Biri dişi biri erkek muhabbet kuşlarım var 3-4 yaşlarında ikisi de sonradan sahiplendiğim için tam yaşlarını bilmiyorum fakat bu şekilde. Evde klima olduğu için kuşları daha sıcak bir odada tutuyoruz ama sık sık hapşırıyorlar vitaminlerini darıları yemlerini falan hiç eksik etmem zaten hemen geçiyor bu durumları gayet iyi durumdalardı fakat son 3 gündür erkek kuşumun her zamanki gibi olmadığını farkettim ilk gün sulu hapşırık şeklindeydi ikinci gün uyuklamaya başladı ve yediği yemleri kustu ekşimsi bir koku vardı . Ben farkettiğim günden beri ekstra sıcak tutuyorum onları, kuşumun uçmasında hiçbir sıkıntısı yok ama halsiz olduğu belli kendini şişirip uyuyor ve kanatları titriyor normalde sürekli konuşurdu ve yerinde duramayan bir hayvandı .İlk kustuğu günden beri daha hiç kusmadı elma ekmek ballı yem falan yiyor ama çok az. Sevdiği şeyleri koymaya çalışıyorum iyice halsizleşmesin diye. Dişi kuşumda hiçbir sıkıntı yok . Ne yapabilirim veterinerimiz pek bilgili değil ve kuşa yolda bir şey olur diye götürmek de istemiyorum çok heyecanlanıyorlar.