Kur Kusması ve Hastalık Kusması Ayrımı (Videolu)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Merve
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Merve

Moderatör
Yönetici
Kur Kusması ve Hastalık Kusması Ayrımı
Merhabalar,
Uzun süre kuş besleyenler kur kusmasıyla hastalık kusmasını çok kolay ayırt etse de; yeni kuş sahiplenenler için bu ayrım biraz kafa karıştırıcı olabilir.

Kur kusması genelde videolardaki gibi, kur sesi çıkartarak ve 5-6'şar tane bütün yem olarak objelere yem bırakma şeklinde görülür. Bu esnada kuşunuzun gözlerinin küçüldüğünü fark edebilirsiniz. Kuşunuzun o anda mutlu ve enerjik olduğunu anlarsınız. Kur kusmasını oyuncaklara, aynaya, parmağınıza, kafes tellerine, suluğuna, gaga taşına ya da herhangi bir nesneye karşı yaparlar. Kur kusması tamamen doğal bir durumdur ve endişe etmeniz gerekmez. Aksine kur kusması yapan bir kuşunuz varsa sağlıklı olduğu için mutlu olmalısınız.
Kur kusmasında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta; kuşunuzun kustuğu yemleri asla geri yememesidir. Şayet kuşunuz kustuğu yemleri geri yerse kursak mantarına davetiye çıkartmış olacaksınızdır.

Hastalık kusmasında ise yine videodaki gibi; kuş enerjisiz olur. Kafasını sallayıp yemleri etrafa saçarak kusar. Salya ve yemle karışık kustuğu gibi hastalık kusmasında sadece salya da akabilir. Bazı hastalık kusmalarında ise yoğun kötü bir koku hakim olur. Ayrıca hastalık kusması sonrası kuşun tüyleri, gaga kenarları salyalı kusmadan kaynaklı ıslak bir hal alabilir.

IMG_20230412_205801.jpg
IMG_20230412_205739.jpg

NOT: Tüm yazı, fotoğraf ve videolar şahsıma ve muhabbetkusu.com.tr'ye aittir. Hiçbir platformda izinsiz paylaşılamaz.

Çok teşekkürler anlattığınız için. Kuşum kur kusması yapınca çok korktum hasta diye ama şimdi endişelenmeme gerek yok.

Merhaba,

Dişi kusumu erkek kuşum ile eş tutsun diye yeni aldım. 1 hafta oldu geçen hastalıklı kusma videosunda gözüktüğü gibi bir kusma yaşadı ne olduğunu anlamadım. 1 kez yaşandı ve bir daha yapmadı denk gelmedim biraz zayıf bir kuş acaba hasta mıdır. Bir de kafesin dibinde ki kendi dışkılarını yediğini gördüm inip oynuyor sandım ama yiyordu kusunca ondan dolayı diye düşündüm.

Erkek kuşum kur yaptığı için dişiye yem kusuyor erkek kuşum da hastalanır mı?

Kuşlarımın suyuna "Gold wings'in Multi vitaminin" den veriyorum 2 günde bir bunu da yazmak istedim.

Uygulaya bileceğim bir besin takviyesi var mıdır?

Düşünceleriniz nedir yardımcı olur musunuz?

İyi günler dilerim.

Merhaba,

Dişi kusumu erkek kuşum ile eş tutsun diye yeni aldım. 1 hafta oldu geçen hastalıklı kusma videosunda gözüktüğü gibi bir kusma yaşadı ne olduğunu anlamadım. 1 kez yaşandı ve bir daha yapmadı denk gelmedim biraz zayıf bir kuş acaba hasta mıdır. Bir de kafesin dibinde ki kendi dışkılarını yediğini gördüm inip oynuyor sandım ama yiyordu kusunca ondan dolayı diye düşündüm.

Erkek kuşum kur yaptığı için dişiye yem kusuyor erkek kuşum da hastalanır mı?

Kuşlarımın suyuna "Gold wings'in Multi vitaminin" den veriyorum 2 günde bir bunu da yazmak istedim.

Uygulaya bileceğim bir besin takviyesi var mıdır?

Düşünceleriniz nedir yardımcı olur musunuz?

İyi günler dilerim.
Kusma tekrarlanırsa hasta olma ihtimalini göz önünde bulundurmalısınız. Ancak eve yeni gelen muhabbet kuşları direkt olarak diğer kuşla temas halinde olmamalıydı. 7-10 gün karantinada durmalıydı. Yeni konu açıp kuşun videosunu atın bir bakalım. Orada vitaminleri de söylerim.

