Ezgiicerit
Yeni Üye
Kuyruk sekmesi nefes almakta zorlandığına işaret olabilir. Video atın.
Kuyruk sekme videosunu atabilir misiniz?

Kuyruk sekmesi nefes almakta zorlandığına işaret olabilir. Video atın.
Kuyruk sekme videosunu atabilir misiniz?
Kuş hasta gibi görünüyor. Şuan nasıl durumu ?
Kuşta kabarma da var. Maalesef diğer belirtilerle birleşmiş görünüyor. Kuşu kafes dışına çıkartmayın bir süre. Sıcak tutun. Veteriner imkanınız nedir?
D vitamini içeren multivitamin kullanmanız yeterli. Beslenme programını yazın kuşun.Dışkısında falan koku yok. İshali düzeliyor. Ama çok uzun zamandır güneşe çıkarmıyorum. Güneş ışınları veren lambalardan almalı mıyım. Etkisi olur mu
Doluvita adlı multivitamin var onu kullanıyorum suluğuna 5-6 damla. İki farklı probiyotik aldım onlarıda ikisi bir mercimek olacak şekilde ekliyorum. Geçen hafta da haşlanmış yumurta akı verdim. Arada bir dal darı veriyorum. Ama şimdi adı versele laga olması lazım yeni bi yem aldım. Eski yem çok kaliteli değildi. Bu şekildeD vitamini içeren multivitamin kullanmanız yeterli. Beslenme programını yazın kuşun.
Ne düzende veriyorsunuz takviyeleri. Ve ne ölçüde?Doluvita adlı multivitamin var onu kullanıyorum suluğuna 5-6 damla. İki farklı probiyotik aldım onlarıda ikisi bir mercimek olacak şekilde ekliyorum. Geçen hafta da haşlanmış yumurta akı verdim. Arada bir dal darı veriyorum. Ama şimdi adı versele laga olması lazım yeni bi yem aldım. Eski yem çok kaliteli değildi. Bu şekilde
Genelde tüy döküm zamanlarında yada bu şekilde kabarık durduğunda 5-6 damla verdim Kısaca çok düzenli vermedim. Probiyotiği ise dışkısından şüphelendiğim zamanlarda mercimek kadar verdim. Zaten vitaminle probiyotiği veteriner dışkısında yem olduğu için vermişti. Kullanınca düzeldi. Bu takviyeleri düzenli olarak kullanmam gerektiği söylenmemişti hiç bu siteyle birlikte öğrendim.Ne düzende veriyorsunuz takviyeleri. Ve ne ölçüde?
Merhaba Merve Hanım.Sadece dışkı değişiyorsa ve kuş mutlu enerjikse endişe etmeyin yazmışsınız, ama hep kuşların hastalıkları çok iyi gizledikleri söyleniyor,hatta ünlü bir kanatlı veterinerinin de sayfasında bunu gördüm.Hangisi doğru acaba?Kuş kafes dışında fazla mı vakit geçiriyor diye soracaktım bende. Kafes dışında fazla kaldıklarında böyle dışkı olabiliyor. Ama tabi başka hiçbir belirti olmayıp sadece dışkı değişiyorsa ve kuş mutlu enerjikse ben endişeye gerek duymuyorum. Ama kuşta başka belirtilerle beraber böyle bir dışkısı varsa o zaman korkarım. Sürekli mükemmel dışkı yapmasını beklemek doğru olmaz. Arada bir böyle dışkılarda yapacak. Entrobac probiyotik ve gervit Multivitamin kullanabilirsiniz. Dışkısı böyle olduğunda ayaklarının ısısını kontrol edin. Ve dal darı, aspur tarzı tohumlar verebilirsiniz.
Yumurta mamasını sık yemesin. Yumurtanın gaga içinde kalma olasılıkları yüksek oluyor bu da ciddi manada kursak mantarına yol açıyor.
Kafes içine girdiğinde, dinlendiğinde, yem yediğinde, ısısını kontrol altına aldığında kakasının düzelmesini bekleriz. Takipte olun siz.
Gizledikleri doğru hatta tecrübesiz birinin anlaması çok zor maalesefMerhaba Merve Hanım.Sadece dışkı değişiyorsa ve kuş mutlu enerjikse endişe etmeyin yazmışsınız, ama hep kuşların hastalıkları çok iyi gizledikleri söyleniyor,hatta ünlü bir kanatlı veterinerinin de sayfasında bunu gördüm.Hangisi doğru acaba?
Teşekkür ederim.Gizledikleri doğru hatta tecrübesiz birinin anlaması çok zor maalesef
Evet gizleme konusunda ustalar. Kuşunuzu iyi tanıyorsanız anlayabilirsiniz. Sizin yanınızda genelde mutlu görünürler. Tavsiyem siz odada yokken gizlice onu izleyin. Sizi görmeden onu izleyip hal ve hareketlerine bakın.Merhaba Merve Hanım.Sadece dışkı değişiyorsa ve kuş mutlu enerjikse endişe etmeyin yazmışsınız, ama hep kuşların hastalıkları çok iyi gizledikleri söyleniyor,hatta ünlü bir kanatlı veterinerinin de sayfasında bunu gördüm.Hangisi doğru acaba?
Teşekkür ederim, denicem dediginiz şeyi.Evet gizleme konusunda ustalar. Kuşunuzu iyi tanıyorsanız anlayabilirsiniz. Sizin yanınızda genelde mutlu görünürler. Tavsiyem siz odada yokken gizlice onu izleyin. Sizi görmeden onu izleyip hal ve hareketlerine bakın.
Rica ederim. Kuşu tek gözleyin, sizin dışınızda da kimse olmasın.Teşekkür ederim, denicem dediginiz şeyi.