Tüyü dökümü dönemini hızlı geçirmiyorlar o yüzden güzellikleri hep aynı kalıyor.

Hareketlilikleri % 50 düşüyor.
Sultan papağanları aslında ağır değiller. Bulundukları ortama göre hareket ediyorlar. Geniş bir ortam bulduklarında gayet hızlılar. Yerde yürümeyi sevdikleri doğru. Sultan papağanlarının erkekleri kendini sevdirme konusunda dişilerden daha cana yakın. Dişiler yavruluktan itibaren parmağa gelmeye alışırsa geliyor. Fakat 2,5 - 3 aylığa kadar parmağa alışmadıysa gelme konusunda çok tedirgin oluyorlar. Benim düşünceme göre dişiler içlerinde yumurta salkımları taşıdıkları için ele alınma konuşunda korkak davranıyorlar ve avuçla yakalandığı zaman çok kötü bir şekilde ısırıyorlar. Erkekler avuçlanma konusunda biraz daha rahatlar. Bu yüzden avuca alınmaktan korkmuyorlar.
Yuvalığı Eylül ayında çıkartım. Tekrar takmadım. Tüy dönemi geçtiğinde tekrar yuvalığı takacağım.

Yavru aldığımda sizin gibi duyarlı bir kardeşimize sahiplendirme konusunda hiç şüpheye kapılmam.
Sultan papağanı ile Muhabbet kuşu arasında büyük bir zeka farkı var. Sultan papağanlarının öğrenme yeteneği çok yüksek. Sadece konuşma olarak değil aynı zamanda hareketleri ile de çok farklılar..... Muhabbet kuşları ile Sultan papağanları Avustralya da aynı ortamda yaşıyorlar. Birbirleri ile anlaşma konusunda pek problem yaşayacaklarını düşünmüyor.
Bu videodaki arkadaşımız biraz gelişmemiş gibi fakat konuşması müthiş.