Bugün petshopa gittim biri kuşunu getirmiş 5 senelik hayvan sürünüyor.. Adam Teyze dedi veterinere götürmen lazım Yavrum emekliyim 900 TL gidip veterinere nasıl verim 7 bin maaş alıyorum evin kirasına gidiyor zaten dedi.. Gerçekten öyle bi duruma geldik ki bende gidip 1 kere o parayı ödedikten sonra o bu derken 1500 ile çıktık
Konu açmıştım hapşırması vardı bende petshopa götürüp bilgi aldım.. Öyle ki petshop geçen sene kuş başına 25 tl muayene ücreti ödüyordum bu sene 100 tl istediler bizde artık götürmüyoruz dedi.. Zaten 250 tl ye satıyorum dedi. Şimdi zaten çevreye baktığımız zaman orta halli veya fakir insanlar muhabbet kuşu besliyor.. Şimdi insanlarda şöyle bir düşünce oluştu 900 tl muayene ücreti vereceğime muhabbet kuşu 200-250 tl gidip yavru alırım o fiyata kafasında yani bunuda biraz Veterinerler sebep oluyor ben bu aralar yolda 4-5 tane ölü muhabbet kuşuna denk geldim yaşları belki maksimum 2 yazık günah yaa.. Ha tüm Veterinerler kötü demiyorum bazı Veterinerler var kanatlı kuş muayenesine ücret almıyor.. İlaçlara alıyor sadece hani böyle Veterinerlerde var.. Ama ben bu bizim bölgemizde bulamadım böyle bir Veteriner malesef