Karadeniz Pet

Muhabbet kuşumun bir tırnağı siyah

Kerem1616

Yeni Üye
Katılım
25 Ağu 2021
Mesajlar
5
Tepkime puanı
1
Daha bugün farkettim alalı bir hafta oldu ama tırnaklarının bir tanesi siyah bir şey olmuşmudur
 
Fotoğraf atarsan yardımcı olacak birileri çıkar
 
Normal. Ek olarak plastik tünek kullanmayın*
 
Normal. Ek olarak plastik tünek kullanmayın*
Benim İlk kuşumunda tırnakları sürekli böyle oluyordu. Tırnak dipleri kan toplayıp sonra böyle hepsine yayılıyordu. Ekstradan kanama da oluyordu. Hep merak ettim neden olduğunu siz neden normal dediniz açıklayabilir misiniz lütfen?
 
gagada da oluyor Benim gördüğüm kuşların %20’si böyle. bendede vardı öyle kuş.
 
gagada da oluyor Benim gördüğüm kuşların %20’si böyle. bendede vardı öyle kuş.
Bazılarının tırnakları genetik olarak siyah heralde normal dediğiniz durum o ama benimki bariz kandı ve anormallik vardı 2 yıldan sonra olmaya başlamıştı ve dediğiniz gibi gagasında da vardı ama kanama olması normal olmadığını gösteriyordu çünkü kanayıp kırılıyordu tırnakları. Ama herhalde farklı durumlardan bahsediyoruz. Teşekkür ederim size.
 
Ama şu an bu kuşun tırnağı benim kuşum gibi bir şey olmuşsa güçsüzleşip tırnağı kırılabilir ve kuşa şu an bile acı veriyor olabilir. Eğer kanama olursa mısır nişastasıyla kanı mutlaka ama mutlaka durdurun önemli olan kanın durması onun haricinde olabildiğince düz zemine basması lazım. Ek olarak kuşlar yavruluktan yetişkinliğe geçerken tırnak renklerinde değişiklik olabiliyor öyle bir durumsa yani Ahmet beyinde dediği gibi normal bir durum o zaman zaten sıkıntı yok demektir.
 
Geri
Üst