eriscat
Yeni Üye
merhaba. muhabbet kusum yaklasik 2-3 gundur hastalik belirtileri gosteriyordu. veterinere goturdum nefesini dinledi ve ust solunum yolunu usuttugunu soyledi. bana antibiyotik vitamin karisimi bir ilac verdi. normalde bu ilac 5 gun boyunca her gun yenilenerek suyuna katiliyor ancak benim kusumda suyuna bir sey katilinca icmeme huyu oldugu icin elden icirmek durumunda kaliyorum. bu aksam veterinerden geldik bugunku dozunu vermek icin kusumu tuttum ve siringayla icirdim bayagi bagirdi cirpindi tabii. daha once de boyle bir durum yasamistik bunu yaptigimda bana cok sinirleniyor küsüyor bir sure. kusmesini gectim benim icin sagligi hepsinden onemli benden nefret bile edebilir ama bu aksam ilacini verdikten sonra soka mi girdi stres mi yapti ne oldu bilmiyorum ancak kusumun kafesinde asma bir tunek var onun zincirleri var. ilaci verdigimden beridir (yaklasik 3 saat oldu) surekli hic durmadan hipnoz olmus gibi oradaki zinciri isirip agzinda oynatip duruyor. arada bir yem kabina inip 1 tane yem yiyip geri ciktigi oluyor. cok cok cok nadir ayriliyor o zincirin basindan. disari cikarttigim zaman aynisini yapicak baska nesneler buluyor (ornegin su siseme gagasini dayayip dilini oynatip duruyor) biraz kendine gelsin diye ellememistim cunku parmagimi uzattigim zaman normalde hic isirma huyu olmamasina ragmen parmagimi acitarak isirdi onu ellememem icin uyardi beni o yuzden evine koydum ama zincirin basindan ayrilmamasi beni endiselendiriyor. kusuma travma mi yasattim psikolojisini mi bozdum diye korktum. ama ne yapayim mecburum iyilesmesi icin... ilaci icirirken sanirim biraz gozune de kacmisti gozu yanmisti cunku gozlerini kapatip cirpindi bi 10-15 saniye ondan korkmus da olabilir. ne yapmaliyim cok uzuluyorum onu boyle gormeye...