Şahsen, erkeğimin kur yapma sırasında dişiye yiyecek kusmasının normal bir davranış olduğunu ilginç buluyorum. Bu, dişinin dikkatini çekmek için yapılır.

Muhabbet kuşum bu akşam kusma hareketi yaptı ağzını açtı ama kusmadı bunun sebebi ne hasta mı oldu acaba daha önce de bi kaç kez yapmıştı kusmamıştı

Muhabbet kuşum bu akşam kusma hareketi yaptı ağzını açtı ama kusmadı bunun sebebi ne hasta mı oldu acaba daha önce de bi kaç kez yapmıştı kusmamıştı
Kursak genişletme hareketi yapmıştır. Sindirim amaçlı yapalar. Arada bir yapıyorsa sorun yok. Gün içinde sürekli o haldeyse sorun olabilir, şayet süreklilik varsa yeni konu açıp video ekleyin, öyle bakalım.

Merhaba ven yeni üyeyim ve tam olarak çözemediğim için buradan sormak istiyorum.
kuşumuz Behlül bir süredir bizimle komşumuz işte olduğu için evde yalnız kalmasın diye anneme sormuşlar annemler sahiplenmiş. Ben ilk kez kuş besliyorum. Sürekli bakımı beslenmesi hakkında bir şeyler okuyorum. Mesela;
Suyunu her gün değiştiriyorum suluğunu yıkayıp, içine multivitamin, b vitamini, bazen sade su veriyorum bunları kuşu gözlemleyip tüy dökme durumuna ya da ishalse ishadur gibi damlalar kullanıyorum( sprey de var elimde)
Yemini günlük tazeliyorum, grit kumu var kafeste
Taze sebze meyve kontrol edip haftalık program şeklinde vermeye çalışıyorum
Bazı günler sadece yem, su, dal darısı veriyorum
Benim çözemediğim Behlülün kusması. Yemini sevmediğini düşünerek değiştirdim ondan mı acaba diye ama aldığım yeni yemde de kusuyor. Sebze meyve kaynaklı mı diyorum. Sadece yem yediği günlerde de kusuyor bazen. Video yakalayamadım.
Kullandığım yem, vitamin vs ve en son çektiğim kusmasından görselleri ekliyorum. Kafasını sallayıp atıyor yemleri görseldeki gibi. Yardımcı olursanız çok sevinirim
Dün akşam ve bu sabah çektim Behlülü

Kafes tabanına beyaz kağıt havlu serin,4-5 dışkı yaptıktan sonra resmi buraya ekleyin.Birde 30-40 saniyelik genel durumunu gösteren video ekleyin.
Videosu için streamable.com kullanabilirsiniz.

Merhaba ven yeni üyeyim ve tam olarak çözemediğim için buradan sormak istiyorum.
kuşumuz Behlül bir süredir bizimle komşumuz işte olduğu için evde yalnız kalmasın diye anneme sormuşlar annemler sahiplenmiş. Ben ilk kez kuş besliyorum. Sürekli bakımı beslenmesi hakkında bir şeyler okuyorum. Mesela;
Suyunu her gün değiştiriyorum suluğunu yıkayıp, içine multivitamin, b vitamini, bazen sade su veriyorum bunları kuşu gözlemleyip tüy dökme durumuna ya da ishalse ishadur gibi damlalar kullanıyorum( sprey de var elimde)
Yemini günlük tazeliyorum, grit kumu var kafeste
Taze sebze meyve kontrol edip haftalık program şeklinde vermeye çalışıyorum
Bazı günler sadece yem, su, dal darısı veriyorum
Benim çözemediğim Behlülün kusması. Yemini sevmediğini düşünerek değiştirdim ondan mı acaba diye ama aldığım yeni yemde de kusuyor. Sebze meyve kaynaklı mı diyorum. Sadece yem yediği günlerde de kusuyor bazen. Video yakalayamadım.
Kullandığım yem, vitamin vs ve en son çektiğim kusmasından görselleri ekliyorum. Kafasını sallayıp atıyor yemleri görseldeki gibi. Yardımcı olursanız çok sevinirim
Dün akşam ve bu sabah çektim Behlülü
Merhabalar hoşgeldiniz 🥰
Öncelikle video olursa iyi olur. Kuşunuz tüyde görünüyor. Vitamin olarak 50 ml suluğuna 5 damla gervit Multivitamin damlatabilirsiniz. Ben kuşuna vitaminleri bu sıralarda arada bir veriyorum. Probiyotik almanızı tavsiye ederim. Bence önemli bir takviye... Genelde sadece su verin. 7-10 güne bir, bir gün vitamin veya probiyotik verebilirsiniz.
Kusmasına gelince; neşeli ve bir objeye mi kusma oluyor? Yoksa sadece tünekte dururken salyalı mı kusuyor?

