eriscat
Yeni Üye
oncelikle merhaba. 2 yasindaki erkek jumbo muhabbet kusum 2-3 haftadir normal yem yemiyor.
sadece daldari yiyor yemliginden aspurlari secip yiyor oburlerini savurup atiyor.
kafesin alti kirilmamis yem ve kirilmis aspur kabuklari dolu.
ayni zamanda yem disinda farkli yiyecekler (ekmek simit marul salatalik vb.) sundugum zaman deliye donuyor hemen yiyor elimden.
yani kisaca istahinda bir sorun yok. masallah oynuyor konusuyor enerjisi de yerinde.
sadece daldari vermedigim zaman ac kaldigi icin halsiz ve mutsuz duruyor.
normalde daldari surekli vermeyin diyorlardi, 2 gunde bir veriyordum fakat
suan daldariyi asali 15 dakika olmadi ve basindan hic ayrilmadan hepsini bitirdigi icin vermeyerek eziyet ettigimi fark ettim.
yemliginin 1/5'ini aspurla doldurmami soylediler en yakin zamanda aspur alip icine katacagim.
ayni zamanda "Versele Laga Nutribird B18 Pelet Yem" siparis ettim gelince kucuk yemliklere koyup deneyecegim.
onceden yeminin alinmasiyla ben ilgilenmiyordum babam aliyordu yemleri o yuzden markalarini bilmiyorum
ancak yememeye basladigi zaman "Quik" markali bir yem almistik.
onu yemeyince kuscunun onerisiyle baska bir yem aldi markasini goremedim cam kavanoza koyarak sakliyoruz.
"bu kaliteli icinde ihtiyaci olan her sey var bunu yer" demis kuscu. ama onu da yemiyor iste.
kusum daldariyi vermeye baslamadan once epey kilo kaybetmisti suan biraz toparladi
(suanda 47 gram agirliginda.)
bu sorun cozulene kadar surekli daldari asip kusumu ac birakmamayi planliyorum.
bir onerisi veya cozumu olan var midir acaba?
benden istemeniz muhtemelen olan gorsel ve videolari ekte birakacagim:
sadece daldari yiyor yemliginden aspurlari secip yiyor oburlerini savurup atiyor.
kafesin alti kirilmamis yem ve kirilmis aspur kabuklari dolu.
ayni zamanda yem disinda farkli yiyecekler (ekmek simit marul salatalik vb.) sundugum zaman deliye donuyor hemen yiyor elimden.
yani kisaca istahinda bir sorun yok. masallah oynuyor konusuyor enerjisi de yerinde.
sadece daldari vermedigim zaman ac kaldigi icin halsiz ve mutsuz duruyor.
normalde daldari surekli vermeyin diyorlardi, 2 gunde bir veriyordum fakat
suan daldariyi asali 15 dakika olmadi ve basindan hic ayrilmadan hepsini bitirdigi icin vermeyerek eziyet ettigimi fark ettim.
yemliginin 1/5'ini aspurla doldurmami soylediler en yakin zamanda aspur alip icine katacagim.
ayni zamanda "Versele Laga Nutribird B18 Pelet Yem" siparis ettim gelince kucuk yemliklere koyup deneyecegim.
onceden yeminin alinmasiyla ben ilgilenmiyordum babam aliyordu yemleri o yuzden markalarini bilmiyorum
ancak yememeye basladigi zaman "Quik" markali bir yem almistik.
onu yemeyince kuscunun onerisiyle baska bir yem aldi markasini goremedim cam kavanoza koyarak sakliyoruz.
"bu kaliteli icinde ihtiyaci olan her sey var bunu yer" demis kuscu. ama onu da yemiyor iste.
kusum daldariyi vermeye baslamadan once epey kilo kaybetmisti suan biraz toparladi
(suanda 47 gram agirliginda.)
bu sorun cozulene kadar surekli daldari asip kusumu ac birakmamayi planliyorum.
bir onerisi veya cozumu olan var midir acaba?
benden istemeniz muhtemelen olan gorsel ve videolari ekte birakacagim: