kuşum salyalı yem çıkarıyor

Vitamini kesin. Mikostatin yerine triflucan daha geniş etkilidir onu alın. Ağza damlatamayacaksanız yarım suluğa 5 damla katarsınız. Her kullanım öncesi şişeyi iyice çalkalayın.

Vitamini kesin. Mikostatin yerine triflucan daha geniş etkilidir onu alın. Ağza damlatamayacaksanız yarım suluğa 5 damla katarsınız. Her kullanım öncesi şişeyi iyice çalkalayın.
Tamam yarın temin edip kullanmaya başlıyorum. Ağza damlatamazsam eğer suluğu sabah akşam mı değiştireyim, ilaçlı sudan içtikten sonra yeni temiz su ile mi değiştirip. Yoksa ilaçlı su sulukta kalsın mı kalacaksa kaç saat kalsın.

Tedavi sürecince sürekli ilaçlı su içecek. Eşit aralıklarla günde 2 kez taze hazırlayın ilaçlı suyu. Ağzına damlatmayı hiç denemeyin bile.

Tedavi sürecince sürekli ilaçlı su içecek. Eşit aralıklarla günde 2 kez taze hazırlayın ilaçlı suyu. Ağzına damlatmayı hiç denemeyin bile.
Tamam anladım, kaç gün peki. Kusma kesilene kadar mı kullanmaya devam edeyim. Size geri dönüş mü sağlayayım bir süre sonra yoksa. Duruma göre mi bakalım. çok teşekkür ederim bu arada.

Duruma göre bakarız en az 10 gün kullanacağız

Kuş suyundan içiyorsa ilacı suya katın 50 ml suya 6 damla ilaç.
Sudan içmezse sabah 1 damla akşam 1 damla direkt ilaç verin ilacı yuttuğundan emin olun. 14 gün aralıksız verin ilacı.
Ayrıca yemek yemeden kesildi ise günde 4 kere 4 -5 saat aralıklarla her öğünde 2 ml mama verilmeli. Yemeden kesilmediyse sorun yok.

Gelişmelerden haberdar ediniz. Geçmiş olsun 🌸
Merhaba durum güncellemesi yapıp yardım isteyeceğim sizlerden yine. Süreç şöyle ilerledi;
31 temmuz ilaca başladı gün içinde kusmaya şahit olmadım

1 ağustos kafeste az miktarda çıkarılan yemleri gördüm gündüz kusmaya şahit olmadım

2 ağustos sabah kafeste çıkarılan yemleri gördüm

2 ağustos saat 18 de salyalı(beyaz) ve uzun kustu

3 ağustos saat 14 poposunu sallayarak yeşilimsi ilk kez gördüğüm bir dışkılama yaptı kusma olmadı bu saate kadar (ilaca devam)

Saat 23.10 uzun ve salyalı kustu. Farklı davranışlar sergiledi kafesin içinde tünekten tüneğe ve yere ani hareketlerde bulundu. Salyalı kusmayı çıkarmakta zorlandığı için böyle davrandığını düşünüyorum. Çok endişelendik. Şimdi kusması bitti. Salıncağında sallanıyor. Normal mi ilaç kullanırken böyle olması.

Mantar çok kötü bir illettir. Hem tedavisi uzun ve zorludur hemde mantarlar öldükçe etraflarına toksin yayarlar. Yani kuşu bir miktar zehirlerler. Anlattıklarınızdan tedavinin işe yaradığı görülüyor aslında. Dolayısıyla kusmasını tedavinin işe yaramadığına yormaktan ziyade işe yaradığına yormak gerek.
İlaca devam edin. Yarından itibaren probiyotik de katmaya başlayın suyuna. 7. Günden sonra kusmaların azalacağını düşünüyorum. Tedavi uzun sürecek mantar çok etkilemiş hayvanı.

