oğlum 10 yaşında ve umarım dayanır.
 
Merhabalar kuşunuzun videosunu görebilir miyiz. Veya fotosunu ayağı da gözükecek şekilde
 
  • Beğen
Tepkiler: kut
 
fotoğraf ve video atamıyorum..dosya ekleye koyuyorum büyük diyor fotoğrafa
 
Video için streamable.com a girin orda videoyu yükleyin video yüklendikten sonra videonun linkini kopyalayacaksiniz. Sonra foruma girip linki paylasacaksiniz.
 
maalesef kaybettim.. 10 yıl bir evlat gibiydi. yine de ilginize teşekkürler.
 
Kuşunuz yaşlı 10 yaşındaymiş. Bağışıklığı yaşlılığından dolayı düştü ve toparlayamadi. Güzel anılar biriktirdiniz. Melek oldu. Başınız sağolsun 😔🙏🏻
 
2012 ağustos doğumluydu. Bana 10 yıl evlat oldu 🙏 Çok teşekkür ederim. Onu ömrüm boyunca anacağım.
 
Çok üzüldüm. 10 yaş muhabbet kuşları için iyi sayılabilecek bir yaş. Birçok kişi bilgisiz olduğu için 3-4 sene anca yaşatabiliyor.

Öncelikle çok üzüldüm. En yukarıdan okurken, umarım kaybettik yazmamıştır diye umdum hep. Eğer yeni bir kuş edinirseniz diye birkaç birşey yazmak isterim.
Muhabbet kuşları hastalıklarını gizlemeye meyillidirler. Son evrede belli ediyorlar. Öncesinde çok dikkatli olursanız anlayabilirsiniz. Günlük dışkı kontrolü, yem kontrolü yapın muhakkak. Dışkıdan belli edebiliyorlar öncesinde. Birçok veteriner hekim kanatlılardan anlamıyorlar. Bulunduğunuz şehri yazarsanız o şehirde kanatlılardan anlayan hekim tanıyanlar yardımcı olabilirler. Günlük birde elinize alıp kontrol edebilirsiniz ya da haftada 2 kere. Elinize alıp kursağına bakın, popo kısmına bakın açık mı diye, dışkılar yapışmış mı diye. Kanatlarına bakın ve kanatları açıp altına bakın. Bunları günlük yapmasanız bile şüphelenince yapın muhakkak. Böylece son evreye gelmeden bir teşhis koyup derhal tedaviye başlayabilirsiniz. Elle besleme yapabilirseniz eğer tedavi süresince çok iyi olur.
 
Geri
Üst