Kuşum epey yaşlandı

colgeceen

Yeni Üye
QJ-s_PGI.jpeg
FPH93fbn.jpeg
Sgc6PQqxs8.jpeg
Yaklaşık yedi sekiz belki dokuz yıldır bizimle. Her daim şen şakraktır konuşkandır. Sürekli bıcır bıcır gezer. Ama artık yaşlandı. Yemini suyunu hiç eksik tutmuyorum. Arada bir ben banyo yaptırıyorum eskiden kendi yapardı fakat artık yaşlandığı için en ufak harekette telaşlanıyor korkuyor kalbi dayanmıyor. Arada bir yeşil sebzeler, meyveler ve haşlanmış püre yapıp veriyorum. Fotoğrafta da göründüğü gibi ayakları kuru teramisin süreceğim. Gagasına da sürüyorum. Tüyleri biraz kötü geldi gözüme, kuyruğu da kısalmış. Neler yapabilirim.

Probiyotik ile destekleyin ( tercihen prozim plus ) bt amin forte az doz sık sık verin. Önerilen dozun yarısını kullanarak bir gün prozim diğer gün bt amin şeklinde devam edin. Karaciğerini ve genel hücre desteği için powerchol kullanabilirsiniz. Onuda prozim günlerinde katın aynı suya.

Ayaklarına ve gagasına neem yağı sürün. Hem besler hem mantar ve parazit önleyicidir. Teramycin sürmeyin.

Probiyotik ile destekleyin ( tercihen prozim plus ) bt amin forte az doz sık sık verin. Önerilen dozun yarısını kullanarak bir gün prozim diğer gün bt amin şeklinde devam edin. Karaciğerini ve genel hücre desteği için powerchol kullanabilirsiniz. Onuda prozim günlerinde katın aynı suya.

Ayaklarına ve gagasına neem yağı sürün. Hem besler hem mantar ve parazit önleyicidir. Teramycin sürmeyin.
Merhaba başka bir forumda birileri şunları önerdi: probiyotik için entrobac, bt amin forte b vitamini, multivitamin gervit-w. Bunları aldım.

Onlar da olur. Ama Prozim de enzim de var dolayısıyla sindirimine ek destek olur. Yaşlı okduğu için sindirimi zor olabilir. Olmazsa olmaz değil ama olursa iyi 👍

Öncelikle maşallah 🧿💛 Ayaklarına kuruluk için teramisin sürmeyin. Teramisin bir ilaçtır ve kuruluk için sürülmez. Tatlı badem yağı kullanmanızı tavsiye ederim. Kuşlarda ayak kuruluğu, gaga çatlaklarına vs kullanılır. Bende kuşlarıma sürüyorum hiç sorun yaşamazsınız.
Yaşı gereği tüylerinde parlaklık azalması, görme, denge kaybı vs olma durumları normal karşılanıyor. Ama maşallah tüy parlaklığı güzel görünüyor fotoğraf da. Dışkısı da güzel görünüyor. İyi bakmışsınız anladığım kadarıyla, diğer bir tavsiyem rutininizi bozmamanız 🌸

Kuş kilolu görünüyor hassas teraziniz varsa ölçüm yapar mısınız

Öncelikle maşallah 🧿💛 Ayaklarına kuruluk için teramisin sürmeyin. Teramisin bir ilaçtır ve kuruluk için sürülmez. Tatlı badem yağı kullanmanızı tavsiye ederim. Kuşlarda ayak kuruluğu, gaga çatlaklarına vs kullanılır. Bende kuşlarıma sürüyorum hiç sorun yaşamazsınız.
Yaşı gereği tüylerinde parlaklık azalması, görme, denge kaybı vs olma durumları normal karşılanıyor. Ama maşallah tüy parlaklığı güzel görünüyor fotoğraf da. Dışkısı da güzel görünüyor. İyi bakmışsınız anladığım kadarıyla, diğer bir tavsiyem rutininizi bozmamanız 🌸
Merhaba çok teşekkür ederim önerileriniz için. Badem yağını birçok kişi önerdi bugün alacağım. Vitaminleri de birkaç güne gelecek inşallah.

Birde kursağı gayet normal görünüyor ( rengi ten rengi pembe ) ama bir tık şiş gibi pek anlayamadım doğrusu. İştahsızlık, hareketsizlik falan da yok kuşum da. Goldwings yemini kullanıyorum ekmeksiz bir yem. Sadece çabuk bitiyor. Yemi değiştirebilirim.

