Muhabbet Kuşu Ansiklopedisi Yapalım ( Herkesin yardımıyla )

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alpdna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alpdna

Yönetici
Yönetici
Merhaba arkadaşlar,
Popüler kültür olan instagram, facebook gibi sosyal medya araçlarının yaygınlaşması maalesef forumları etkiledi.
11 yıldır ayakta olan sitemizde, milyonlarca muhabbet kuşları ile ilgili yararlı bilgiler bulunuyor.
Düşüncem tabiki sizinde yorumlarınızı konu altına bekliyorum, Forumumuz artık sadece gerçekten acil konuların açılabileceği ve üye olmanın sınırlandırıldığı ansiklopedi haline getirelim.
Bütün üyelerimizin yardımıyla muhabbet kuşu ansiklopedisi oluşturalım.

Benim şahsi fikrim bu konuda büyük zorluk yaşanabileceği.. Yani ansiklopedi oluşturmak için belli bir seviyede olmak lazım. Kanatlı veterinerleri arasında bile ihtilaf yaşanıyorken bizler nasıl ansiklopedi sitesine çevirebiliriz ki..

Yukarıda yazılanlarda bir çelişki olduğunu düşünüyorum. Popüler kültürün "maalesef" forumları etkilediğini düşünüyoruz. Yani forumlara rağbetin azaldığını düşünüyoruz. Ama aynı zamanda forumda sadece acil konuların açılmasını ve üyeliğin sınırlandırılmasını istiyoruz. Bu durum haliyle forumu daha da baltalar... Yani bu çelişkiyi ve bu uygulamanın mantıklı amacını anlayamadım açıkçası.

Ben de şahsi düşüncemi açıklamak istiyorum.
Şu ana dek gözlemlediğim kadarıyla bu forum muhabbet kuşları forumları içerisinde en çok etkileşim alan ve ilgi gösterilen sayılı sitelerden biri.

Sizin söylediğiniz gibi forumda üye olmayı sınırlayarak ve mesajları azaltarak, siteyi bilgi ansiklopedisi haline getirirsek rağbetin daha da azalacağını düşünüyorum.

Herkes kuşuyla ilgili her türlü soruyu sorup kendine özgü bilgi almak ister, aksi takdirde internette dolu profesyonel blog yazıları var. Fakat forum karşılıklı bilgi alışverişi sağlıyor.

Selam hocam.
Önceden de yorum yapmıştım ama bu sefer farklı bir yorumla geldim. Bence artık ansiklopediye çevrilebilir. Zaten hemen hemen aynı hastalıklarla ilgili soru soruluyor ve hemen hemen aynı tedavileri öneriyoruz. Bence derlenip toplanıp bununla ilgili ansiklopediye çevrilebilir forum. Daha ulaşılabilir bilgi olur zamandan tasarruf olur soruyu soran kişi açısından.

Aklıma şöyle bir fikir geldi hocam. Sizlerle de paylaşayım.
Örnek vererek anlatacağım.
Örneğin şöyle bir platforma dönüştürebilirsiniz forumu.
Kolay anlaşılması açısından forumda mevcut olan (kuş cinsiyeti ırkı yaşı) https://www.muhabbetkusu.com.tr/thr...ini-sorularinizi-buraya-yazabilirsiniz.74107/
hakkındaki konu başlığı gibi konular açılabilir ve kişiler düşündüğü hastalığın altına yorum yaparlar,benim kuşta da kusma kötü koku ishal var kursak mantarı mı diye sorar mesela.
Örnek veriyorum: kursak mantarı adıyla konu açılır ve o konuda blog yazı olarak görsellerle beraber hastalık anlatılır belirtiler vs vs.
Sonra salmonella sallabaş adıyla konu başlığı açılır kategori yani ,aynı şekilde bu hastalıkla alakalı gerekli bilgiler verilir görsellerle beraber,salmonella dışkısı şöyle görünür belirtileri şunlardır,salmonella olup olmadığı şu testlerde anlaşılır vs gibi bilgiler verilir.
Tedavi de paylaşılır.
Örneğin,guatr solunum sıkıntısı adıyla başlık açılır yine kategori. Ve o kategoride o hastalık hakkında blog yazı yazılır aynı şekilde yani makale tarzında.

Sonra foruma üye olan bir kişi,mesela yazıları okudu diyelim,kursak mantarı olduğunu düşünüyprsa kursak mantarı konusuna yazar,yani konu başlıkları altında sorular sorulur ve daha derli toplu olur böylece.

Yani belli başlı bilinen hastalıklarla alakalı olsun ayrı ayrı blog yazılar hazırlanıp paylaşılsın görselle desteklenerek.
O blogta detaylı bilgiler olsun. Tedavi yönteminden de bahsedilsin.
Böylece foruma giren diğer bilgiler hakkında da bilgi sahibi olmuş olur.
Ya da konu başlıklarının altına soru sorulması yerine,tek bir soru bölümü olabilir (kuş cinsiyeti,ırkı,yaş tahmini) adıyla açılmış konudaki gibi yani. Kişiler hep aynı yere sorularını sorsunlar ve aynı konu başlığına cevaplar yazılsın.
Özetle konular(hastalık ve tedavileri,kuş bakımı vs) ve soru cevap bölümü adıyla 2 ayrı bölümden oluşsun site. Daha basit ve ulaşılır olur böylece,derli toplu.
Bazı insanlar forumda çift konu açıyor,aynı sorular defalarca kez soruluyor,her zaman aynı cevabı vermek devam ettirilebilir değil.
Ansiklopedi tarzında olması daha kalıcı bir çözüm olacak bence.

Ayrıca forumda eskiden yazılmış yanlış bilgiler de mevcut. Sitenin düzenlenmesi bu açıdan da iyi olacaktır.

bende katılıyorum, forumu yavaş yavaş ansiklopedi gibi çevirme taraftarayım.
ansiklopedi.muhabbetkusu.com.tr gibi alt alan adı ile sadece hastalık, cinsiyet ayrımı gibi gibi sabit konuların olacağı bir site.

bende katılıyorum, forumu yavaş yavaş ansiklopedi gibi çevirme taraftarayım.
ansiklopedi.muhabbetkusu.com.tr gibi alt alan adı ile sadece hastalık, cinsiyet ayrımı gibi gibi sabit konuların olacağı bir site.
Fark ne olacak ? Yeni hastalıkla ilgili sorular gelecek. Halihazırdaki formattan farkı ne olacak ? İnsanların çoğu kolaycı sorusunu sorup cevap bekliyor... araştırma yapan üye sayısı çok az. Dolayısıyla etkin bir faydası olacağını sanmıyorum.

Geri