Evet ama fazla olmamasına dikkat ediniz.Tuzlu suyu direkt bir damla olarak burun deliğinin içine mi birakacagiz?
Kekik çayını bir gün sulukta tutabilirdiniz ama evet ayda bir bence ideali çünkü bitki çayları özellikle küçük kuşlar-muhabbet kuşları için çok tercih edilmez.Kalmadı diye biliyorum, çok dikkat de ederim hava akımına ama acaba kaldı mı diye düşünmüyor da değilim. Akşam küçük Bi sprey denedim ama karbonat yoktu karbonatsiz denedimbugün okaliptüs ve röhnfried atemfrei işini hslledecegim. Karbonat alıp yeni bı kekik spreyi yapacağım.
kekik çayı ne sıklıkla verilir? Dün 3-4 saat verdim sonra kaldırdım. Ayda 1-2 kez verin diyorlar.
önereceğiniz başka tedavi var mı?
Hava kesesi paraziti belirtileriyle benzer ama hapşırık vs olduğundan çok üzerinde durmadım. Bu süreçte önlem amaçlı ense damlası kullanabilirsiniz zararı olmaz. İlaçların ismini öğrenebildiniz mi? Veteriner kuşlardan anlıyor muydı, yani direkt sese bakıp astım diyebilir de o yüzden sorayım dedimŞimdi veterinerden çıktım. Astım olduğunu soylediler. Şırınga içinde 2 ilaç verdi. Birini 2 litre suya atıp bitene kadar kullanacağım. Ötekini de aynı suyu suluğa koyduktan sonra belli miktarda 5 gün boyunca kullanacağız. Umarım iyi gelecektir. 1 hafta içinde belirtilerin keseceğini, rahatlayacağını söylediler. Eğer belirtiler devam eder ve iyileşme olmazsa, hava kesesi paraziti için ilaç alacağım. Umarım her şey güzel olacak.
Ense damlası olarak vilmectin olur.Yani kuşlardan tam olarak anlıyor mu bilmiyorum ama kanatlı bir çok hastası vardı. Steteskop ile göğsünü dinleyip bu şekilde görüş verdi. İlacın adını bilmiyorum tedavi amaçlı şırınga ile verdi suyuna katın dedi. Hava kesesi paraziti için ilaç olarak ne önerirsiniz? Bide astım ilacını kullanırken aynı zamanda bu parazit için ense ilacı kullansam kuşa zarar verir mi?