Kuşçulara götürdüm veterinerler kuşlara bakmıyor dendi çevremde, onlar da kursak mantarı deyip antibiyotik vitamin probiyotik verdiler.Uzun zamandır iyileştirmeye çalışıyorum ama daha da kötü oluyorKuşunuzun video veya fotoğrafını ekler misiniz? Nasıl bir tedavi uyguladınız ve kursak mantarı teşhisini kim koydu?
Kuşçulara götürdüm veterinerler kuşlara bakmıyor dendi çevremde, onlar da kursak mantarı deyip antibiyotik vitamin probiyotik verdiler.Uzun zamandır iyileştirmeye çalışıyorum ama daha da kötü oluyorağzından köpük geliyor, çoğu zaman salya akıyor.
Kaç gün kullandınız antibiyotiği? Ve kullanım süresi bitti mi? Yukarıda dendiği gibi başka ilaç kullanılması lazımdı ama antibiyotik kullanmışsınız, ard arda kullanım ağır gelebilir. O yüzden en son kullandığınız tarih önemli.Kuşçulara götürdüm veterinerler kuşlara bakmıyor dendi çevremde, onlar da kursak mantarı deyip antibiyotik vitamin probiyotik verdiler.Uzun zamandır iyileştirmeye çalışıyorum ama daha da kötü oluyorağzından köpük geliyor, çoğu zaman salya akıyor.
Öğürünce hep olmamak koşuluyla salya akıyor, yem çok nadiren çıkarıyor , bugünde ilk defa köpüklü salya aktı, hiç su içmiyor önceden bardaktan içiyordu şimdi onu da yapmıyor musluktan duş alırdı şimdi musluğu açınca kaçıyor ve hiç ötmüyor konuşmuyor hep uyuyor eskiden hep konuşurdu.Mantarın en büyük düşmanı antibiyotiklerdir şayet kursak mantarı mevcutsa antibiyotik mantarı daha kötü duruma getirmiştir. Mantar hastalığında antifungal ilaç kullanımı gereklidir.
Öğürme durumunda yem çıkarıyor mu?
Salya çıkarıyor mu?
Kusmukta koku mevcut mu?
Ne sıklıkla kusma durumu oluyor?
Başka dikkat ettiğiniz önemli bir durum mevcut mu?
En son 1 ay önce kullandım 7 gün süreyle ama şöyle ki hiç su içmiyor gibi geldi bana su hiç azalmıyordu aslında içmemiş bile olabilir bir iki kez elimle yakalayıp şırıngayla verdim bu kez de küsüyordu kafesten bile çıkmıyordu kendi haline bıraktım.Kaç gün kullandınız antibiyotiği? Ve kullanım süresi bitti mi? Yukarıda dendiği gibi başka ilaç kullanılması lazımdı ama antibiyotik kullanmışsınız, ard arda kullanım ağır gelebilir. O yüzden en son kullandığınız tarih önemli.
İlaç kullanmazsanız daha kötüye gidecek gibi duruyor. Yemesi nasıl peki?En son 1 ay önce kullandım 7 gün süreyle ama şöyle ki hiç su içmiyor gibi geldi bana su hiç azalmıyordu aslında içmemiş bile olabilir bir iki kez elimle yakalayıp şırıngayla verdim bu kez de küsüyordu kafesten bile çıkmıyordu kendi haline bıraktım.
Ama fotoğraf da çok kötü durmuyor. Doğru ilaçla bence toparlar. Adrian hocamın dediği temin etmenizde fayda varİlaç kullanmazsanız çok üzgünüm ama bu şekilde daha fazla dayanamaz gibi geldi bana. Çünkü anlattıklarınıza göre belirtiler kötüye gidiyor. Yemesi nasıl peki?
Hangi ilacı nasıl kullanmam gerekir ?Mantarın en büyük düşmanı antibiyotiklerdir şayet kursak mantarı mevcutsa antibiyotik mantarı daha kötü duruma getirmiştir. Mantar hastalığında antifungal ilaç kullanımı gereklidir.
Öğürme durumunda yem çıkarıyor mu?
Salya çıkarıyor mu?
Kusmukta koku mevcut mu?
Ne sıklıkla kusma durumu oluyor?
Başka dikkat ettiğiniz önemli bir durum mevcut mu?
İnşallah bugün avcılar veterinerlik fakültesine götüreceğim belki orda durumunu anlayıp beni doğru yönlendirebilecek birisini bulurumAma fotoğraf da çok kötü durmuyor. Doğru ilaçla bence toparlar. Adrian hocamın dediği temin etmenizde fayda var
Çok iyi olur, önceliğiniz kanatlı uzmanı olsun tabiki. Veterinerlik fakültelerinde yardımcı olurlar. Buraya da geri dönüş sağlarsanız mutlu olurumİnşallah bugün avcılar veterinerlik fakültesine götüreceğim belki orda durumunu anlayıp beni doğru yönlendirebilecek birisini bulurum![]()
Tabiki akşam yazarım yine çok teşekkürlerÇok iyi olur, önceliğiniz kanatlı uzmanı olsun tabiki. Veterinerlik fakültelerinde yardımcı olurlar. Buraya da geri dönüş sağlarsanız mutlu olurum![]()
Rica ederim, geçmiş olsunTabiki akşam yazarım yine çok teşekkürler![]()
Bugün gittim ve ilgilendiler saolsunlar, dışkısını incelediler virolojik bir hastalık olabilir ve 2.aşama olarak mantar enfeksiyonu olmuştur ya da sadece mantar enfeksiyonu olmuştur o zaman daha çabuk atlatır dedi ilaç yazdı yarın onları alacağım.Eğer iyi gelirse burada paylaşıp başkalarının da yararlanmasını isterim.Umarım iyi gelir.İlginiz için de size ve Adrian a çok teşekkür ederimRica ederim, geçmiş olsun![]()
Hadi bakalım inşallah şifa olurBugün gittim ve ilgilendiler saolsunlar, dışkısını incelediler virolojik bir hastalık olabilir ve 2.aşama olarak mantar enfeksiyonu olmuştur ya da sadece mantar enfeksiyonu olmuştur o zaman daha çabuk atlatır dedi ilaç yazdı yarın onları alacağım.Eğer iyi gelirse burada paylaşıp başkalarının da yararlanmasını isterim.Umarım iyi gelir.İlginiz için de size ve Adrian a çok teşekkür ederimilerleyen günlerde sizleri bilgilendiririm.Adrian hocamın dediği gibi antifungal ilaç da yazdı.