SaadetY.
Yeni Üye
Kuşum böyle öğürüyor yeme içmesinde bı problem yok dışkı resmini de atiyorum

Onu demiyom petshop vitamin verdi geçer dediSindirim sorunu yaşıyor olabilir, dışkılarda biraz sıvı probiyotik varsa probiyotik takviyesi yapabilirsiniz, geçmezse tekrar bakalım
Dişi ama kuşumÖğürme hareketinin pek vitamin ile alakası yok sindirim sorunları kursak sorunları sebebi ile yapıyor olabilir yada kur yapıyor olabilir.
O yok sadece öğürme varKusma, yem çıkarma gibi durumlar mevcut mu yoksa sadece öğürme hareketi mi yapıyor?
Hiçbir şekilde yediremedimKuş kumu kullanıyor musunuz?
Grit kuş kumu alıp yemliğine iki çay kaşığı kadar karıştırın. Yada mineral blok alıp takın. Mineral bloğun yanına gidip onunla uğraşabilir.Hiçbir şekilde yediremedim
Probiyotik versem iyi gelir miGrit kuş kumu alıp yemliğine iki çay kaşığı kadar karıştırın. Yada mineral blok alıp takın. Mineral bloğun yanına gidip onunla uğraşabilir.
Gelir probiyotiğin zararı olmaz. Entrobac marka iyidir. Onu alın, yarım suluğa mercimek tanesi kadar ekleyinProbiyotik versem iyi gelir mi
Teşekkür ederimGelir probiyotiğin zararı olmaz. Entrobac marka iyidir. Onu alın, yarım suluğa mercimek tanesi kadar ekleyin![]()
Mineral blok ve kum aynı işlevi görmüyor mu? Ona onay var ama kuma onay yok. İkiside kursağı tıkayacak şeyler değil mi o zaman![]()
Muhabbet Kuşu için Kuş kumu kullanımı gerekli mi? (Bilimsel Cevaplar)
Uzun zamandır Muhabbet Kuşları, Papağanlar, İspinozlar ve doğada yaşayan diğer kuşlar için bilimsel araştırmalar ve makaleleri toparlayıp derliyorum bu süreçte kendi derlediğim bilimsel araştırmalara dayalı bilgileri, yanlış bildiklerimizi düzelterek ilerliyoruz. Kuşumun çakıl veya kuma...www.muhabbetkusu.com.tr
Mineral blok tek parça olduğu için kuşların fazla tüketme ihtimali olmuyor, gaga törpülemek ve mineral eksikliğini gidermek için kullanılıyor. Kuş kumunu bir döneme kadar bende öneriyordum tartışmalı bir konu diye yabancı kaynaklardan ve kanatlı hayvanlar konusunda uzman veteriner hekimlere danışarak bu durumun zararlı olduğu bilgisine ulaştık. Bu konuda yabancı kaynaklarda önemli bir araştırma da vardı bulursam eklerim.Mineral blok ve kum aynı işlevi görmüyor mu? Ona onay var ama kuma onay yok. İkiside kursağı tıkayacak şeyler değil mi o zaman![]()
Benim önceki kuşum hiç kum tüketmedi ona rağmen hiç sorun yaşamamıştım. Bu kuşumda yavruyken yemli dışkı sorunları, öğürmeler yaşadık ve grit kum aldım, mineral blok aldım. Sorunları geçti. Bence sağlıklı bir kuşsa kum kullanmamak sorun yaratmaz. Ama bir sorun varsa da çözüm olabilir gibi geliyor. Tabi bilimsel bir şeyin üzerine söz söyleme hakkım yok, kanıtlanmışsa doğruluğunu kabul etmek zorundayım.Mineral blok tek parça olduğu için kuşların fazla tüketme ihtimali olmuyor, gaga törpülemek ve mineral eksikliğini gidermek için kullanılıyor. Kuş kumunu bir döneme kadar bende öneriyordum tartışmalı bir konu diye yabancı kaynaklardan ve kanatlı hayvanlar konusunda uzman veteriner hekimlere danışarak bu durumun zararlı olduğu bilgisine ulaştık. Bu konuda yabancı kaynaklarda önemli bir araştırma da vardı bulursam eklerim.
Kuş kumu konusunda forumda ciddi sorunlara rastladık, taşlığın tıkanması malesef ölüme rahatlıkla götürebiliyor. En sağlıklı yöntem kalamar kemiği olacaktır, içerdiği kalsiyum miktarı yüksektir ve taşlıkta tıkanmalara sebep olmaz aynı zamanda tamamen doğal, kumlarda çoğu üye akvaryum kumlarını kuş kumu diye satın alıyor.
Merhaba kuşum maalesef mantar olmuş tedavisine başladık umarım iyileşirBenim önceki kuşum hiç kum tüketmedi ona rağmen hiç sorun yaşamamıştım. Bu kuşumda yavruyken yemli dışkı sorunları, öğürmeler yaşadık ve grit kum aldım, mineral blok aldım. Sorunları geçti. Bence sağlıklı bir kuşsa kum kullanmamak sorun yaratmaz. Ama bir sorun varsa da çözüm olabilir gibi geliyor. Tabi bilimsel bir şeyin üzerine söz söyleme hakkım yok, kanıtlanmışsa doğruluğunu kabul etmek zorundayım.
Benim kuşum düzenli olarak kum ve mineral blok yiyor. Hatta mineral blokla öyle vakit geçiriyor ki arkadaşı gibi. İnşallah zararı olmaz![]()
Geçmiş olsunMerhaba kuşum maalesef mantar olmuş tedavisine başladık umarım iyileşir![]()