İyi akşamlar, maşallah umarım korkutmaz bir dahaİyi aksamlar Merve hanım, kuşum artık sabahları çok enerjik, yerinde durmuyor diyebilirimAkşam 7 den sonra da uyku haline geçiyor. Bugün kuşum salıncakta uyurken bir ayağı içeride uyuduğunu fark ettim. Bu durum normal mi ?
Çok sevindimİyi akşamlar, maşallah umarım korkutmaz bir daha
Evet çok normal hatta iki ayak üstünde uyuduğunda bi şüphelenin.
Her sağlıklı kuş tek ayak üstünde uyur, vücut ısılarını korumak için![]()
Merve hanım merhaba, kuşu oda içinde serbest bıraktım. Bazen uçarken duvarın tavanına vs. Çarpıyor. Bu durum bir sıkıntı yaratır mı ?İyi akşamlar, maşallah umarım korkutmaz bir daha
Evet çok normal hatta iki ayak üstünde uyuduğunda bi şüphelenin.
Her sağlıklı kuş tek ayak üstünde uyur, vücut ısılarını korumak için![]()
Evet yaratabilir. Kanat, ayak kırıklarına, cere kanamalarına ve çok şiddetli çarparsa iç kanama bile olabilir. Çarpmaması için önlemler almalısınızMerve hanım merhaba, kuşu oda içinde serbest bıraktım. Bazen uçarken duvarın tavanına vs. Çarpıyor. Bu durum bir sıkıntı yaratır mı ?
Tavana carpmamasi için nasıl önlemler alabilirim. Örnek verme sansiniz var miEvet yaratabilir. Kanat, ayak kırıklarına, cere kanamalarına ve çok şiddetli çarparsa iç kanama bile olabilir. Çarpmaması için önlemler almalısınız
Tavana bir iki mecbur çarpacak. Sonra öğrenir zaten oraya kadar yükselmez. Ama çarptığı zaman panik yaparsa kafese koyun direkt ancak öyle tedbir alabilirsiniz.Tavana carpmamasi için nasıl önlemler alabilirim. Örnek verme sansiniz var mi
Merve hanım simdi de kafesin tellerini ve yem kabının plastiğini sürekli kemirmeye başladı. Kafesinde kalamar kemiği, mineral blok mevcut. Kemirmesini nasıl önleriz ?Tavana bir iki mecbur çarpacak. Sonra öğrenir zaten oraya kadar yükselmez. Ama çarptığı zaman panik yaparsa kafese koyun direkt ancak öyle tedbir alabilirsiniz.
Diğer yerler için önlem alın ama. Ayna olmasın, perdeler çekik olsun, çiçek olmasın vs.
Kafesinde oyuncağı var mı?Merve hanım simdi de kafesin tellerini ve yem kabının plastiğini sürekli kemirmeye başladı. Kafesinde kalamar kemiği, mineral blok mevcut. Kemirmesini nasıl önleriz ?
Salıncağı varKafesinde oyuncağı var mı?
Salıncak aslında çok oyuncak statüsünde değil. Çıngıraklı oyuncakları çok severler. Tüneğindeyken oynayabileceği bir oyuncak asarsanız kafesinde çok yer kaplamamasına dikkat edin ama. Onunla oyalanacaktırSalıncağı var
Selamlar Merve hanım, yarım suluğa mercimek tanesi kadar probiyotik ekledim ve karıştırdım. Daha sonra suyun rengi biraz sarıya döndü. Bu normal midir acaba ?Salıncak aslında çok oyuncak statüsünde değil. Çıngıraklı oyuncakları çok severler. Tüneğindeyken oynayabileceği bir oyuncak asarsanız kafesinde çok yer kaplamamasına dikkat edin ama. Onunla oyalanacaktır
Evet normal. Sarı rengini veriyor probiyotik. Yazın 6,kışın 8 saatten fazla sulukta kalmasınSelamlar Merve hanım, yarım suluğa mercimek tanesi kadar probiyotik ekledim ve karıştırdım. Daha sonra suyun rengi biraz sarıya döndü. Bu normal midir acaba ?
Merve hanım kuşum avizeleri keşfetti. Şimdi de avizelerden inmez oldu. Nasıl önlem alabilirimEvet normal. Sarı rengini veriyor probiyotik. Yazın 6,kışın 8 saatten fazla sulukta kalmasın![]()
Eyvah eyvah, valla çok zor belledi mi inmez artık ordanMerve hanım kuşum avizeleri keşfetti. Şimdi de avizelerden inmez oldu. Nasıl önlem alabilirim![]()
Merve hanım selamlar, kuşum tekrardan ishal gibi. Ne yapmam gerekir ?Eyvah eyvah, valla çok zor belledi mi inmez artık ordan
Ancak ilgisini çekebilecek başka bir şey verilirse belki vazgeçer ama avize aşkının yerini tutabilir mi bilemem![]()
https://ibb.co/RvyL2k3Yeni yapılmış dışkısını atar mısınız? Kuş neler yedi?
Beyaz peçete üzerinde atar mısınız? Kuşun videosuna da bakalım. Bugün beslendi mi?https://ibb.co/RvyL2k3
Sadece yem ve dal darı veriyordum. Dün çok az maydanoz yedi. Birde sanki bana grip olmuş gibi geldi. Burun deliklerinden bir tanesinin içi sarı gibi.
Bugün genelde uyku halindeydi ama yine de beslendiğini gördüm. Videoyu en kısa sürede atacağım.Beyaz peçete üzerinde atar mısınız? Kuşun videosuna da bakalım. Bugün beslendi mi?