Mantar çok kötü bir illettir. Hem tedavisi uzun ve zorludur hemde mantarlar öldükçe etraflarına toksin yayarlar. Yani kuşu bir miktar zehirlerler. Anlattıklarınızdan tedavinin işe yaradığı görülüyor aslında. Dolayısıyla kusmasını tedavinin işe yaramadığına yormaktan ziyade işe yaradığına yormak gerek.
İlaca devam edin. Yarından itibaren probiyotik de katmaya başlayın suyuna. 7. Günden sonra kusmaların azalacağını düşünüyorum. Tedavi uzun sürecek mantar çok etkilemiş hayvanı.
Bir miktar zehirler derken bu konuda benim yapabileceğim bir şey var mı peki. Tedavi işe yaramıyor diye çok üzüldük gerçekten. Onu böyle görmek kalbimizi sızlatıyor. Bizden önce 2 evde yaşamış sanırım hiç dikkat edilmemiş. Hasta olduğunun farkına varamamışlar galiba. Çünkü bize verirkende hiç bir şeyden bahsetmediler. İlaç ve probiyotik oranı nasıl olsun peki. İlaç ölçüsü aynı şekilde artı probiyotik mi ekleyeyim. Birde her gün mü probiyotik ekleyeceğim. Hapşırıyor arada sabah çay verdim azıcık sorun olur mu ilaç kullanırken.

Tedavi süresince sıvı veya nemli birşey yemesin. Yeterli ilaç almamış olur çünkü. Evet ilaç dozu aynı 5 damla da probiyotik katın suya. Keşke o değişik dediğiniz dışkının fotografını çekseydiniz.
Mantarın onu küçük miktar zehirlemesine yapabileceğiniz birşey yok ve endişelenmenize de gerek yok. Dediğim gibi 8. Gün netleşir gelişmelerin nasıl olacağı.

Tedavi süresince sıvı veya nemli birşey yemesin. Yeterli ilaç almamış olur çünkü. Evet ilaç dozu aynı 5 damla da probiyotik katın suya. Keşke o değişik dediğiniz dışkının fotografını çekseydiniz.
Mantarın onu küçük miktar zehirlemesine yapabileceğiniz birşey yok ve endişelenmenize de gerek yok. Dediğim gibi 8. Gün netleşir gelişmelerin nasıl olacağı.
Ben açıkçası sadece yem ve suyunu değiştiriyorum artık. Hem kusuyor diye Sebze meyveyi kestim, hem de evdekiler tepki veriyor ben yem garici bir şey verince şimdi hasta olmasını önceden yediği şeylere bağlıyorlar. Bu konuda zıt düşüyoruz. Dışkı kurumuş biraz görseli atıyorum ama üstündeki beyazlar yoktu, sanki ıspanak yeşili gibi hatta bir sebze parçası dışkıladı gibi düşünebilirsiniz. 1 haftadır sadece yem yiyor bu arada. Ettafındaki sıvıda yeşilimsi gibiydi hatta. İlk kez poposunu sallayarak öyle bir dışkı çıkardı. Yanında diğer dışkı türünüde görebilirsiniz. Tamam teşekkür ederim şimdilik böyle devam o zaman sizi 8. Gün güncelleyeceğim

Hastalığının sebebi meyve sebze değil. Ama bozuk her ne yerse yesin mantar riski vardır. Yemi bile bozuk olursa mantara yol açar mesela. Ne yediği değil ne kadar taze ve temiz yediği önemlidir.
Attığınız dışkı mantar dışkısına çok benziyor. Mantar sindirim sistemini de etkilemiş demekki.

