Karadeniz Pet

Yeni muhabbet kuşu geldi ne yapmam gerekiyor.

Berkayna_

Yeni Üye
Katılım
13 May 2024
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Evimizde minik mavi bir oğlumuz vardı çiftleşsin diye bir dişi daha hanemize kattık. Bu arayış sırasında önce başka bir kuş için konuşup anlaşmıştık fakat ikisini birden aldık ve sonradan aldığımız albino bir muhabbet kuşu. Oğlumuzu ilk aldığımız dişi ile aynı kafese koyduk ve onunla kavga dövüş etmeden aynı kafeste yaşıyor. En son sahiplendiğimiz muhabbet kuşu da dişi ve albino. Kafesteki dişi onu dışlayıp kavga ediyor bende erkek ve albino dişiyi kafes dışına özgürce uçup kaynaşsınlar diye saldım.
1- Erkek kuşu ilk dişi ile aynı kafese koyduğum zaman bir sıkıntı olur mu? (kıskançlık bazı türler arasında ölüme kadar gidebiliyor malum :) )
2- Dişileri ayrı kafese koysak ve erkek kuşu her gün birinin kafesine koysak kuşlar yanlızlık çeker mi? Sıkıntı olur mu?
3- İlk dişinin kafesini ince bi sofra bezi ile örttüm bunda yanlış bir hareket var mı?
4- 1 Erkek 2 Dişi arasında yapabileceğim en iyi şey nedir?
5- Bu bağırışmalar normal mi?
Yanlış mı yapıyorum, istemeden zarar veririm diye çekiniyorum. Videoda çok fazla ötmediler ama baya susmuyorlar diyebilirim. Kafeslerinde daha sessiz ve sakinler.
En doğru şekilde nasıl hareket edebilirim?
 
1 tane dişi 1 tane erkek yeter. Diğer dişi kuşu sahiplendirmenizi tavsiye ederim. Erkekle hangisi iyi anlaşıyorsa yani uyumlu bir çift olduysa o dişi kalsın,diğerini verin.

Kuşunuz ise kur yapıyor dişi izin verse çiftleşme olabilir yani. Ama öyle kolay değil tabii ki. Çiftleşme genelde dişi kuşa bağlıdır.
Erkek kuşun çıkardığı sesler normal.

İki dişi birbiriyle anlaşamıyorsa uzak tutun aynı kafese koymayın.

Hatta şunu söyleyeyim. Kuşlarınızı çiftleştirmek gibi bir düşünce varsa,erkek kuş dişi kuştan yaşça büyük olsun. Örneğin dişi kuş 1 yaşında iken erkek 1.5 yaşında olsun misal. İkisi de kızgınlık dönemine girmiş olmalı.
(6 aylık dişi kuşun çiftleşmesini önermiyoruz yumurta sıkışması olabilir vs).

Kuş üretimi yazın önerilmez,havalar sıcak çünkü. Bakteri üremesi fazla olması yüksektir. Yüksek nem ve sıcaklık bakterilerin hızlı çoğalmasına yardımcı olur.
Yazın kuşlarınızı üretime hazırlarsınız takviyeler verirsiniz falan. Ama tabii bu süreçte kuşlar ayrı kafeslerde olur yani dişi ve erkek. Sonbaharda da erkek kuşun kafesine yuvalık takarsınız. 7-10 gün durur öyle. Eğer erkek kuş sağa sola kafese kur yapmaya başlamış ise dişi kuşu aynı kafese koyarsınız. Bu önerilen bir metot.

Ayrıca şunu da söyleyeyim erkek kuşunuz tombik görünüyor,kaç gram olduğunu söyler misiniz kuşlarınızın?

Kafesi örtmeye gelirsek,oda sıcaklığı ve nem oranı normalse örtüye gerek yok. Sıcaklık 22-24 derece,nem %40-60 arası.
Ama soğukluk varsa kafesin arkasını,üstünü,sağ ve sol tarafını örtersiniz ön taraf açık olur.
 
Geri
Üst