Merhaba başka bir forumda birileri şunları önerdi: probiyotik için entrobac, bt amin forte b vitamini, multivitamin gervit-w. Bunları aldım.Probiyotik ile destekleyin ( tercihen prozim plus ) bt amin forte az doz sık sık verin. Önerilen dozun yarısını kullanarak bir gün prozim diğer gün bt amin şeklinde devam edin. Karaciğerini ve genel hücre desteği için powerchol kullanabilirsiniz. Onuda prozim günlerinde katın aynı suya.
Ayaklarına ve gagasına neem yağı sürün. Hem besler hem mantar ve parazit önleyicidir. Teramycin sürmeyin.
Merhaba şimdi siz diyince aklıma takıldı. 0.059. Sahiden biraz kilolu. Ne yapmam gerekiyor? Sürekli dışarı çıkarıyorum, genelde kafeste durmayan bir kuş.Kuş kilolu görünüyor hassas teraziniz varsa ölçüm yapar mısınız
Merhaba çok teşekkür ederim önerileriniz için. Badem yağını birçok kişi önerdi bugün alacağım. Vitaminleri de birkaç güne gelecek inşallah.Öncelikle maşallahAyaklarına kuruluk için teramisin sürmeyin. Teramisin bir ilaçtır ve kuruluk için sürülmez. Tatlı badem yağı kullanmanızı tavsiye ederim. Kuşlarda ayak kuruluğu, gaga çatlaklarına vs kullanılır. Bende kuşlarıma sürüyorum hiç sorun yaşamazsınız.
Yaşı gereği tüylerinde parlaklık azalması, görme, denge kaybı vs olma durumları normal karşılanıyor. Ama maşallah tüy parlaklığı güzel görünüyor fotoğraf da. Dışkısı da güzel görünüyor. İyi bakmışsınız anladığım kadarıyla, diğer bir tavsiyem rutininizi bozmamanız![]()
Kuş kilolu görünüyor hassas teraziniz varsa ölçüm yapar mısınız
Birde kursağı gayet normal görünüyor ( rengi ten rengi pembe ) ama bir tık şiş gibi pek anlayamadım doğrusu. İştahsızlık, hareketsizlik falan da yok kuşum da. Goldwings yemini kullanıyorum ekmeksiz bir yem. Sadece çabuk bitiyor. Yemi değiştirebilirim.Kuş kilolu görünüyor hassas teraziniz varsa ölçüm yapar mısınız