Son düzenleme:
Merhaba şimdi siz diyince aklıma takıldı. 0.059. Sahiden biraz kilolu. Ne yapmam gerekiyor? Sürekli dışarı çıkarıyorum, genelde kafeste durmayan bir kuş.
59 gram çok fazla. 150 kilo nasıl fazlaysa 59 da obez demektir. 40 grama düşmeli.
Yeminizin içinde boyalı şeyler yoksa aynı üründen devam edebilirsiniz.
Günlük 1 yemek kaşığı yem yiyebilir ayrıca pelet yem de almanızı öneririm. Yeminizin içeriğinde ak darı oranı fazla olmalı. Dal darı asla verilmemeli. Ekmek gibi şeyler de aynı şekilde.
Her gün yeşillik verilebilir. Her gün hareket edip uçsun. Ayrıca carni speed almanızı öneririm Karadeniz.pet com dan 30 ml kadar satın alabilirsiniz isterseniz.
Probiyotik de alalım Kanatlı oil prozim plus öneririm. Ayrıca karaciğer koruyucu da öneriyoruz Powermax Powerchol.
Kendi sitelerinden temin edebilirsiniz.
Eğer bütçeniz yoksa söyleyin daha uygun fiyatlı bir ürün de söyleriz. Fakat bu dediklerim profesyonel ürünlerdir iyidirler.

59 gram çok fazla. 150 kilo nasıl fazlaysa 59 da obez demektir. 40 grama düşmeli.
Yeminizin içinde boyalı şeyler yoksa aynı üründen devam edebilirsiniz.
Günlük 1 yemek kaşığı yem yiyebilir ayrıca pelet yem de almanızı öneririm. Yeminizin içeriğinde ak darı oranı fazla olmalı. Dal darı asla verilmemeli. Ekmek gibi şeyler de aynı şekilde.
Her gün yeşillik verilebilir. Her gün hareket edip uçsun. Ayrıca carni speed almanızı öneririm Karadeniz.pet com dan 30 ml kadar satın alabilirsiniz isterseniz.
Probiyotik de alalım Kanatlı oil prozim plus öneririm. Ayrıca karaciğer koruyucu da öneriyoruz Powermax Powerchol.
Kendi sitelerinden temin edebilirsiniz.
Eğer bütçeniz yoksa söyleyin daha uygun fiyatlı bir ürün de söyleriz. Fakat bu dediklerim profesyonel ürünlerdir iyidirler.
Merhaba prozim plus'ı alacağım. Uygun bir yer bakıyorum fakat powerchol için bütçem yok sizden ricam daha makul ama içeriği iyi olan bir ürün söyler misiniz?

Merhaba prozim plus'ı alacağım. Uygun bir yer bakıyorum fakat powerchol için bütçem yok sizden ricam daha makul ama içeriği iyi olan bir ürün söyler misiniz?
Bütçeniz yoksa Röhnfried Sedochol alabilirsiniz. 30 ml yeterli olur uzun süre. Onu da Karadenizpet den bölünmüş olarak alabilirsiniz. Probiyotik de pahalı gelirse Röhnfried Entrobac (20 gr) alabilirsiniz.

Başka alınmasını önerdiğiniz şey var mı @Selçuk YÜKSEL

Bütçeniz yoksa Röhnfried Sedochol alabilirsiniz. 30 ml yeterli olur uzun süre. Onu da Karadenizpet den bölünmüş olarak alabilirsiniz. Probiyotik de pahalı gelirse Röhnfried Entrobac (20 gr) alabilirsiniz.

Başka alınmasını önerdiğiniz şey var mı @Selçuk YÜKSEL
Tamamdır teşekkür ediyorum. Probiyotiği buradaki petshopçulara soracağım sonra alacağım. Sedochol, carni speed, bt amin forte b, gerwit-w aldım.

Petşoplarda profesyonel ürün bulmanız zor olabilir. Online alabilirsiniz isterseniz.
Merhaba entrobac harici geldi. Bugün bt amin forte haftada bir kere olacak şekilde, sedocholü de 2 haftada bir vermeyi düşünüyorum. Günlerini aynı güne denk getirmeli miyim? Ve carni speedi nasıl kullanmalıyım?

Sedocholü neden 2 haftada bir vereceksiniz ki ? Haftada 2-3 kez verin korkmayon. Carnisspeed'i de öyle bir süre her gün probiyotik de verin 10 gün kadar. Diğer ürünlerle aynı güne denk gelmesi problem olmaz.
Bt amin forteyi de haftada 2 kez ama örneğin 50 ml suya 3-4 damla şeklinde verin.

Geri