htchaticeonem9
Emektar Üye
Biliyorsunuz benim 4 tane muhabbet kuşum var. Biri ölen kuşum Maviş'le birlikte aldığımız Menekşe, diğerleri de Limon, Fıstık ve Bıdık. Mayıs'tan beri Fıstık ve Bıdık'la, yaklaşık 1 yıldır da Menekşe ve Limon ile tanışıklığımız ve onlarca hatıramız var. Ne yazık ki, bu zamana kadar ne kadar uğraştıysam yemsiz elime kondurmaya alışamadım. Elim yakınlarına geldiğinde hemen geri geri gidiyorlar. Ancak elimde dal darı, yem, marul, yulaf falan olursa geliyorlar. Millet çift kuşunu bile eline öyle bir alıştırıyor ki elinden inmiyor. Bende mi sorun var anlamıyorum.
Hele dün çarşıdaki dükkanın yavru sultan papağanı kafasını sevdirmek için bana başını uzattığını görünce iyiden iyiye moralim bozuldu. İlk kez bir kuşun kafasını kendi isteğiyle doya doya sevdim ve çoook imrendim
Hatta almak bile istedim ama adam kuşu 6000'den aşağı vermezmiş, zaten para verseniz de satmam dedi. Altı üstü sultan papağanı o kadar fiyata olmaz tabi ama eğitimli diye herhalde. Ki papağanı iki hafta önce gördüğümde kaçıyordu, şimdi ise bir baktım hemen alışmış.
Neyse, lafı fazla uzatmayacağım.
Ben bu kuşlara çok alıştım ama çok korkaklar, gerçekten çok korkuyorlar. Acaba yakınlarıma mı versem, kendime bir sultan papağanı mı alsam. Ya gerçekten çok moralim bozulmaya başladı. Ya da alıştırmanın yolu yok mu, ne yapacağım bunlarla ben
Hele dün çarşıdaki dükkanın yavru sultan papağanı kafasını sevdirmek için bana başını uzattığını görünce iyiden iyiye moralim bozuldu. İlk kez bir kuşun kafasını kendi isteğiyle doya doya sevdim ve çoook imrendim

Neyse, lafı fazla uzatmayacağım.
Ben bu kuşlara çok alıştım ama çok korkaklar, gerçekten çok korkuyorlar. Acaba yakınlarıma mı versem, kendime bir sultan papağanı mı alsam. Ya gerçekten çok moralim bozulmaya başladı. Ya da alıştırmanın yolu yok mu, ne yapacağım bunlarla ben