Hastalığının sebebi meyve sebze değil. Ama bozuk her ne yerse yesin mantar riski vardır. Yemi bile bozuk olursa mantara yol açar mesela. Ne yediği değil ne kadar taze ve temiz yediği önemlidir.
Attığınız dışkı mantar dışkısına çok benziyor. Mantar sindirim sistemini de etkilemiş demekki.
Dediğim gibi önceden nasıl besleniyordu bilmiyorum. Erkek dediler Behlüldü adı bu siteye attım görseli dişi olduğunu söyledi arkadaşlar . Cinsiyeti hakkında bile bilgileri yokmuş. Balım bize kışın geldi kışın herkes gibi marketten alıyordum. temiz,taze ve azar miktarda veririm bunları. Herşeyi sevmez zaten. Bir süre önce annem yazlığa geçti Balım annemle birlikteydi yazlıkta. sebze ve meyve çoğunlukla kendi bahçemizden annem yazlıkta kendisi yetiştirir. Aslında kışa göre mayıstan beri daha iyi besleniyordu bence. Yemi bit kere hava çok sıcak olduğu zamanlar kelebeklendi hemen attım yeni yem verdim. Yani olabildiğince temiz bakmaya çalışıyorum. Vitaminlerini veriyorum. Probiyotik hakkında bilgim yoktu onuda siz önerince slıp kullanmaya başlamıştım. Ben de ilk kez bir kuşa bakıyorum emin olmadan adım atmamaya çalışıyorum. İlk kez ve şuana kadar tek o şekilde dışkısı oldu. İlerleyen süreçte kontrolünü sağlayacağım. böyle dışkıyla vücuttan atması iyi bir şey sanırım. Her gün Probiyotik ekleyince suyuna sindirim sistemine iyi gelir değil mi

Yüksek ihyimalle, birkaç gün sonra büyük ihtimalle kuşun iyileşmeye başladığını göreceksiniz. Probiyotik sindirimine iyi gelir tabiki.

Yüksek ihyimalle, birkaç gün sonra büyük ihtimalle kuşun iyileşmeye başladığını göreceksiniz. Probiyotik sindirimine iyi gelir tabiki.
Merhaba kuşumun durumu güncellemeye geldim;
4 ağustos kusmaya şahit olmadım, farklı dışkı gözlemlemedim bugün (ilacın 5.Günü)

5 ağustos sabah herhangi bir kusmaya şahit olmadım sadece hapşırıyor

6 ağustos 13.30 herhangi bir kusma olmadı 16.20 öğürme hareketi yaptı arka arkaya ama kusma olmadı

7 ağustos kusmaya şahit olmadım 20.28 ilaç ve probiyotik devam, 21.49 annem yem kustu dedi ben şahit olmadım

8 ağustos öğle kafesi temizlerken azıcık yem çıkardı. Yem çıkarması normal mi bir kuşun?

9 ağustos evde değildim gözlemleyemedim

10 ağustos 16.30 şuana kadar kusma yok ilaca devam

11 ağustos sabah kalktığımda kafeste top halinde yemler gördüm. Görseli ekledim. Bu şekilde yem çıkarma normal mi kuşlarda. Salyalı kusmaya şahit olmadım. İlaca devam ediyorum. (12. günü ilacın) Bugüne kadar sadece yem ve ilaçlı su ile besledim. Başka bir sebze,meyve yemedi hiç. İlerlememiz bu şekilde.

4 ağustos kusmaya şahit olmadım, farklı dışkı gözlemlemedim bugün (ilacın 5.Günü)

6 ağustos 13.30 herhangi bir kusma olmadı 16.20 öğürme hareketi yaptı arka arkaya ama kusma olmadı

7 ağustos kusmaya şahit olmadım 20.28 ilaç ve probiyotik devam, 21.49 annem yem kustu dedi ben şahit olmadım

8 ağustos öğle kafesi temizlerken azıcık yem çıkardı. Yem çıkarması normal mi bir kuşun?

11 ağustos sabah kalktığımda kafeste top halinde yemler gördüm. Görseli ekledim. Bu şekilde yem çıkarma normal mi kuşlarda. Salyalı kusmaya şahit olmadım. İlaca devam ediyorum. (12. günü ilacın) Bugüne kadar sadece yem ve ilaçlı su ile besledim. Başka bir sebze,meyve yemedi hiç. İlerlememiz bu şekilde.

Kokusuz,salyasız az yemli kusma normal. Bu tür kusmalar kur kusmasında görülebilir. Kuş sağlıklı olur zaten. Ama devamlı bir öğürme kusma ve yemek çıkarma varsa hastalık olabilir. Kötü koku salya olmamalı mesela.

Kuşun videosunu paylaşın. Ve ilaç öncesi sonrası genel durumu hakkında bilgi verin.

Geri