BeautiBird ❤️🔥
Onursal Üye
herhalde linklerde sıkıntı oldu, ben de erkek ise kesin yanıma almak istiyorum ama dişiyse iki dişi nasıl olur uzun yıllar anlaşabilirler mi bilmiyorum yoksa yanıma aldıktan sonra başkasına sahiplendirmek istemem açıkçası. hayvancık şuan olduğu yerde kalırsa yaşam şartları hiç iyi olmaz, uzun yaşayamayacaktır bile. o yüzden almaya meyilliyim ancak iki dişi aynı anda hiç bakmadım nasıl olur bilemiyorum, çift olmasını tercih ederim.Bu başka kuş ama. Bu da dişi. Ben yavru kuşun yeni fotoğrafını çekip paylaşın demiştim.
2 dişi kafeste olur iyi anlaşırlarsa. Ama çift olarak beslenmesini öneriyorum yani erkek dişi şeklinde kuş beslenmesini öneririm.
İkisi de dişiherhalde linklerde sıkıntı oldu, ben de erkek ise kesin yanıma almak istiyorum ama dişiyse iki dişi nasıl olur uzun yıllar anlaşabilirler mi bilmiyorum yoksa yanıma aldıktan sonra başkasına sahiplendirmek istemem açıkçası. hayvancık şuan olduğu yerde kalırsa yaşam şartları hiç iyi olmaz, uzun yaşayamayacaktır bile. o yüzden almaya meyilliyim ancak iki dişi aynı anda hiç bakmadım nasıl olur bilemiyorum, çift olmasını tercih ederim.
https://drive.google.com/drive/folders/1HtgaPYwgBc65qBdotGcoJ3Xf7tZL-fBr :sahiplenmek istediğim
https://drive.google.com/drive/folders/1m9635FhJ8ccetcYZivHtckWwkHLqAV5j :benim kuşum
Hocam olabildiğince ayrıntılı izah etmişsiniz, teşekkür ederim. Erkek kuştan sperm almak için kullanılan yöntem bana yavru kuşların cinsiyetini belirlemede kesin etkili olabilecek bir yöntem gibi gelmişti. Fakat şimdiye kadar aldığım yavruların (17 yavru) arasında kanadını açarak elime sürtünmeyen 2-3 tane kuş oldu sadece. Cere renkleri de hep mavili olunca çocukken öğrendiğim o “burun deliklerinin etrafı beyazsa dişidir” bilgisini arka plana atmış bulundum. Artık cinsiyet belirlerken cere renklerini daha ön planda tutacağım. Anlaşılan o ki cinsiyet belirlemede renkler pek de belirsizlik yaratmıyor. Gayet de net sonuç veriyor demek ki. Dişi kuşların, erkek kuşların çiftleşme hareketini (kur değil; kanat açarak, kuyruk yamultarak sürtünme hareketi) birebir taklit edebileceğini hiç beklemiyordum doğrusu. Gerçi yetişkin bir dişiyi hiç denemedim ama anlattıklarınız cinsiyet belirlemede cere renginin yeterliliği konusunda gayet net. Teşekkür ederim hocam tekrar.Videoya göre sırayla yazayım cinsiyetlerini.
1. si erkek gibi,yüzü tam dönük değil yeniden bakmam lazım.
2. dişi
3. dişi
4. erkek
5. dişi
6. dişi
Cinsiyet için cere denilen kısma bakılır. Burun deliklerinin çevresinde beyaz halka olanlar dişidir. Yavru dişilerin ceresi buzlu mavi mor gibi olur beyaz halka dahil. Yetişkin olunca renk iyice açılır mavilik morluk kalmaz.
Erkeklerde ise beyaz halka olmaz yavruyken de olmaz yetişkin iken de olmaz. Homojen renk vardır erkeklerde yani tek renk. Yavru erkeklerin cere rengi tamamen pembe olur burun delikleri de pembe olur tek renk. Yetişkin olunca tamamen mavi olur.
Sizin kuşların cere renkleri oturmuş zaten yani değişim olmaz,cinsiyetler net anlaşılıyor.
Cere rengi genelde doğru sonuçlar verir. İstisnai durumlar şunlar olabilir. Yetişkin dişi diye aldığınız (ceresi kahverengi) olan kuş aslında erkek çıkabilir. Çünkü hormonal bozukluk,testis tümörü cere rengini değiştirebilir. Bu da yanılmaya sebep olur. Bunlar nadir istisna durumlar tabiiki. Kuşun yavruluk dönemindeki haline bakılır ordan cinsiyet tespiti yapılabilir bu tür kuşlar için.H
Hocam olabildiğince ayrıntılı izah etmişsiniz, teşekkür ederim. Erkek kuştan sperm almak için kullanılan yöntem bana yavru kuşların cinsiyetini belirlemede kesin etkili olabilecek bir yöntem gibi gelmişti. Fakat şimdiye kadar aldığım yavruların (17 yavru) arasında kanadını açarak elime sürtünmeyen 2-3 tane kuş oldu sadece. Cere renkleri de hep mavili olunca çocukken öğrendiğim o “burun deliklerinin etrafı beyazsa dişidir” bilgisini arka plana atmış bulundum. Artık cinsiyet belirlerken cere renklerini daha ön planda tutacağım. Anlaşılan o ki cinsiyet belirlemede renkler pek de belirsizlik yaratmıyor. Gayet de net sonuç veriyor demek ki. Dişi kuşların, erkek kuşların çiftleşme hareketini (kur değil; kanat açarak, kuyruk yamultarak sürtünme hareketi) birebir taklit edebileceğini hiç beklemiyordum doğrusu. Gerçi yetişkin bir dişiyi hiç denemedim ama anlattıklarınız cinsiyet belirlemede cere renginin yeterliliği konusunda gayet net. Teşekkür ederim hocam tekrar.