Merhabalar hoşgeldiniz 🥰
Öncelikle video olursa iyi olur. Kuşunuz tüyde görünüyor. Vitamin olarak 50 ml suluğuna 5 damla gervit Multivitamin damlatabilirsiniz. Ben kuşuna vitaminleri bu sıralarda arada bir veriyorum. Probiyotik almanızı tavsiye ederim. Bence önemli bir takviye... Genelde sadece su verin. 7-10 güne bir, bir gün vitamin veya probiyotik verebilirsiniz.
Kusmasına gelince; neşeli ve bir objeye mi kusma oluyor? Yoksa sadece tünekte dururken salyalı mı kusuyor?

Hoşbulduk 💐 kafasının üstü son zamanlarda gözlemlediğim kadarıyla hep öyle, sprey sıkıyorum 2 haftada bir 3 fıs kadar. Kusmaya gelince kuşumu erkek zannediyordum. Sanırım dişi başka bir forma yazdım buradan dişi olabileceğini söyldilet. Probiyotik alırım tabi. Vitaminleri hangi durumlarda vermeliyim o halde. Ben gözlemleyip o şekilde veriyordum. Kur kusması olur mu bu durumda. Kusma tünekteyken oluyor genelde kafasını sallayarak atıyor. Görselleri ekledim. Ne kadar aralıklarla kusuyor net bir şey söyleyemem ama bazen az bazen çok salyalı olabiliyor. Sonrası normal ama neşeli dışarı çıkmak istiyor salıyorum ama çok fazla uçmuyor. Yürümeyi tercih ediyor. Ya da ayağımızın yanında dolaşmayı. Ne kadar uyurlar mesela bazen çok uyuyormuş gibi geliyor. Hasta mı acaba diye endişeleniyorum. Tekrar olursa video çekmeye çalışırım.

Hoşbulduk 💐 kafasının üstü son zamanlarda gözlemlediğim kadarıyla hep öyle, sprey sıkıyorum 2 haftada bir 3 fıs kadar. Kusmaya gelince kuşumu erkek zannediyordum. Sanırım dişi başka bir forma yazdım buradan dişi olabileceğini söyldilet. Probiyotik alırım tabi. Vitaminleri hangi durumlarda vermeliyim o halde. Ben gözlemleyip o şekilde veriyordum. Kur kusması olur mu bu durumda. Kusma tünekteyken oluyor genelde kafasını sallayarak atıyor. Görselleri ekledim. Ne kadar aralıklarla kusuyor net bir şey söyleyemem ama bazen az bazen çok salyalı olabiliyor. Sonrası normal ama neşeli dışarı çıkmak istiyor salıyorum ama çok fazla uçmuyor. Yürümeyi tercih ediyor. Ya da ayağımızın yanında dolaşmayı. Ne kadar uyurlar mesela bazen çok uyuyormuş gibi geliyor. Hasta mı acaba diye endişeleniyorum. Tekrar olursa video çekmeye çalışırım.
Kustuğunu yediğini gördum ama bir kaç kez yememesi gerekiyor sanırım. Onları temizliyorum yemesin diye.

Tüy değişimi döneminde haftada 2 ( üç günde bir ) diğer zamanlarda haftda 1 kez multi vitamin verin. B kompleks varsa haftada 1-2 kez de ondan verin.
Enzim içerikli bir probiyotik edinip kullanmaya başlayın mutlaka. Prozim plus olabilir, probac olabilir, prolive olabilir..

Tüy değişimi döneminde haftada 2 ( üç günde bir ) diğer zamanlarda haftda 1 kez multi vitamin verin. B kompleks varsa haftada 1-2 kez de ondan verin.
Enzim içerikli bir probiyotik edinip kullanmaya başlayın mutlaka. Prozim plus olabilir, probac olabilir, prolive olabilir..
Tamam hemen alıp kullanmaya başlayacağım teşekkür ederim.

Merhabalar hoşgeldiniz 🥰

Video bu sabahtan sonrasında biraz uyuyup yem yedi vs her zamanki gibi davranışlarına devam etti. Birde ağzında sürekli yem geveliyor o dikkatimi çekti.

Kuşta rahatsızlık var gibi. Şüphelendim. Uyku modunda değilken bir videosunu atar mısınız

Geri